• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Focus στις ενεργειακές, μάχη χαρακωμάτων στις 1450 ο δείκτης

    Χρηματιστήριο

    Χρηματιστήριο


    Οριακά ανοδικά ξεκίνησε η συνεδρίαση την Τετάρτη με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στο υπουργείο Ενέργειας και την εξειδίκευση του νέου τέλους στους παραγωγούς ενέργειας και τους προμηθευτές της, που κατά τον πρωθυπουργό θα αφορά στον Αύγουστο.

    Στις 1451 μονάδες οριακά ανοδικά 0,14% ο γενικός δείκτης του Χ.Α. με τις συναλλαγές στα 6 εκατ. ευρώ. Στα 17,88 κινούμενη προς νέα υψηλά η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ 0,80% 17,68, στα 11,36 οριακά θετικά η ΔΕΗ ΔΕΗ 0% 11,75 στα 35,88 με μικρή άνοδο και ο Μυτιληναίος.

    Ως προς τις τράπεζες που από την επόμενη εβδομάδα εκκινούν οι αποκοπές των μερισμάτων, η Πειραιώς διορθώνει στα 3,78 ευρώ, ηΆλφα σχεδόν αμετάβλητη στο 1,68 ευρώ και μικρές απώλειες για ΕΤΕ ΕΤΕ 0% 7,87 και Eurobank ΕΥΡΩΒ 0% 2,10, στα 7,97 και 2,11 ευρώ αντίστοιχα. Στα 11,80 η Όπτιμα στα 13,90 η Αττικής με +3,3%.

    Στα 22,82 οριακά θετικά η ΜΟΗ στα 7,55 με +0,5% τα ΕΛΠΕ. Δεν υπάρχει εμφανής πρωταγωνιστής στη σημερινή συνεδρίαση. ΟΤΕ και ΟΠΑΠ υποχωρούν ανεπαίσθητα, η Cener στα 9,90, αλλά η Τιτάν διορθώνει στα όρια των 31 ευρώ. Νέα ανοδική με +2,5% η Κέκροψ.

    Κατά τα άλλα, στην Wall καταρρίπτεται το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, με τον Τραμπ να έχει βάλει πλώρη για τον Λευκό Οίκο μετά την αποτυχημένη δολοφονική απόπειρα εναντίον του το περασμένο Σάββατο. Ο ίδιος έχει… απασφαλίσει δηλώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι η Ταιβαν θα πρέπει να πληρώνει τις ΗΠΑ για την προστασία της!

    Το αποτέλεσμα ήταν να… γκρεμιστούν σήμερα οι ασιατικές αγορές.Στις 41.000 μονάδες ο Dow Jones μετά και τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα β΄τριμήνου. Η Ευρώπη ανησυχεί για νέους δασμούς από τις ΗΠΑ σε περίπτωση επανεκλογής του Τραμπ, τη στιγμή που χώρες της, όπως η Γαλλία βυθίζονται σε πολιτική κρίση.

    Η επιβεβαίωση των πληροφοριών για επιβολή έκτακτου φόρου στις εταιρείες ενέργειας αναμένεται να κρατήσει τις μετοχές των ΔΕΗ, Μυτιληναίου, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Motor Oil και ΕΛΠΕ στο επίκεντρο.

    Διαβάστε επίσης:

    Wall Street: Άλμα 1,85% και νέο ρεκόρ για τον Dow Jones – Συνεχίζεται το πάρτι στον Russell 2000

    Πετρέλαιο: Σε χαμηλό μήνα WTI και Brent, προβληματισμός για τα αδύναμα στοιχεία από την Κίνα

    Ευρωαγορές: Μια ακόμη μέρα στο «κόκκινο», βουτιά για τις μετοχές των οίκων μόδας



    ΣΧΟΛΙΑ