• LIFE&STYLE

    Σάνεν Ντόχερτι: Η τελευταία δημόσια εμφάνιση και τα «αντίο» των συμπρωταγωνιστών της

    • NewsRoom
    Σάνεν Ντόχερτι Φωτογραφία: Peggy Sirota

    Σάνεν Ντόχερτι Φωτογραφία: Peggy Sirota


    Θλίψη σκόρπισε η είδηση ότι η ηθοποιός Σάνεν Ντόχερτι, γνωστή από τους ρόλους της στις εμβληματικές σειρές Μπέβερλι Χιλς: 90210 και Οι Μάγισσες πέθανε σε ηλικία μόλις 53 ετών, έπειτα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

    Η αγαπημένη ηθοποιός άφησε την τελευταία της πνοή το Σάββατο 13 Ιουλίου, στην οικία της, περιτριγυρισμένη από τη μητέρα της, Ρόζα, τη σκυλίτσα της, Bowie και στενούς φίλους της.

    Το 2015 διαγνώστηκε με επιθετικό καρκίνο στο στήθος και είχε ήδη κάνει μετάσταση σε λεμφαδένα. Δύο χρόνια αργότερα και έπειτα από χημειοθεραπείες και χειρουργεία, ο καρκίνος υποχώρησε.

    Ωστόσο, το 2020, η ίδια ανακοίνωσε ότι ο καρκίνος επέστρεψε και αυτή τη φορά ήταν στο 4ο στάδιο και πλέον είχε κάνει μετάσταση στον εγκέφαλο.

    Τελευταία φορά που εθεάθη δημόσια η Σάνεν Ντόχερτι ήταν πριν από περίπου ένα μήνα και συγκεκριμένα στις 16 Ιουνίου. Στις φωτογραφίες απεικονίζεται να περπατά αγκαλιά με τον καλό της φίλο, Chris Cortazzo και τη μητέρα της, στο Μαλιμπού.

    Δείτε τις φωτογραφίες:

    «Πολυαγαπημένη φίλη και καρδιά μου. Τι αναμνήσεις και γέλια έχουμε μοιραστεί σε όλο αυτό το ταξίδι. Ήσουν η προστάτιδά μου, η καλύτερη φίλη μου και η “θεϊκή” γυναίκα μου. Η καρδιά μου έχει σπάσει. Σε αγαπώ για πάντα, γλυκιά μου, αγαπημένη φίλη. Ο Κρίστοφέρ σου», έγραψε σε ανάρτησή του, ο Chris Cortazzo.

     

    View this post on Instagram

     

    A post shared by Chris Cortazzo (@chriscortazzo)

    Τα αποχαιρετιστήρια μηνύματα των ηθοποιών του 90210

    Η Τζένι Γκαρθ, που υποδυόταν την Κέλι στη σειρά Μπέβερλι Χιλς: 90210, με ανάρτησή της στο Instagram έγραψε το δικό της «αντίο» στη Σάνεν:

    «Ακόμη προσπαθώ να διαχειριστώ την τεράστια θλίψη μου για την απώλεια της παλιάς φίλης μου Σάνεν, της γυναίκας που έχω περιγράψει συχνά ως έναν από τους ισχυρότερους ανθρώπους που έχω γνωρίσει ποτέ.

    Η σχέση μας ήταν πραγματική και ειλικρινής. Μας έβαζαν τόσο συχνά τη μία εναντίον της άλλης, αλλά τίποτα από αυτά δεν αντικατόπτριζε την αλήθεια της πραγματικής μας σχέσης που χτίστηκε στον αμοιβαίο σεβασμό και τον θαυμασμό».

    Οι δύο ηθοποιοί είχαν έρθει σε κόντρα κατά τη διάρκεια της σειράς των 90’s, ωστόσο, είχαν συνεργαστεί ξανά στη νέα σειρά 90210, που είχε προβληθεί το 2008, αλλά και αργότερα σε μία αναβίωση της σειράς το 2019, με τους ηθοποιούς να υποδύονται τον εαυτό τους.

     

    View this post on Instagram

     

    A post shared by Jennie 💛 (@jenniegarth)

    Η Τόρι Σπέλινγκ, η Ντόνα του Μπέβερλι Χιλς έγραψε: «Δεν έχω ακόμα τα λόγια να το εκφράσω… αλλά ΕΜΕΙΣ ξέραμε και αυτό είναι που μετράει».

    Τόρι Σπέλινγκ και Σάνεν Ντόχερτι
    Τόρι Σπέλινγκ και Σάνεν Ντόχερτι

    Ο Μπράιαν Όστιν Γκριν (Ντέβιντ Σίλβερ) μέσω Instagram σε μαύρο φόντο ανέφερε: «Αδερφή μου… Με αγαπούσες πάντα. Ήσουν ένα μεγάλο μέρος (της διαμόρφωσης) της αντίληψής μου για το τι θα πει Αγάπη. Θα μου λείψεις περισσότερο από όσο μπορώ να επεξεργαστώ αυτή τη στιγμή. Σ΄ευχαριστώ».

     

    View this post on Instagram

     

    A post shared by Brian Green (@brianaustingreen)

    Από την πλευρά του, ο Τζέισον Πρίσλεϊ, ο οποίος έπαιζε τον αδελφό της στη σειρά, Μπράντον, έγραψε: «Συγκλονισμένος και λυπημένος έμαθα για τον θάνατο της φίλης μου, Σάνεν. Ήταν μια δύναμη της φύσης και θα μου λείψει. Στέλνω αγάπη και φως στην οικογένειά της σε αυτές τις σκοτεινές στιγμές».

