• Πολιτική

    Γεωργιάδης: 56 εκατ. μοιράστηκαν οι προστατευόμενοι μάρτυρες της Novartis που μας έλεγαν πως είναι τίμιοι άνθρωποι

    Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης

    Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης


    Την καυστική αντίδραση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη προκάλεσε δημοσίευμα για τις συνολικές αμοιβές ύψους 56 εκατ. ευρώ που φέρεται να έλαβαν οι προστατευόμενοι μάρτυρες της υπόθεσης Novartis και ο δικηγόρους τους Παύλος Σαράκης για να καταθέσουν στις ΗΠΑ κατά της εταιρείας.

    Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, δεν μπορεί να δοθεί καθεστώς προστασίας μαρτύρων σε άτομα που λαμβάνουν χρηματικά ανταλλάγματα για τις καταθέσεις τους. Ωστόσο, παρά το ότι ήταν γνωστό στις αρχές πως οι συγκεκριμένοι μάρτυρες στις ΗΠΑ θα λάμβαναν αποζημίωση καταθέτοντας κατά γιατρών και στελεχών της εταιρείας, δόθηκε σε αυτούς με την υποστήριξη της κυβέρνησης Τσίπρα το καθεστώς προστασίας, προκειμένου να καταθέσουν και στην Ελλάδα, αυτή τη φορά κατά πολιτικών προσώπων. Καταγγελίες για τις οποίες ωστόσο δεν κατάφεραν να παρουσιάσουν κανένα αποδεικτικό στοιχείο, με αποτέλεσμα να μπουν όλες στο αρχείο.

    Στην ανάρτησή τους ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σημειώνει πως με βάση τα δημοσιεύματα για τις υπέρογκες αμοιβές που φέρεται να έλαβαν οι προστατευόμενοι μάρτυρες της Novartis, δεν μπορεί πλέον να συνεχίζουν να διατηρούν το καθεστώς του προστατευόμενου μάρτυρα στην Ελλάδα.

    Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε πως «το μείζον πλέον είναι να μάθουμε ποιοι τους έβαλαν να κάνουν τις ψευδείς καταγγελίες.»

    Αναλυτικά η ανάρτηση του Αδ. Γεωργιάδη:

    56.000.000€ μοιράστηκαν οι Μάρτυρες Δημοσίου Συμφέροντος που υποτίθεται βάσει του Νόμου λαμβάνουν το καθεστώς Προστασίας μόνον εάν δεν προσδοκούν σε κάποιου είδους αμοιβή…θυμάστε τί μας έλεγαν τότε: «είναι κάποιοι τίμιοι άνθρωποι που δεν αντέχουν άλλο να βλέπουν την διαφθορά κλπ» ο δε ένας, ο κ. Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης είναι ήδη φυλακή για άλλη απάτη…και η Ελληνική Δικαιοσύνη ακόμη το σκέπτεται εάν θα άρει το καθεστώς προστασίας τους για να μάθουμε ποιοι τους έβαλαν να τα πούν….

    Διαβάστε επίσης

    Απόστολος Λύτρας: Πρόταση εισαγγελέα να αποφυλακιστεί με βραχιολάκι

    ΣΥΡΙΖΑ για συνέντευξη Μητσοτάκη στο CNN: Αναφέρεται σε μια φανταστική χώρα

    ΗΠΑ: Πέθανε στα 96 της η διάσημη τηλεοπτική σεξολόγος Δρ Ρουθ



    ΣΧΟΛΙΑ