• Διεθνής πολιτική

    Γερμανία για την υπόθεση Rheinmetall: «Δεν θα επιτρέψουμε να μας τρομοκρατήσει η Ρωσία»

    Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς

    Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς


    Υπουργοί αλλά και στελέχη της Γερμανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης προχώρησαν σε δηλώσεις  σχετικά με τις πληροφορίες περί σχεδίου δολοφονίας του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρίας εξοπλιστικών συστημάτων Rheinmetall Άρμιν Πάπεργκερ από το Κρεμλίνο.

    «Δεν θα επιτρέψουμε να μας τρομοκρατήσει η Ρωσία και θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να αποτρέψουμε ρωσικές απειλές στην Γερμανία», δήλωσε η ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ.

    Αναφερόμενος στο ίδιο θέμα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μάρκο Μπούσμαν υπενθύμισε την δολοφονία του τσετσένου πρώην στρατιωτικού από Ρώσο πράκτορα το 2020 στο κέντρο του Βερολίνου και τόνισε ότι «αυτό μας έδειξε ήδη ότι η Ρωσία δεν διστάζει να πραγματοποιήσει απόπειρες δολοφονίας ακόμη και εδώ. Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπ’ όψιν τις αναφορές σχετικά με σχέδια δολοφονιών. Οι υπηρεσίες ασφαλείας μας είναι καλά τοποθετημένες. Η Ρωσία θέλει να μας αποδυναμώσει, αλλά δεν θα το πετύχει. Είμαστε σε θέση να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας», δήλωσε ο κ. Μπούσμαν.

    Κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης του Τύπου πριν από λίγη ώρα, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών σημείωσε ότι έχουν αυξηθεί τα μέτρα ασφαλείας και ότι οι γερμανικές υπηρεσίες συνεργάζονται στενά με τις αντίστοιχες αρχές των εταίρων και των συμμάχων τους.

    Για το ενδεχόμενο περαιτέρω αντίστοιχων απειλών στην Γερμανία προειδοποίησε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου των Μυστικών Υπηρεσιών στην Bundestag Ρόντεριχ Κιζεβέτερ, επισημαίνοντας ότι το σχέδιο εναντίον του Άρμιν Πάπεργκερ δεν θα πρέπει να επισκιάζει το γεγονός ότι η Ρωσία έχει επιλέξει και άλλους στόχους και χρησιμοποιεί κατασκόπους, πρακτικές σαμποτάζ και στοχευμένες δολοφονίες. «Δεν είναι ασήμαντο το γεγονός ότι γερμανικό δικαστήριο έχει επισήμως χαρακτηρίσει την Ρωσία τρομοκρατικό κράτος», ανέφερε ο κ. Κιζεβέτερ στην εφημερίδα Handelsblatt.

    Διαβάστε επίσης:

    Wells Fargo: Το κόστος καταθέσεων έπληξε την κερδοφορία τριμήνου

    JP Morgan: Κέρδη ρεκόρ με 18 δισ. δολάρια για το β’ τρίμηνο του 2024

    Σφοδρή επίθεση Χατζηδάκη σε Κασσελάκη για Attica Bank και ΔΕΗ: «Εχει άγνοια και θράσος…»



    ΣΧΟΛΙΑ