• Διεθνής πολιτική

    Επίθεση κατά Ντόναλντ Τράμπ: Το προφίλ του 20χρονου δράστη – Έρευνα για το κίνητρο και τυχόν συνεργούς

    Αμέσως μετά την απόπειρα δολοφονίας, ο Τραμπ σηκώνεται όρθιος


    Το FBI κατονόμασε τον 20χρονο Τόμας Μάθιου Κρουκς από την Πενσιλβάνια ως δράστη της απόπειρας δολοφονίας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μετέδωσαν σήμερα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

    Συγκεκριμένα όπως επεσήμανε το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών σε ανακοίνωσή του, την οποία επικαλούνται τα τηλεοπτικά δίκτυα NBC και CBS.”Το FBI ταυτοποίησε τον 20χρονο Τόμας Μάθιου Κρουκς από το Μπέθελ Παρκ της Πενσιλβάνια ως το πρόσωπο που εμπλέκεται στην απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις 13 Ιουλίου στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια”,

    Σύμφωνα με την εφημερίδα Washinghton Post η οποία επικαλείται τον εκλογικό κατάλογο της πολιτείας, ο δράστης της επίθεσης είναι εγγεγραμμένος ψηφοφόρος των Ρεπουμπλικανών.

    Μπλουζάκι που προωθεί ένα από τα πιο δημοφιλή κανάλια του YouTube αφιερωμένο στα πυροβόλα όπλα, φορούσε ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας κατά του Τραμπ σύμφωνα με το NBC News.

    Φωτογραφίες από το σημείο δείχνουν ένα άτομο να κείτεται σε μια στέγη αιμόφυρτο από το κεφάλι του, περιτριγυρισμένο από αστυνομικούς των δυνάμεων επιβολής του νόμου.

    Φοράει ένα γκρι μπλουζάκι με αμερικανική σημαία στο μανίκι και μπλοκ γράμματα που είναι μερικώς καλυμμένα.

    Η εμφάνιση και τα γράμματα της μπλούζας ταιριάζουν με την εμφάνιση μιας μπλούζας που πωλείται στον ιστότοπο του καναλιού Demolition Ranch του YouTube για πυροβόλα όπλα.

    Αμέσως μετά την δημοσιότητα που πήρε το θέμα το Demolition Ranch και ο ιδρυτής του έκαναν αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μοιράζοντας τις φωτογραφίες και γράφοντας: «Τι στο διάολο».

    Το Demolition Ranch έχει πάνω από 11 εκατομμύρια συνδρομητές στο YouTube, όπου το κανάλι δημοσιεύει συχνά βίντεο για διάφορους τύπους πυροβόλων όπλων.

    Αποτελεί μέρος ενός μεγάλου δικτύου καναλιών του YouTube που είναι αφιερωμένα στα όπλα και τη δοκιμή όπλων.

    Τι λέει το FBI

    Από την επίθεση, στην οποία ο Ντόναλντ Τραμπ τραυματίστηκε στο αφτί, σκοτώθηκε ένας άνθρωπος, ενώ ακόμη δύο έχουν τραυματιστεί σοβαρά. Και τα τρία θύματα είναι ενήλικες και άνδρες.

    Ωστόσο ο αξιωματούχος του FBI υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει ενεργή απειλή.

    Ο ίδιος ανέφερε ακόμη ότι προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο ένοπλος μπόρεσε να πυροβολήσει αρκετές φορές.

    Ένας δημοσιογράφος παρατήρησε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας μπόρεασαν να καταλάβουν ότι υπήρχε ένοπλος όταν έπεσαν οι πυροβολισμοί με τον εκπρόσωπο του FBI να δηλώνει ότι έτσι έγινε.

    Ο ίδιος στη συνέχεια αποκάλυψε ότι είναι σε επικοινωνία και έχουν μπει στο μικροσκόπιο «τα μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί από τους άνδρες της Μυστικής Υπηρεσίας»

    «Η έρευνα θα είναι μακροχρόνια», κατέληξε.

    Διαβάστε επίσης:

    Τραμπ: Παγκόσμιο σοκ από την απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην προέδρου – Πόσο μπορεί να επηρεάσει τις εκλογές στις ΗΠΑ (βίντεο)

    Ντόναλντ Τραμπ: Η πρώτη εμφάνιση του μετά από την απόπειρα δολοφονίας – video

    Επίθεση κατά του Τραμπ: Ηγέτες από όλο τον κόσμο στο πλευρό του- Καταδικάζουν την επίθεση και εκφράζουν τη συμπαράστασή τους



    ΣΧΟΛΙΑ