• Μετοχές

    Ντόναλντ Τραμπ: Ξέφρενο ράλι 70% για τη μετοχή της εταιρείας του (TMTG) μετά την επίθεση

    • Μαρία Βε


    Εκτοξεύτηκε κατά 70% η μετοχή της Trump Media & Technology Group (TMTG) στις πρώτες συναλλαγές της Δευτέρας, στον απόηχο της απόπειρας δολοφονίας  του υποψήφιου για μια ακόμη θητεία στην προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

    Όπως ήταν αναμενόμενο, η κινητικότητα της μετοχής τράβηξε την προσοχή επενδυτών, πολιτικών σχολιαστών αλλά και της κοινής γνώμης.

    Η εταιρεία ιδιοκτησίας του Τραμπ, αρχικά έφτασε τα 51,70 δολάρια ανά μετοχή. Ωστόσο, επανήλθε στα 46,29 δολάρια, ενώ αργότερα διαμορφώθηκε στα 30,89 δολάρια.

    Παρά τη σοβαρότητα του περιστατικού του Σαββάτου, η ανταπόκριση της αγοράς ήταν ιδιαίτερα γενναιόδωρη για τη μετοχή της TMTG.

    Η άνοδος της τιμής της μετοχής υποδηλώνει ισχυρή εμπιστοσύνη των επενδυτών στην εταιρεία, η οποία φαίνεται ότι επηρεάστηκε από τα πρόσφατα γεγονότα, ενώ ενισχύεται το δημόσιο προφίλ και τα επιχειρηματικά συμφέροντα του Τραμπ.

    Σενάρια επανεκλογής – Αυξάνονται οι πιθανότητες

    Παρόλο που η απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ αποτράπηκε τελικά, το γεγονός αύξησε σημαντικά τις πιθανότητες επανεκλογής του.

    Με τον ίδιο να προβάλλει τον εαυτό του ως υποψήφιο υπέρ των Bitcoin και την ευρύτερη αγορά crypto, η μετοχή κατέγραψε ισχυρές επιδόσεις.

    Την ίδια στιγμή, πηγές αναφέρουν ότι ο πρώην πρόεδρος παραμένει αφοσιωμένος στην προγραμματισμένη εμφάνισή του στο Συνέδριο Bitcoin 2024, που θα πραγματοποιηθεί την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό σημαίνει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ διατηρεί τη δέσμευσή του στην κοινότητα και τους σχετικούς τεχνολογικούς τομείς.

    Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος έχει υποσχεθεί ότι μόλις εκλεγεί, τα ρυθμιστικά και κανονιστικά πλαίσια και εμπόδια θα απομακρυνθούν εντελώς από την «οδό της καινοτομίας».

    Κρίθηκε το αποτέλεσμα των εκλογών;

    Με κεντρικό σύνθημα: «Bitcoin Made in the USA», κατάφερε να κερδίσει την ψήφο της κοινότητας, καθώς οι εκπρόσωποι των εταιρειών υποσχέθηκαν να τον χρηματοδοτήσουν με 100 εκατ. δολάρια, στοχεύοντας στην προσέλκυση 5 εκατ. νέων ψηφοφόρων.

    Επιπλέον, εκτός από την άνοδο της τιμής της μετοχής της TMTG, το νόμισμα MAGA (TRUMP) παρουσίασε για λίγο ισχυρή αύξηση της τιμής του κατά 60%.

    Σε κάθε περίπτωση, το οικοσύστημα των cryptos, φαίνεται ότι υποστηρίζει ότι το αποτέλεσμα των εκλογών έχει ήδη κριθεί…

    Διαβάστε επίσης: 

    ΗΠΑ: Εγγυημένη η ασφάλεια για το συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στο Μιλγουόκι

    Τραμπ: Η φωτογραφία του με αίμα στο πρόσωπο αναρτήθηκε στον ιστότοπό του με σκοπό τη συγκέντρωση δωρεών

    Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Νέα στοιχεία – Έως και με 3 όπλα η επίθεση



    ΣΧΟΛΙΑ