• Πολιτική

    Γεωργιάδης κατά Δούκα: Προτιμάς να υπολειτουργούν τα νοσοκομεία για να μην κάνουν δυο εφημερίες ιδιώτες γιατροί;

    Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης

    Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης


    Την αντίδραση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη προκάλεσε η προσπάθεια του Χάρη Δούκα να τοποθετηθεί για τα προβλήματα στα δημόσια νοσοκομεία. Ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ εξέφρασε σήμερα την αντίθεσή του στην επίταξη των γιατρών που προανήγγειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης, καθώς και στη γενικότερη πολιτική της Νέας Δημοκρατίας στον τομέα της Υγείας.

    Ειδικότερα, ο Χάρης Δούκας ανέφερε ότι «η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας στην Υγεία βρίσκεται σε αδιέξοδο. Η επίταξη που ετοιμάζει ο Άδωνις Γεωργιάδης καταδεικνύει ότι η ιδιωτικοποίηση της υγείας μόνο προβλήματα δημιουργεί. Καλούμε τον Υπουργό να στηρίξει τη δημόσια υγεία, τους νέους γιατρούς, τους ειδικευόμενους που είναι εξαιρετικά καταρτισμένοι και αποτελούν το μέλλον της χώρας μας».

    Και πρόσθεσε: «Πρέπει να απορροφηθούν άμεσα από το ΕΣΥ. Πρέπει τα νοσοκομεία μας να ενισχυθούν με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και οι γιατροί και νοσηλευτές που δίνουν καθημερινό αγώνα υπό αντίξοες συνθήκες να αμείβονται με αξιοπρεπείς μισθούς. Ας προχωρήσουμε επιτέλους στις αλλαγές που χρειάζονται. Η Υγεία είναι δημόσιο αγαθό για όλους».

     

    Στην ανάρτηση του Χάρη Δούκα απάντησε με ένα δηκτικό σχόλιο ο Άδωνις Γεωργιάδης επισημαίνοντας ότι ο δήμαρχος Αθηναίων θα προτιμούσε να υπολειτουργούν τα νοσοκομεία παρά να κάνουν δύο εφημερίες το μήνα κάποιοι ιδιώτες γιατροί!

    Αναλυτικά ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε: «Εύγε κύριε Δήμαρχε…μόνον που όλα όσα προτείνετε τα έχουμε ήδη κάνει και όμως ακόμη υπάρχουν περιφερειακά νοσοκομεία χωρίς γιατρούς. Εάν δηλ εσείς γίνεται Πρωθυπουργός πότε θα προτιμούσατε να αφήσετε τα νοσοκομεία να υπολειτουργούν για να μην κάνουν δυο εφημερίες το μήνα κάποιοι ιδιώτες γιατροί; Θερμά συγχαρητήρια».

     

    Διαβάστε επίσης:

    Σχοινάς: Δικαίωση το ότι ο Φρέντι Μπελέρης θα αναλάβει επίσημα τα καθήκοντα του και θα συμμετάσχει στις ψηφοφορίες του ΕΚ

    Κωτσόβολος: Ευχήθηκε το πιο δυνατό «Καλή Επιτυχία» στους αθλητές της Ελληνικής Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής Ομάδας

    ΟΟΣΑ: Η Ελλάδα έχει κάνει τη μεγαλύτερη πρόοδο στη διόρθωση των στρεβλώσεων του ανταγωνισμού



    ΣΧΟΛΙΑ