• Business

    Coca-Cola Τρία Έψιλον: Στον πυρήνα της επιχειρησιακής της στρατηγικής τοποθετεί τη βιώσιμη ανάπτυξη

    • NewsRoom

    Η Coca-Cola Τρία Έψιλον είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με τη δέσμευση του Ομίλου Coca-Cola  (CCHBC) για επίτευξη μηδενικού ισοζυγίου εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας του έως το 2040.

    Ο Όμιλος, ο οποίος κατέχει κορυφαία θέση στον δείκτη DJSI και κορυφαίες αξιολογήσεις σε δείκτες ESG, θα μειώσει, συγκεκριμένα, όλες τις εκπομπές από τη δραστηριότητά του (άμεσες και έμμεσες) κατά 25% σε σχέση με το 2017 και, στη συνέχεια, κατά περισσότερο από 50% στα επόμενα δέκα έτη, σε συνεργασία και με τους προμηθευτές του. Στις περιπτώσεις όπου οι εκπομπές δεν μπορούν να εξαλειφθούν πλήρως, η Coca-Cola HBC έχει δεσμευθεί να τις αντισταθμίσει επενδύοντας σε άλλα μέτρα προστασίας του κλίματος.

    Σε αυτήν την κατεύθυνση , η Coca-Cola Τρία Έψιλον έχει ήδη καταφέρει να επιτύχει τα ακόλουθα ορόσημα:

    • Η προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας των εργοστασίων της να προέρχεται από 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ το 65,5% της συνολικής ενέργειας προέρχεται από ανανεώσιμες και καθαρές πηγές ενέργειας.
    • Το 40% των ψυγείων να είναι υψηλής ενεργειακής απόδοσης, με αποτέλεσμα τη μείωση κατανάλωσης ενέργειας κατά 77,9GWh και τη μείωση των εκπομπών CO2 κατά 26.628 τόνους το 2023.
    • Την ίδια ώρα, βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα «Πράσινου Στόλου», με στόχο τη σταδιακή αντικατάσταση όλων των οχημάτων του Ομίλου με οχήματα χαμηλών εκπομπών.

    Ταυτόχρονα, προωθεί τη συνολική μείωση βάρους των συσκευασιών, καθώς συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών άνθρακα σε όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής της συσκευασίας: από την παραγωγή στη μεταφορά και έπειτα στην τελική διάθεση ή την ανακύκλωση.

    Coca-Cola HBC

    Στο πλαίσιο αυτό, προχώρησε σε ενέργειες όπως:

    • Ο σχεδιασμός της πρωτοποριακής συσκευασίας KeelClip™, μέσω της οποίας καταργείται η πλαστική μεμβράνη στις πολυσυσκευασίες αλουμινίου, κάτι που ισοδυναμεί  με μείωση του πλαστικού κατά σχεδόν 439 τόνους και μείωση των εκπομπών CO2e κατά 263 τόνους ετησίως.
    • Στη μείωση του πλαστικού κατά 258 τόνους από τις συσκευασίες αναψυκτικού (500ml & 1,5l).
    • Στη μείωση του όγκου κατά 23% κατά μέσο όρο του PET στο Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ (από το 2017).
    • Η υιοθέτηση μη αποσπώμενων καπακίων από το 2023 σε όλο το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της εταιρίας, εφαρμόζοντας νωρίτερα τη νομοθεσία.

    Η βιωσιμότητα είναι μέρος κάθε επενδυτικής απόφασης που λαμβάνει η Coca-Cola Τρία Έψιλον για την ανάπτυξή της.

    Έτσι, ενισχύει την εγχώρια οικονομία και την αειφόρο ανάπτυξη των κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται, προσφέροντας νέες ευκαιρίες απασχόλησης και υιοθετώντας νέες τεχνολογίες της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού αποτελεί το Σχηματάρι Mega-Plant, όπου η υπερσύγχρονη γραμμή παραγωγής κουτιών αλουμινίου με ταχύτητα 100 km/hh θα συμβάλει στη βιώσιμη χρήση φυσικών πόρων, όπως η μείωση χρήσης νερού και κατανάλωσης ενέργειας, καθώς και η μείωση εκπομπών.

    Coca-Cola HBC

    Με όραμα ένα πιο βιώσιμο μέλλον, η Coca-Cola Τρία Έψιλον συνεχίζει με επενδύσεις καινοτομίας για να εξελίξει τη μονάδα της στο Σχηματάρι σε ένα «έξυπνο», «πράσινο» εργοστάσιο, με ακόμα μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα που αποτελεί πρότυπο για τον Όμιλο και συνιστά το πλέον σύγχρονο εργοστάσιο αναψυκτικών και χυμών στην Ελλάδα.

    Στο ίδιο πλαίσιο:

    • Αναπτύσσει το όραμά της για μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στη μονάδα παραγωγής Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ με στόχο το 2025,
    • προβαίνει σε 100% αξιοποίηση (ανακύκλωση και ενεργειακή αξιοποίηση) αποβλήτων στο Mega-Plant Σχηματαρίου,
    • χρησιμοποιεί 100% ηλεκτρικά περονοφόρα οχήματα,
    • διαθέτει ανώτατες πιστοποιήσεις για τη χρήση νερού στις μονάδες παραγωγής.

    Coca-Cola HBC

    Η συμβολή της Coca-Cola Τρία Έψιλον στην ανάπτυξη της χώρας

     Η εταιρεία αναπτύσσεται με όραμα τη βιωσιμότητα σε κάθε στάδιο της παραγωγικής της διαδικασίας, γεγονός που αποδεικνύεται και από τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει προς αυτήν την κατεύθυνση. Πιο συγκεκριμένα:

    • Σήμερα, τα 4 εργοστάσια της Coca-Cola Τρία Έψιλον παράγουν το 96% των προϊόντων της. Δημιουργεί έτσι μια ευρύτερη αλυσίδα αξίας που υποστηρίζει χιλιάδες θέσεις εργασίας σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις σε κάθε γωνιά της χώρας.
    • Η εταιρία δημιουργεί αξία που παραμένει στη χώρα, καθώς υιοθετεί ένα παραγωγικό και διανεμητικό μοντέλο που έχει επίκεντρο την Ελλάδα, με τα προϊόντα που παράγει να εξάγονται κατόπιν σε 11 χώρες.
    • Ισχυρή απόδειξη των σταθερών επενδύσεων στο βιώσιμο επιχειρείν, αποτελεί η πρότυπη μονάδα παραγωγής της εταιρείας, το Mega-plant Σχηματάρι!

    Η Coca-Cola Τρία Έψιλον συνεχίζει δυναμικά να επενδύει στην καινοτομία, την τεχνολογία και τους ανθρώπους της , στηρίζει τους πελάτες της, προσφέρει υψηλής ποιότητας προϊόντα στους καταναλωτές, διευρύνει το 24/7 χαρτοφυλάκιό της και εξελίσσεται διαρκώς δημιουργώντας ευκαιρίες απασχόλησης.