• Οικονομία

    ΗΠΑ: Σε χαμηλό 8μήνου το καταναλωτικό κλίμα

    • Bloomberg
    Τζάνετ Γέλεν, Υπουργός Οικονομικών ΗΠΑ

    Τζάνετ Γέλεν, Υπουργός Οικονομικών ΗΠΑ


    Υποχώρησε απροσδόκητα στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων οκτώ μηνών το καταναλωτικό κλίμα στις ΗΠΑ, καθώς οι υψηλές τιμές συνέχισαν να επηρεάζουν τις απόψεις των Αμερικανών για τα οικονομικά τους και την οικονομία γενικότερα.

    Ο δείκτης κλίματος υποχώρησε στις 66 μονάδες τον Ιούλιο από 68,2, σύμφωνα με την προκαταρκτική έκθεση του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν.

    Η διάμεση εκτίμηση σε έρευνα του Bloomberg προέβλεπε μια ελαφρά αύξηση στο 68,5.

    Οι προσδοκίες των καταναλωτών για τον πληθωρισμό το επόμενο έτος μειώθηκαν για δεύτερο μήνα, στο 2,9%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Παρασκευής.

    Το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν δημοσίευσε επίσης μια ειδική έκθεση για τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό, που ανησυχεί τους οικονομολόγους.

    Διαπίστωσε ότι η απόκλιση μεταξύ των μέσων και των διάμεσων μακροπρόθεσμων προσδοκιών οφείλεται σε μικρό αριθμό καταναλωτών και «δεν είναι πιθανό να σημαίνει θεμελιώδη επιδείνωση των προσδοκιών των καταναλωτών για τον πληθωρισμό».

    Υπενθυμίζεται  ότι τα στοιχεία νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα έδειξαν ότι ο πληθωρισμός μειώθηκε σε μεγάλο βαθμό τον Ιούνιο, με τον βασικό δείκτη να καταγράφει τη μικρότερη άνοδο από το 2021.

    Αυτό ενισχύει την σκέψη της Ομοσπονδιακής Τράπεζας να μειώσει τα επιτόκια τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με το Bloomberg.

    Διαβάστε επίσης: 

    ΗΠΑ: Αυξήθηκαν κατά 0,2% οι τιμές παραγωγού τον Ιούνιο

    Πετρέλαιο: Δεύτερη ημέρα κερδών μετά τα θετικά στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

    ΗΠΑ: Ακόμα ένας βουλευτής των Δημοκρατικών καλεί τον Μπάιντεν να αποσυρθεί



    ΣΧΟΛΙΑ