• Κοινωνία

    Κέρκυρα: Το φαινόμενο του Ιπτάμενου Ολλανδού – Τι εξηγεί ο Θοδωρής Κολυδάς


    Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς έκανε μια ανάρτηση στο X, για το φαινόμενου του «Ιπτάμενου Ολλανδού» που καταγράφηκε στην Κέρκυρα.

    Όπως εξηγεί ο κ. Κολυδάς πρόκειται για το φαινόμενο του ανώτερου αντικατοπτρισμού που παρουσιάζεται «σε περιόδους επικράτησης αντικυκλώνων και ειδικά όταν ο αέρας που πνέει στην επιφάνεια της θάλασσας τύχει να είναι πολύ πιο κρύος από τα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας».

    Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Κολυδάς «σε αυτές τις περιπτώσεις ο παρατηρητής από την ακτή μπορεί ξαφνικά να παρατηρήσει μικρά σκάφη ή μεγάλα πλοία, ψηλά τείχη, μεγαλοπρεπή μέγαρα, οροσειρές, παράξενες πόλεις και τοπία να ίπτανται επάνω από τον ορίζοντα, εκεί όπου η θάλασσα συναντά τον ουρανό».

    «Το φαινόμενο αυτό είναι ένα παράξενο παιχνίδισμα της ατμόσφαιρας και προκαλείται από τη διάθλαση των ακτίνων του φωτός. Χάρη σε αυτό αντικείμενα, τα οποία στην πραγματικότητα βρίσκονται έως και εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, εμφανίζονται (υπερυψωμένα, μεγεθυμένα ή ανεστραμμένα) επάνω από τον ορίζοντα» συμπληρώνει ο διευθυντής της ΕΜΥ.

    Διαβάστε επίσης:

    Καιρός: Καμίνι σήμερα η χώρα

    Υπ. Εργασίας: Μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους από τον καύσωνα – Πού είναι υποχρεωτική η παύση εργασιών

    Θεσσαλονίκη: Προωθούνται οι διεργασίες για την κατασκευή του ξύλινου deck στην παλιά παραλία



    ΣΧΟΛΙΑ