• Business

    Μίλαν: Μήνυση στον πρώην Κινέζο ιδιοκτήτη για απλήρωτα χρέη

    Ο Τζόρτζιο Φουρλάνι, CEO της Μίλαν

    Ο Τζόρτζιο Φουρλάνι, CEO της Μίλαν


    Μία εταιρεία που συνδέεται με τον Κινέζο επιχειρηματία, ο οποίος βρισκόταν πίσω από την εξαγορά της Μίλαν το 2017, αντιμετωπίζει μια σειρά μηνύσεων για απλήρωτα χρέη.

    Πέντε αγωγές αφορούν συνολικά 187 εκατ. δολάρια σε χρέη, με τους ενάγοντες να διεκδικούν αποζημιώσεις, δεδουλευμένα και τόκους.

    Ο Κινέζος επιχειρηματίας

    Η Rossoneri Advance είναι μια υπεράκτια εταιρεία η οποία πρωτοστάτησε στην αγορά της ομάδας  το 2017, σύμφωνα μετο Bloomberg News. Η Μίλαν έχει έκτοτε αλλάξει ιδιοκτησία.

    Ένα χρηματιστηριακό αρχείο που αποκαλύφθηκε από μια εταιρεία εισηγμένη στο Χονγκ Κονγκ το 2019 περιέγραψε την Rossoneri Advance ως την τελική εταιρεία χαρτοφυλακίου της Rossoneri Sport Investment, η οποία ανήκει εξ ολοκλήρου στον Li Yonghong, τον Κινέζο επιχειρηματία που βρίσκεται πίσω από τη συμφωνία.

    Η Rossoneri Sport Investment αναφερόταν με τη σειρά της ως θυγατρική της Rossoneri Sport Investment Luxembourg Sarl με έδρα το Λουξεμβούργο, η οποία κάποτε κατείχε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Μίλαν, σύμφωνα με τα αρχεία του Λουξεμβούργου.

    Η αλλαγή ιδιοκτησίας

    Η εξαγορά της Μίλαν ήρθε κατά τη διάρκεια της κορύφωσης του κινεζικού ενδιαφέροντος για το ποδόσφαιρο,

    Αλλά η συμφωνία σήμανε καμπανάκι κινδύνου και η πραγματική ταυτότητα της ομάδας των ελάχιστα γνωστών Κινέζων επενδυτών που αγόρασαν τον ιστορικό σύλλογο – και η πηγή της χρηματοδότησής τους – προκάλεσε ερωτήματα.

    Οι Κινέζοι επενδυτές έχασαν αργότερα τον έλεγχο του συλλόγου, αφού δεν κατάφεραν να αποπληρώσουν το χρέος που όφειλαν στο αμερικανικό fund. Η Elliott πούλησε τη Μίλαν το 2022 στην RedBird Capital Partners, τον σημερινό ιδιοκτήτη της ομάδας.

    Η Μίλαν, η οποία έχει κατακτήσει 19 ιταλικά και επτά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, σημείωσε έσοδα ρεκόρ ύψους 405 εκατομμυρίων ευρώ για τη σεζόν 2022-2023, σχεδόν διπλάσια από το επίπεδο πέντε σεζόν νωρίτερα, σύμφωνα με τα δημόσια αρχεία.

    Διαβάστε επίσης:

    Delta: Πρόβλεψη για τριμηνιαία κέρδη κάτω του αναμενομένου – Η προσφορά υπερβαίνει τη ζήτηση

    Γιατί οι επενδυτές προτιμούν τις μετοχές από τα Rolex και τα Patek Philippe

    Έσοδα ρεκόρ 800 δισ. ευρώ από τον τουρισμό στην ευρωπαϊκή οικονομία – Value for money προορισμός η Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