ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Συνεχίζεται σήμερα η δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων των 21 κατηγορουμένων για την τραγωδία στο Μάτι.
Η δίκη είχε διακοπεί προκειμένου να οριστούν συνήγοροι του κατηγορούμενου, τότε επικεφαλής του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων, Ιωάννη Φωστιέρη, στους οποίους το δικαστήριο με την ολιγοήμερη διακοπή έδωσε χρόνο για να ενημερωθούν επί της δικογραφίας.
Ο κ. Φωστιέρης είχε δικαστεί και καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό χωρίς να έχει συνήγορο, κάτι που επιτρεπόταν εφόσον το είχε επιλέξει κατηγορούμενος για πλημμελήματα.
Ωστόσο, μετά τις τελευταίες τροποποιήσεις που επέφερε το υπουργείο Δικαιοσύνης στους κώδικες, σε ανάλογης μορφής αδικήματα, που τιμωρούνται με ποινές τουλάχιστον 3 ετών, το δικαστήριο υποχρεούται να διορίζει συνήγορο στον κατηγορούμενο προκειμένου να μην ανακύπτουν θέματα ακυρότητας.
Διαβάστε επίσης:
Μάτι: Στις 16 Ιουλίου συνεχίζεται η δίκη – Πιθανές συνεδριάσεις και τον Αύγουστο
Δίκη Μάτι: Παρέμβαση Αρείου Πάγου για να αποφευχθεί ο κίνδυνος παραγραφής των αδικημάτων
Παύλος Πολάκης: Την αποπομπή του ζητά η κυβέρνηση για το «βούλωσέ το» στην Μαρία Συρεγγέλα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Νίκη κατά της παιδικής πορνογραφίας: Εξαρθρώθηκε το μεγαλύτερο δίκτυο στον κόσμο – Δεκάδες συλλήψεις και για βιασμούς, έκλεισε το Kidflix με σχεδόν 2 εκατ. χρήστες
- Τουρκία: Η TRT απέλυσε ηθοποιό τηλεοπτικής σειράς γιατί υποστήριξε το κάλεσμα της αντιπολίτευσης για μποϊκοτάζ
- Άκης Σκέρτσος: 6 πολιτικές + 4 προτεραιότητες για τα άτομα με αυτισμό
- Σεισμός στη Μιανμάρ: Η χούντα ανακοίνωσε κατάπαυση του πυρός λόγω της κατάστασης στη χώρα
