• Διεθνής πολιτική

    Έλον Μασκ: Δωρίζει «μεγάλο ποσό» για την εκλογή Τραμπ

    • NewsRoom
    Έλον Μασκ

    Έλον Μασκ


    Ο Eλον Μασκ ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, δώρισε χρήματα σε πολιτική οργάνωση η οποία εργάζεται για να  εκλεγεί στην προεδρία των ΗΠΑ ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ, ανέφερε χθες Παρασκευή το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, επικαλούμενο πηγές του.

    Το ύψος της δωρεάς δεν διευκρινίστηκε, το πρακτορείο ωστόσο ανέφερε  πως πρόκειται για «μεγάλο ποσό» και ότι το διέθεσε σε οργάνωση που έχει βαφτιστεί America PAC.

    Σύμφωνα με  το Bloomberg, η οργάνωση, που έχει ως εκ της νομοθεσίας την ευχέρεια να συγκεντρώσει απεριόριστα κεφάλαια, θα αποκαλύψει τον κατάλογο δωρητών της τη 15η Ιουλίου.

    Ο κ. Τραμπ, που αναμένεται να αναγορευθεί και τυπικά υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων ενόψει των εκλογών της 5ης Νοεμβρίου την επόμενη εβδομάδα στο Μιλγουόκι, συναντήθηκε με τον κ. Μασκ και άλλους δισεκατομμυριούχους τον Μάρτιο.

    Ο γεννημένος στη Νότια Αφρική επικεφαλής εταιρειών όπως οι Tesla, SpaceX και X (πρώην Twitter) είχε διαβεβαιώσει κατόπιν πως «για να είμαι πάρα πολύ σαφής, δεν δωρίζω χρήματα ούτε στον έναν, ούτε στον άλλον υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ».

    Η εκστρατεία του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου  δεν σχολίασε κάτι επί του θέματος.

    Διαβάστε επίσης: 

    Meta: Αίρει τους περιορισμούς του Ντόναλντ Τραμπ στο Facebook και το Instagram

    Επιστολή HALC σε Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών

    Διπλωματικές πηγές ΟΗΕ: Ο Γκουτέρες θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για το Κυπριακό



    ΣΧΟΛΙΑ