• Πολιτική

    Δικηγόρος Γιάννου Παπαντωνίου: «Οι έξι φρεγάτες φυλάττουν μέχρι σήμερα τα θαλάσσια σύνορα της χώρας»

    Μιχάλης Δημητρακόπουλος

    Μιχάλης Δημητρακόπουλος


    «Οι έξι φρεγάτες που εκσυγχρονίστηκαν με απόφαση του Γιάννου Παπαντωνίου το 2003, μετά από θετικές εισηγήσεις δεκάδων ανώτερων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, μέχρι σήμερα φυλάττουν τα θαλάσσια σύνορα της χώρας» αναφέρει σε δήλωση του ο κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος, πληρεξούσιος δικηγόρος του Γιάννου Παπαντωνίου, σχολιάζοντας την πρόταση του εισαγγελέα για ενοχή του πρώην υπουργού για ξέπλυμα μαύρου χρήματος 2,5 εκατομμυρίων ευρώ από δωροδοκίες επί υπουργίας του στο Εθνικής Άμυνας.

    Αναλυτικά η δήλωση του Μιχάλη Δημητρακοπούλου, πληρεξούσιου δικηγόρου του Γιάννου Παπαντωνίου:

    «Ο κ. Εισαγγελεας με την πρόταση του θεώρησε ότι το σύνολο της δαπάνης των 381 εκατομμυρίων ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των 6 φρεγατών συνιστά βέβαιη ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου.

    Ο κατηγορούμενος υπουργός όφειλε να ακυρώσει την αποφαση του κορυφαίου κυβερνητικου οργάνου του ΚΥΣΕΑ για εκσυχρονισμό των 6 φρεγατών και να στείλει τις 6 φρεγάτες στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας , οπου το Πολεμικό Ναυτικό ΤΖΑΜΠΑ θα έφτιαχνε τις φρεγάτες.

    Οι 6 φρεγάτες , που εκσυγχρονίστηκαν με απόφαση του Γιαννου Παπαντωνίου το 2003, μετά από θετικές εισηγήσεις δεκάδων ανώτερων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού , ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΦΥΛΑΤΤΟΥΝ τα θαλάσσια σύνορα της χώρας.

    Μία καινούργια φρεγάτα αναμένεται το 2026!»

    Διαβάστε επίσης

    Γιάννος Παπαντωνίου: Την ενοχή του για ξέπλυμα μαύρου χρήματος πρότεινε ο εισαγγελέας

    Γιάννης Μπρατάκος: Συνάντηση με Μητσοτάκη – Συζήτησαν την υποψηφιότητά του στο ΕΒΕΑ

    Απόφαση – σταθμός από ΣτΕ: Δικαιώνει την Goldair στην προσφυγή κατά Ιβάν Σαββίδη για το λιμάνι του Βόλου



    ΣΧΟΛΙΑ