• Πολιτική

    Μαρινάκης: Το Κυπριακό κορυφαία μας προτεραιότητα – Ο δρόμος της Βόρειας Μακεδονίας για την Ευρώπη περνά από την Ελλάδα

    Παύλος Μαρινάκης

    Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης


    Κορυφαία προτεραιότητα της Αθήνας χαραακτήρισε το Κυπριακό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης, εστιάζοντας μάλιστα στην αγαστή συνεργασία Αθήνας – Λευκωσίας, ενώ απέκλεισε κάθε σκέψη για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών και διαμήνυσε στη Β. Μακεδονία ότι ο δρόμος της για την Ευρωπαική Ένωση περνά από την Ελλάδα.

    «Η Λευκωσία είναι η μοναδική διαιρεμένη πρωτεύουσα της Ευρώπης, ενώνει τον Ελληνισμό η Κύπρος», σημείωσε.

    Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις , σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο κ . Μαρινάκης δήλωσε ότι «για να πάμε στη Χάγη, προϋποθέτει να υπάρχει απόλυτη συμφωνία μεταξύ και των δύο μερών». Επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν έχει υποχωρήσει σπιθαμή σε όσα διεκδικεί, με τη λογική «να κερδίζουμε προς όφελος της χώρας μας».

    Παρατήρησε δε , αναφερόμενος στο περιστατικό στη νήσο Ζουράφα (σ.σ. την οποία η Τουρκία παρουσίασε ως  δικό της έδαφος), ο κυβερνητικός εκπρόσωποςα σημείωσε πως η χώρα δεν θα αποποιηθεί σπιθαμή των κυριαρχικών της δικαιωμάτων και παρατήρησε πως  «το γεγονός ότι υπάρχει θετικό κλίμα στις τελευταίες συναντήσεις μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και του Τούρκου προέδρου δεν σημαίνει ότι έχουν λυθεί αυτομάτως όλες μας οι διαφορές με την Τουρκία, οι οποίες συμπυκνώνονται στον καθορισμό ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας», υπενθύμισε δίνοντας έμφαση στην ανάγκη να υπάρχει διάλογος.

    Ερωτηθείς για το Σκοπιανό, κάλεσε τη Βόρεια Μακεδονία να αλλάξει ρότα αν θέλει να μιλάει για Ευρωπαϊκή Ένωση, χαρακτηρίζοντας όσα συμβαίνουν τώρα «δικαίωση» για τη στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη.

    «Όταν ήταν αρχηγός της Αντιπολίτευσης, ο κ. Μητσοτάκης είχε σταθεί απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών και είχε πει ότι η συμφωνία άπαξ και κυρωθεί, δεν μπορεί να παρθεί πίσω, δημιουργώντας τετελεσμένο με το ΝΑΤΟ.

    Όταν είχαμε τις δηλώσεις της νέας προέδρου και του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας, η σημερινή Αντιπολίτευση μάς έλεγε να τα ψηφίσουμε όλα τα μνημόνια συνεργασίας.

    Ένα εξ αυτών ξέρετε πού αναφέρεται; Στην ευρωπαϊκή ενταξιακή πορεία της γείτονος χώρας. Τότε ο πρωθυπουργός είχε πει να μην τα ψηφίσουμε, ακριβώς για να μη χάσουμε το διαπραγματευτικό μας αυτό όπλο. Και τι ήρθε να μας πει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ; Βάλτε μπλόκο στην ενταξιακή πορεία των Σκοπίων. Σοβαρά μιλάτε;» σχολίασε αιχμηρά ο Παύλος Μαρινάκης.

    Τέλος, ως προς τη σύγκρουση Γεωργιάδη με τους γιατρούς για τα κενά στο ΕΣΥ, τόνισε ότι υπάρχουν περιπτώσεις σε ορισμένες περιοχές που ενώ έχουν προκηρυχθεί θέσεις για παθολόγους με 5.000 ευρώ καθαρό μισθό και σπίτι από τον δήμο, δεν πηγαίνει κανείς ενώ κατέληξε λέγοντας ότι :

    «Το υπουργείο θα προσπαθήσει να βρει μια λύση προσωρινή για να μην κλείσουν οι κλινικές, ζητώντας από τους ιδιώτες γιατρούς να κάνουν επί της ουσίας 2 εγημερίες τον μήνα», προσθέτοντας ότι η μόνιμη λύση θα ήταν να καταστεί μια τέτοια θέση θελκτική για τον κάθε γιατρό.

    Διαβάστε επίσης:

    Μητσοτάκης – Γκουτιέρες: Το Κυπριακό επί τάπητος – Επανέναρξη των συνομιλιών ζητά η Ελλάδα

    Παύλος Μαρινάκης για Κύπρο: Δεν μπορεί να υπάρξει συζήτηση για σενάριο δύο κρατών – Μη αποδεκτή κάθε προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων επί του εδάφους

    Κύκλωμα εκβιαστών: Η ξανθιά αρχηγός «Νάνσυ», ο υπαρχηγός και πώς δρούσε η σπείρα



    ΣΧΟΛΙΑ