• Big Story

    Πρώτη φορά αριστερά: Χημικά και ξύλο σε συνταξιούχους στη πορεία του ΠΑΜΕ


    Έντονα επεισόδια σημειώθηκαν, σήμερα, μεταξύ ΜΑΤ και συνταξιούχων, αφού βρέθηκαν διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα, στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις ραγδαίες αλλαγές, που φέρνει στις συντάξεις το ασφαλιστικό της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ειδικότερα, μετά την συγκέντρωση μελών του ΠΑΜΕ έξω από το πρωθυπουργικό μέγαρο, σημειώθηκαν επεισόδια έξω από τη Βουλή, μεταξύ της αστυνομίας και όταν διαδηλωτών του ΠΑΜΕ και της ΑΔΕΔΥ. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά έξω από το υπουργείο Εργασίας και στη συνέχεια ξεκίνησαν πορεία προς το Μαξίμου, έχοντας σκοπό να συναντήσουν τους 100 περίπου διαδηλωτές που βρίσκονταν από το πρωί εκεί.

    ks3Παρ’όλα αυτά, όταν οι διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στο ύψος των Λουλουδάδικων, οι αστυνομικοί έριξαν χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, προκειμένου ανακόψουν την πορεία τους. Μάλιστα, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, άντρες των ΜΑΤ επιτέθηκαν και σε συνταξιούχους.

    Ωστόσο, οι διαδηλωτές κατάφεραν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στα Λουλουδάδικα και στη συνέχεια πήγαν στο ύψος της Βασ. Σοφίας, κοντά στην Ηρώδου Αττικού, όπου είχαν τοποθετηθεί κλούβες των ΜΑΤ. Η πορεία διαλύθηκε λίγη ώρα αργότερα και όλοι οι δρόμοι στο κέντρο άνοιξαν. 

    Νωρίτερα το πρωί, περίπου 100 μέλη του ΠΑΜΕ αιφνιδίασαν, το πρωί, την αστυνομία και κατάφεραν όχι μόνο να φτάσουν στο Μαξίμου αλλά και να ανοίξουν δύο πανό μπροστά στο πρωθυπουργικό μέγαρο, καταλαμβάνοντας το πεζοδρόμιο επί της Ηρώδου Αττικού. Οι διαδηλωτές εμφανίστηκαν αιφνιδιαστικά με τρία τουριστικά λεωφορεία, η διέλευση των οποίων επιτρέπεται στην οδό Ηρώδου του Αττικού. Μπροστά στο Μέγαρο, όμως, τα λεωφορεία σταμάτησαν ξαφνικά και οι διαδηλωτές κατέβηκαν αιφνιδιάζοντας τις αστυνομικές δυνάμεις.

    ks4Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, πως η ομοσπονδία των δημοσίων υπαλλήλων ετοιμάζει συλλαλητήριο για το Σάββατο 16 Ιανουαρίου στην Ομόνοια, ενώ σε συνεννόηση με τη ΓΣΕΕ, προσανατολίζονται σε 24ωρη απεργία όταν το επίμαχο νομοσχέδιο κατατεθεί στη Βουλή.



    ΣΧΟΛΙΑ