• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Πρώτη εβδομάδα απωλειών μετά από τέσσερις ανοδικές

    πετρελαιοπηγή


    Με απώλειες έκλεισαν την Παρασκευή τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου, ολοκληρώνοντας την πρώτη εβδομάδα απωλειών μετά από τέσσερις ανοδικές.

    Η αγορά του πετρελαίου είδε θετικά την Πέμπτη την υποχώρηση του δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ για τον Ιούνιο στο 3%, κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 3,1%, η οποία ενίσχυσε τις προσδοκίες πως η FED θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια της αργότερα φέτος. Την Παρασκευή, πάντως, ο δείκτης τιμών παραγωγού ήταν ελαφρώς υψηλότερος από τις προσδοκίες των αναλυτών, αυξανόμενος κατά 0,2% σε επίπεδο μήνα.

    Θετική επίδραση είχε και η νέα μείωση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ, ωστόσο η δήλωση του Μπάιντεν την Παρασκευή για συμφωνία επί της αρχής από Ισραήλ και Χαμάς για κατάπαυση του πυρός άλλαξε το κλίμα στην αγορά, με τις τιμές των ενεργών συμβολαίων να κλείνουν με ήπιες απώλειες.

    Έτσι, το West Texas Intermediate για παράδοση Αυγούστου υποχώρησε 41 σεντς ή 0,5% για να διαμορφωθεί στα 82,21 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Οι τιμές έκλεισαν 1,1% χαμηλότερα για την εβδομάδα.

    Το Brent Σεπτεμβρίου έχασε 37 σεντς ή 0,4% για να κλείσει στα 85,03 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, μειωμένο κατά 1,7% από το κλείσιμο της προηγούμενης εβδομάδας.

    Διαβάστε επίσης

    Διπλωματικές πηγές ΟΗΕ: Ο Γκουτέρες θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για το Κυπριακό

    Πυροσβεστική: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Πανόραμα Δράμας

    Αλ. Σδούκου: Η Χίος διαθέτει σημαντικά αποθέματα αντιμονίου



    ΣΧΟΛΙΑ