• Τράπεζες

    Βρεττού (Attica Bank): Ολοκληρώνεται η συμφωνία των μετόχων, έως το τέλος του μήνα η απόφαση για συγχώνευση με Παγκρήτια

    Ελένη Βρεττού, CEO της Attica Bank

    Ελένη Βρεττού, CEO της Attica Bank


    Η διευθύνουσα σύμβουλος της Attica Bank, Ελένη Βρεττού, μιλώντας στη γενική συνέλευση τόνισε ότι το 2023 ήταν χρονιά προκλήσεων αλλά και επιτευγμάτων για την τράπεζα. «Πέτυχε λειτουργικά κέρδη, έχει ένα συνεχές turnaround story. Τα 100 χρόνια της τράπεζας (σ.σ. ιδρύθηκε το 1924) συμπίπτουν με τον πλήρη μετασχηματισμό της Attica Bank».

    Η Ελένη Βρεττού  ανέφερε ότι η τράπεζα γίνεται κάθε μέρα και πιο ευέλικτη και πιο αποδοτική ενώ τόνισε πως πάνω από 700 εκατ. ευρώ θα φτάσει φέτος η πιστωτική επέκταση. Το ποσοστό αθέτησης των υποχρεώσεων είναι κάτω από 1% σε όλα τα χαρτοφυλάκια, ανέφερε, θέλοντας να δείξει τη υγεία της τράπεζας έπειτα από τόσα χρόνια περιπετειών.

    Συνεχίζοντας να μιλά στους μετόχους για το μέλλον της Attica Bank η κ. Βρεττού είπε ότι η διοίκηση συνεχίζει να σχεδιάζει προϊόντα με βάση το «τι θα θέλαμε εμείς ως πελάτες».

    Τόνισε ότι η τράπεζα συμμετέχει στα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης.

    Μιλώντας για την επικείμενη συμφωνία των μετόχων η κ. Βρεττού είπε ότι «θα προτιμούσα να έχω μια συμφωνία σήμερα για να ανακοινώσω, όμως η ολοκλήρωση των διαδικασιών θα γίνει τα επόμενα 24ωρα. Εντός της ημέρας, μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τις ζημίες που θα βγάλει η DBRS.

    «Η δημιουργία του πέμπτου πόλου έχει πολλές προκλήσεις και δεν υπάρχει άλλο τέτοιο προηγούμενο. Σήμερα, μέχρι το τέλος της ημέρας θα έρθει η αξιολόγηση της DBRS», είπε η κ. Βρεττού τονίζοντας ότι θα γίνουν ανακοινώσεις για την υπαγωγή στον Ηρακλή 3 και μέχρι το τέλος του μήνα θα αποφασιστεί η συγχώνευση με την Παγκρήτια. Είπε ακόμη ότι εντός του τρίτου τριμήνου θα έχει ολοκληρωθεί η νομική συγχώνευση των δύο τραπεζών και στις αρχές του τέταρτου τριμήνου θα πραγματοποιηθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

    Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η κ. Βρεττού στον στρατηγικό επενδυτή, δηλαδή την εταιρεία Thrivest των Μπάκου – Καϋμενάκη – Εξάρχου τονίζοντας ότι «πίστεψε στο όραμά μας και το υλοποιεί.»

    Ευχαρίστησε δε τον διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό της.

    Η κ. Βρεττού είπε ότι η νέα τράπεζα που θα προκύψει μετά τις διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη, θα έχει συνολικό ενεργητικό το οποίο θα υπερβαίνει τα 10 δις. ευρώ, καταθέσεις άνω των 9 δις. ευρώ και κέρδη προ προβλέψεων τα οποία θα προσεγγίζουν τα 80 – 100 εκατ. ευρώ με προοπτική το 2027, και βάσει το business plan, οι καταθέσεις να ανέλθουν σε 11,5 δις. ευρώ, οι χορηγήσεις 8 δις. ευρώ και κέρδη προ προβλέψεων άνω των 300 εκατ. ευρώ και απόδοση κεφαλαίων εφάμιλλη των συστημικών τραπεζών αν όχι και καλύτερη από κάποιες από αυτές.

    Διαβάστε επίσης:

    Αφιέρωμα των FT στην Αθηναϊκή Ριβιέρα: Ο Πανάς, ο Αθανασίου, η ανάπλαση και οι αντιδράσεις των δημάρχων



    ΣΧΟΛΙΑ