• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Σε χαμηλό μήνα WTI και Brent, προβληματισμός για τα αδύναμα στοιχεία από την Κίνα

    πετρελαιοπηγή


    Για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου σε ΗΠΑ και Λονδίνο έκλεισαν με απώλειες, για να διαμορφωθούν  στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και έναν μήνα, καθώς τα άσχημα νέα για την ανάπτυξη της Κίνας συνεχίζουν να τροφοδοτούν τις ανησυχίες για τη ζήτηση.

    Η στατιστική υπηρεσία της Κίνας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η οικονομία της χώρας αναπτύχθηκε με ετήσιο ρυθμό 4,7% το δεύτερο τρίμηνο, επιβραδύνοντας σημαντικά από τον ρυθμό 5,3% που παρατηρήθηκε στο πρώτο τρίμηνο.

    Επίσης, ανέφερε πως η Κίνα επεξεργάστηκε 58,32 εκατομμύρια τόνους αργού πετρελαίου ή 14,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, τον Ιούνιο,  το χαμηλότερο επίπεδο τους τελευταίους έξι μήνες.  Το πρώτο εξάμηνο του έτους, η επεξεργασία ήταν 0,4% χαμηλότερη από την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

    Οι ανησυχίες της αγοράς δεν περιορίστηκαν ακόμα και από τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ, οι οποίες παρέμειναν σταθερές τον Ιούνιο, ενώ οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει πτώση 0,4%.

    Έτσι σε αυτό το κλίμα το συμβόλαιο παράδοσης Αυγούστου για το West Texas Intermediate υποχώρησε την Τρίτη κατά 1,15 δολάρια, ή -1,4%, για να διαμορφωθεί στα 80,76 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, το χαμηλότερο κλείσιμο από τις 21 Ιουνίου.

    Στο Λονδίνο και το αργό ICE Futures Europe, το Brent Σεπτεμβρίου, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς, υποχώρησε κατά 1,12 δολάρια ή -1,3%, στα 83,73 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, τον χαμηλότερο διακανονισμό από τις 14 Ιουνίου.

    Διαβάστε επίσης

    Παρέμβαση Σδούκου για τις υψηλές τιμές ενέργειας στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας

    Μητσοτάκης: Έκτακτο τέλος σε ΔΕΗ, Elpedison, Protergia και ΗΡΩΝ

    ΟΔΔΗΧ: Στις αγορές η Ελλάδα την Τετάρτη με επανέκδοση 5ετους ομολόγου



    ΣΧΟΛΙΑ