    Η Γκαμπριέλ Κάρτερις (Άντρεα) έγραψε: «Τόσο νέα – τόσο στενόχωρο. Αναπαύσου εν ειρήνη Σάνεν. Ξέρω ότι ο Λουκ (Πέρι) είναι εκεί με ανοιχτές αγκάλες για να σε αγαπήσει».

    Το cast των Μαγισσών αποχαιρετά τη Σάνεν

    Με ιδιαίτερη συγκίνηση, η Ρόουζ ΜακΓκάουαν, η οποία αντικατέστησε τη Σάνεν στις Μάγισσες μετά την έξοδό της από τη σειρά, έγραψε: «Η Σάνεν Ντόχερτι είχε καρδιά λιονταριού. Πάθος για την Τέχνη που συχνά το μπέρδευαν με “φασαρία”. Η Σάνεν ήταν το πάθος.

    Τη γνώρισα τη δεκαετία του 1990 και έμεινα έκπληκτη. Αργότερα τη γνώρισα περισσότερο, ένα όμορφο δώρο. Αυτή η γυναίκα πάλεψε για να ζήσει.

    Η Σάνεν ήξερε πώς να είναι σταρ από μικρή ηλικία. Το επαγγελματικό ήθος της με ενέπνευσε ατέλειωτα.

    Η αγάπη της Σάνεν για τη σκηνοθεσία, για την υποκριτική, για τη Χόλι (Μαρί Κομπς), τους φίλους της, τους γονείς της, τον σκύλο της και τους λατρεμένους φαν της ήταν μυθική.

    Γελάσαμε με τις σκοτεινές δυνάμεις που θέλησαν να μας κάνουν να μισήσει η μία την άλλη, αντ’ αυτού επιλέξαμε την αγάπη και τον σεβασμό.

    Το πιο ευαίσθητο σκληρό καρύδι που έχει υπάρξει ποτέ. Μία δύναμη ενέργειας που θα ζει για πάντα στις καρδιές μας.

    Οι άγγελοι και ο Θεός να τη μεταφέρουν σε ιερό βασίλειο, όπου θα είναι υγιής, νέα και άγρια για πάντα.

    Αναπαύσου τώρα πολεμίστρια, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ, αγαπημένη αδελφή».

     

    View this post on Instagram

     

    A post shared by Rose McGowan (@rosemcgowan)

    Ο Μπράιαν Κράουζ (Λίο) έγραψε:

    «Μου έδειξες τι πάει να πει δύναμη. Μου δίδαξες πως να είμαι ατρόμητος και να ζω με σκοπό. Να ξέρω την αξία μου και να παραμένω πιστός στις αποφάσεις μου.

    Για πάντα θα σε αγαπάμε.

    Είμαι πραγματικά καταρρακωμένος».

     

    View this post on Instagram

     

    A post shared by Briankrause21 (@briankrause21)

    Έχουν γραφτεί πολλά για την «κόντρα» ανάμεσα στη Σάνεν Ντόχερτι και την Αλίσα Μιλάνο, κάτι που και οι ίδιες έχουν παραδεχτεί.

    Σε δήλωσή της, η Αλίσα Μιλάνο σχετικά με τον θάνατο της Σάνεν αναφέρει:

    «Δεν είναι μυστικό ότι η Σάνεν και εγώ είχαμε μια περίπλοκη σχέση, αλλά στον πυρήνα της ήταν κάποια που σεβόμουν βαθιά και έτρεφα δέος για εκείνη. Ήταν μια ταλαντούχα ηθοποιός, που αγαπήθηκε από πολλούς και ο κόσμος είναι λιγότερος χωρίς αυτήν. Τα συλλυπητήριά μου σε όλους όσοι την αγαπούσαν».

    Το Charmed podcast λίγο πριν «φύγει»

    Μόλις μία εβδομάδα πριν τον θάνατό της, βγήκε στον αέρα ένα Charmed rewatch podcast, με τίτλο «The House of Halliwell», στο οποίο η Σάνεν Ντόχερτι, η Χόλι Μαρί Κομπς, ο Μπράιαν Κράουζ και ο Ντρου Φούλερ βλέπουν και συζητούν τα επεισόδια της σειράς Οι Μάγισσες.

    Οι τέσσερις ηθοποιοί πρόλαβαν να γυρίσουν πέντε επεισόδια, τα οποία θα κυκλοφορήσουν εις μνήμην της εκλιπούσας πρωταγωνίστριας.

    Παράλληλα, η ίδια είχε ξεκινήσει το δικό της podcast με τίτλο «Let’s be Clear». Σε αυτό το podcast μιλούσε για τη μάχη με τον καρκίνο, ενώ συζητούσε με πρώην συμπρωταγωνιστές της για τη μεταξύ τους σχέση, ξεκαθαρίζοντας τι πραγματικά συνέβαινε την εποχή των 90’s, όταν είχε γίνει γνωστή ως το «κακό κορίτσι» του Χόλιγουντ.

    Διαβάστε επίσης:

    «Charmed Reunion» για την Αλίσα Μιλάνο και την Χόλι Μαρί Κομπς στο Grey’s Anatomy

    Το συγκινητικό μήνυμα για τους καρκινοπαθείς – Το 4ο στάδιο δεν είναι το τέλος όλων

    Στο «Riverdale» η Σάνεν Ντόχερτι για να τιμήσει τον Λουκ Πέρι (video)



    ΣΧΟΛΙΑ