• Διεθνής πολιτική

    Χαμάς: Ανακοινώνει ότι δεν έχει ενημερωθεί σχετικά με τις συνομιλίες κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα

    Ισμαήλ Χανίγια (ηγέτης Χαμάς) Πηγή: facebook

    Ισμαήλ Χανίγια (ηγέτης Χαμάς)


    Η Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν έχει λάβει ακόμη ενημέρωση από διαμεσολαβητές σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, με το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα να κατηγορεί το Ισραήλ ότι «χρονοτριβεί» σκοπίμως για να κερδίσει χρόνο και να ματαιώσει τον τρέχοντα γύρο διαπραγματεύσεων.

    «Η κατοχή (σ.σ. το Ισραήλ) συνεχίζει την πολιτική της να χρονοτριβεί για να κερδίσει χρόνο για να ματαιώσει αυτόν τον γύρο διαπραγματεύσεων, όπως έκανε σε προηγούμενους γύρους», τόνισε η Χαμάς.

    Η ανακοίνωση αυτή έρχεται καθώς διαμεσολαβητές του Κατάρ και της Αιγύπτου, με την υποστήριξη των ΗΠΑ, έχουν εντείνει τις προσπάθειες αυτή την εβδομάδα για τη σύναψη μιας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και την απελευθέρωση Ισραηλινών ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς με ανταλλαγή την αποφυλάκιση Παλαιστινίων από φυλακές στο Ισραήλ.

    Παράλληλα σήμερα ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ δήλωσε ότι συναντήθηκε με τον συντονιστή του Λευκού Οίκου για τη Μέση Ανατολή, Μπρετ ΜακΓκερκ και συζήτησε την πρόοδο στην επίτευξη συμφωνίας για την απελευθέρωση ομήρων στη Γάζα.

    Ο Γκάλαντ, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του, τόνισε ότι συνομίλησαν επίσης για «την παράδοση κρίσιμης σημασίας πυρομαχικών, ορισμένα από τα οποία θα σταλούν στο Ισραήλ μέσα στις επόμενες ημέρες».

    Οι Ισραηλινοί διαπραγματευτές θα αναχωρήσουν απόψε για το Κάιρο

    Η ομάδα των Ισραηλινών διαπραγματευτών θα πάει σήμερα Πέμπτη στο Κάιρο, για να συνεχίσει τις συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

    «Η αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον αρχηγό της Σιν Μπετ (υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας) μαζί με εκπροσώπους των IDF (ο ισραηλινός στρατός) είναι προγραμματισμένο να αναχωρήσει για το Κάιρο απόψε, για να συνεχίσει τις συνομιλίες» αναφέρει η ανακοίνωση.

    Ο Νετανιάχου συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα με τους διαπραγματευτές που επέστρεψαν από την Ντόχα.

    Διαβάστε επίσης:

    Έκθεση ΕΟΔΥ: Σε έξαρση ο κορονοϊός- 21 θάνατοι, 575 νέες εισαγωγές

    Στέφανος Κασσελάκης: Απαντήσεις για το deal της Attica Bank

    Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων – Τα κριτήρια



    ΣΧΟΛΙΑ