• Business

    Tesla: Αναβάλει για τον Οκτώβριο την παρουσίαση του Robotaxi – Βουτιά για τη μετοχή στη Wall Street

    • Bloomberg
    Ο Elon Musk, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Tesla, ποζάρει σε ένα μοντέλο της εταιρείας

    Ο Elon Musk, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Tesla, ποζάρει σε ένα μοντέλο της εταιρείας


    Ισχυρές απώλειες καταγράφει την Πέμπτη η μετοχή της Tesla στη Wall Street, έπειτα από δημοσίευμα του Bloomberg το οποίο, επικαλούμενο άτομα με γνώση του θέματος, αναφέρει πως η εταιρεία του Elon Musk θα αναβάλλει την προγραμματισμένη αποκάλυψη του  νέου της project, Robotaxi, για τον Οκτώβριο, προκειμένου να δώσει περισσότερο χρόνο στις ομάδες που εργάζονται σε αυτό να κατασκευάσουν επιπλέον πρωτότυπα.

    Η καθυστέρηση περίπου δύο μηνών έχει κοινοποιηθεί εσωτερικά, ανέφεραν οι πηγές του Bloomberg οι οποίες ζήτησαν να μην κατονομαστούν επειδή οι πληροφορίες δεν έχουν ανακοινωθεί επισήμως.

    Η ομάδα σχεδιασμού κλήθηκε αυτή την εβδομάδα να επεξεργαστεί ξανά ορισμένα στοιχεία του αυτοκινήτου, ανέφεραν επίσης οι πηγές.

    Ο Elon Musk είχε ορίσει εδώ και μήνες ως ημερομηνία για την παρουσίαση του Robotaxi την 8η Αυγούστου. Η αισιοδοξία για την παρουσίαση, μάλιστα, συνέβαλε σε ένα ανοδικό σερί 11 ημερών  για την μετοχή της Tesla, το οποίο πρόσθεσε περισσότερα από 257 δισεκατομμύρια δολάρια στην κεφαλαιοποίηση της εταιρείας.

    Η μετοχή υποχώρησε έως και 8,3% ενδοσυνεδριακά την Πέμπτη, μετά την πρώτη αναφορά του Bloomberg News για την καθυστέρηση.

    Η ιδέα της δημιουργίας μιας υπηρεσίας ταξί χωρίς οδηγό κυκλοφορεί εδώ και χρόνια στην Tesla,  από τότε που ο Musk είχε αναφερθεί σε ένα «δεύτερο master plan » για την εταιρεία το 2016. Τους τελευταίους μήνες ωστόσο ο Musk αποφάσισε να δώσει στο project προτεραιότητα,  σε σχέση με το νέο ηλεκτρικό όχημα της εταιρείας, το sedan Model 3.

    Ο Μασκ έχει μιλήσει για το έργο της Tesla για την τεχνολογία αυτόνομων οχημάτων για πάνω από μια δεκαετία και έπεισε τους πελάτες της να πληρώσουν χιλιάδες δολάρια για μια σειρά χαρακτηριστικών που η εταιρεία εμπορεύεται ως «Full Self-Driving» ή «FSD». Το όνομα πάντως δεν αντικατοπτρίζει ακριβώς τα προσφερόμενα χαρακτηριστικά καθώς το FSD απαιτεί συνεχή επίβλεψη και δεν καθιστά τον Teslas αυτόνομο. Ωστόσο, ο Μασκ και οι κορυφαίοι μηχανικοί είναι ολοένα και πιο θετικοί για το FSD τους τελευταίους μήνες, καθώς οι πωλήσεις οχημάτων της εταιρείας έχουν επιβραδυνθεί.

    Η Tesla παρέδωσε 6,6% λιγότερα αυτοκίνητα το πρώτο εξάμηνο του έτους, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία πρόσθεσε ένα νέο μοντέλο – το Cybertruck – στη γκάμα της. Η αυτοκινητοβιομηχανία παρήγαγε επίσης 14% λιγότερα οχήματα το δεύτερο τρίμηνο από ό,τι ένα χρόνο νωρίτερα για να περιορίσει τη διόγκωση των αποθεμάτων.

    Διαβάστε επίσης

    Ευρωαγορές: Δεύτερη ημέρα ανόδου με βοήθεια από ΗΠΑ – Στο +0,71% ο CAC 40

    Θεσσαλονίκη: Οικονομική ενίσχυση για έργα οδοποιίας στον δήμο Παύλου Μελά, λόγω του Fly Over ζήτησε o δήμαρχος

    Ρεάλ Μαδρίτης: Χαμός με τη φανέλα του Μπαπέ – Εως και 1 μήνα η καθυστέρηση παράδοσης



    ΣΧΟΛΙΑ