• Πολιτική

    Γεωργιάδης-Novartis: Ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται ότι εάν βγουν οι κουκούλες από αυτούς τους ανθρώπους θα υποδείξουν στελέχη του

    Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης

    Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης


    «Υπήρχε σκάνδαλο Novartis. Αντί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όμως να κάνει αγωγή κατά της Novartis και να διεκδικήσει και στην Ελλάδα αποζημίωση, την αγωγή αυτή κατά της Novartis την έκανε ο Θάνος Πλεύρης ως υπουργός Υγείας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κυνήγησε ποτέ τη Novartis», επισήμανε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα, σε τηλεοπτικό σταθμό, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Novartis.

    Όπως επισήμανε, «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε ποτέ αγωγή κατά της Novartis. Δεν κατηγόρησε ποτέ τη Novartis. Την αγωγή κατά της Novartis την κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία επί Κυριάκου Μητσοτάκη. Πήραμε το πόρισμα του αμερικανικού κράτους με τον συμβιβασμό που έκανε η εταιρεία παραδεχόμενη αθέμιτες πρακτικές στην Ελλάδα και έχουμε κάνει προσφυγή ζητώντας αποζημίωση 1 εκατ. ευρώ».

    Ως προς το θέμα των προστατευόμενων μαρτύρων, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε πως «ξέρουμε μετά βεβαιότητας ότι ο ένας τουλάχιστον είναι ο κύριος Φιλίστωρ Δεσταμπασίδης. Η αμερικανική κυβέρνηση έχει παραδεχθεί επισήμως ότι είναι προστατευόμενος μάρτυρας στην Αμερική. Ταυτόχρονα, έχει αποδειχθεί ότι ήταν προστατευόμενος μάρτυρας και εδώ. Άρα, ξέρουμε τώρα ότι το ίδιο πρόσωπο είναι προστατευόμενος μάρτυρας και στα δύο. Ως προστατευόμενος μάρτυρας με το όνομα Μάξιμος Σαράφης πήγε και κατέθεσε στην κυρία Τουλουπάκη ότι εγώ πήρα από τον κύριο Φρουζή 2 εκατομμύρια σε βαλίτσα. Ο κύριος όμως αυτός δεν έχει πει τίποτα για εμένα ως προστατευόμενος μάρτυρας στην Αμερική. Θέλω λοιπόν να τον ρωτήσω: γιατί αυτό το είπε μόνο στην κυρία Τουλουπάκη και δεν το είπε και στο FBI; Ξέχασε να το πει στην Αμερική και το θυμήθηκε στην Ελλάδα; Έπαθε αμνησία όταν πέρναγε τον Ατλαντικό; Είναι προφανές ότι στην Ελλάδα κάποιοι τον έβαλαν να τα πει».

    Ο υπουργός Υγείας επισήμανε τέλος, πως με το νόμο Φλωρίδη η προστασία αίρεται αυτομάτως αν αποδειχθεί ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες δεν εισέφεραν τελικά κάτι ουσιαστικό για τη δίκη. «Αυτοί οι άνθρωποι κατηγόρησαν δέκα πολιτικά πρόσωπα. Σήμερα και τα δέκα πολιτικά πρόσωπα έχουν αθωωθεί. Άρα, βάσει του νόμου που ισχύει δεν εισέφεραν τίποτα στην έρευνα και αυτομάτως πρέπει να φύγει η κουκούλα. Ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται πραγματικά ότι εάν βγουν οι κουκούλες από αυτούς τους ανθρώπους θα υποδείξουν στελέχη του», κατέληξε.

    Διαβάστε επίσης:

    Κρήτη: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο-Σε κατάσταση κινητοποίησης Red Code

    ΕΤΕπ: Η Ελλάδα μεταξύ των κυριότερων δικαιούχων για χρηματοδότηση συνοχής

    Κέρκυρα: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κουλούρα



    ΣΧΟΛΙΑ