• Ναυτιλία

    Ελένη Κορωνάκη: Δημιουργούμε Mega Center για την εξυπηρέτηση των Ναυπηγείων

    Η Ελένη Κορωνάκη, ανάμεσα στους εφοπλιστές Νικόλα και Στράτο Τσαλαμανιό


    Η Ελένη Κορωνάκη, διευθύνουσα σύμβουλος της D. Koronakis S.A, που είναι μία από τις μεγαλύτερες εξαγωγικές ελληνικές εταιρείες στον τομέα του ναυτικού εξοπλισμού, αποκάλυψε , κατά τη διάρκεια της απονομής των βραβείων “Ευκράντη”, την τελευταία επένδυση της εταιρείας για την εξυπηρέτηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και Ελευσίνας, καθώς και της επισκευαστικής βάσης Περάματος – Κερατσινίου.

    Η κυρία Ελένη Κορωνάκη, επισήμανε ότι μετά την λειτουργία για την παραγωγή σχοινιών στο εργοστάσιο στη Θήβα και καλωδίων στο εργοστάσιο στην Ξάνθη, “η τελευταία επένδυση μας είναι σε ένα οικόπεδο 38 στρεμμάτων που βρίσκεται σχεδόν απέναντι από την Χαλυβουργική με πολλούς στεγασμένους χώρους για την εξυπηρέτηση των Ναυπηγείων, που με τόσο χαρά βλέπουμε να λειτουργούν”.

    “Δημιουργούμε ένα Mega Center” που είναι μόλις 4 χιλιόμετρα από το ένα ναυπηγείο και 4,5 από το άλλο και θα μπορούμε σε έκτακτες ανάγκες να μεταφέρουμε υλικά μέσα σε 15΄έως και 30΄”.

    Η εταιρεία Δ. Κορωνάκης Α.Ε. είναι ένας όμιλος εταιρειών που δραστηριοποιείται στους τομείς της κατασκευής συνθετικών σχοινιών και συρματόσχοινων από χάλυβα, ηλεκτρικών καλωδίων και βιομηχανικών διχτυών.

    Η εταιρεία έχει αναδειχθεί ως ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς και προμηθευτές θαλάσσιου εξοπλισμού που προορίζεται για τη ναυτιλία, την κρουαζιέρα, την ανοικτή θάλασσα, τη ρυμούλκηση, το γιώτινγκ και την ιστιοπλοΐα, το ψάρεμα και τις υδατοκαλλιέργειες.

    Η εταιρεία έχει αναπτύξει ένα εκτεταμένο δίκτυο διανομής που βρίσκεται στα μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου, όπως: Πειραιάς, Νέα Υόρκη, Χιούστον, Νέα Ορλεάνη, Λος Άντζελες, Παναμάς, Σιγκαπούρη, Σαγκάη, Qingdao, Fujairah, Durban, Κέιπ Τάουν, Aalesund, Ρότερνταμ, Αμβέρσα, Αμβούργο, Tarragona, Algeciras, Λας Πάλμας, Τεργέστη, Κωνσταντινούπολη και πολλά άλλα.

    Ιδρυτής του ομίλου θεωρείται ο Θεοφάνης Κορωνάκης, που το 1910 ίδρυσε την πρώτη εμπορική επιχείρηση στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

    Ωστόσο, ο δημιουργός της σημερνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας, είναι ο Δημήτρης Κορωνάκης, γιος του Θεοφάνη, ο οποίος το 1955, ανέπτυξε την οικογενειακή επιχείρηση εστιάζοντας στην εισαγωγή και διανομή σχοινιών, συρματόσχοινων, αλυσίδων αγκύρωσης και αγκυρων.

    Το 1967, ο Δημήτρης και η σύζυγός του Ελένη Κορωνάκη συνίδρυσαν την Δ. Κορωνάκης Α.Ε.

    Το 1969 η Δ. Κορωνάκης ΑΕ ανήγειρε την πρώτη της μονάδα παραγωγής συρματόσχοινων από χάλυβα στη Θήβα της Ελλάδας.

    Το έτος 1992 ο Κωνσταντίνος Κορωνάκης γίνεται πρόεδρος της Δ. Κορωνάκης Α.Ε.

    Το 1996 η Δ. Κορωνάκης Α.Ε. εφευρίσκει την κατασκευή KAPA ROPE και γίνεται η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που παράγει σχοινί 24 κλώνων.

    Το 2004 η Eurorope Marine AS, θυγατρική εταιρεία της Δ. Κορωνάκης Α.Ε., αποκτά τον κατασκευαστικό εξοπλισμό του νορβηγικού εργοστασίου SCANROPE, μαζί με τα δικαιώματα επωνυμίας της φημισμένης σειράς σχοινιών Karat και όλων των προϊόντων της οικογένειας Karat (δηλαδή Karat Maxi, Kara WinchLines, κ.λπ.).

    Το 2015 ιδρύεται εξειδικευμένο τμήμα ιστιοπλοΐας.

    Το 2018 η Δ. Κορωνάκης Α.Ε. εξαγοράζει την «Καλώδια Ξάνθης», μια από τις μεγαλύτερες παραγωγικές μονάδες κατασκευής ηλεκτρικών καλωδίων στην Ελλάδα, και εισέρχεται επίσημα στην αγορά ηλεκτρικών καλωδίων – μια επένδυση ορόσημο.

    Το 2021 η D. Koronakis S.A. ιδρύει νέες εγκαταστάσεις στη Νορβηγία μέσω της απόκτησης νέων εγκαταστάσεων, συμπεριλαμβανομένων γραφείων και αποθηκών που βρίσκονται στο στρατηγικό λιμάνι του Alesund της Νορβηγίας. Ένα νέο, εταιρικό stock point προστίθεται στο παγκόσμιο δίκτυο προμηθειών Κορωνάκης, δίνοντας τη δυνατότητα στην εταιρεία να εξυπηρετεί καλύτερα τους πελάτες της στη Βόρεια Ευρώπη.

    Το 2023 η Δ. Κορωνάκης Α.Ε. Ανέθεσε σύμβαση για την ανέγερση νέου πενταόροφου κτιρίου σε άμεση γειτνίαση με το Λιμάνι του Πειραιά, δίπλα στα υφιστάμενα κεντρικά της γραφεία. Το νέο κτίριο θα προσθέτει περισσότερα από 2.500 τετραγωνικά μέτρα γραφείων και εκπαιδευτικών εγκαταστάσεων για να στεγάσει τα νέα της κεντρικά γραφεία.

    Σήμερα η εταιρεία διευθύνεται από την Ελένη Κορωνάκη και τα παιδιά της, Κωνσταντίνο και Μαρία.

    Διαβάστε επίσης:

    Icon Energy: Πρεμιέρα στο Nasdaq για την τρίτη εισηγμένη ναυτιλιακή της οικογένειας Παναγιωτίδη

    Ελληνική σημαία: Αυξάνονται τα επιβατηγά, μειώνονται τα ποντοπόρα πλοία

    Λιμενικό: Εντόπισε σκάφη με παράνομους μετανάστες σε Σύμη και Κω – Συνελήφθησαν δύο διακινητές



    ΣΧΟΛΙΑ