• Πολιτική

    Μητσοτάκης στη Σύνοδο του NATO: Η επιλεκτική εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών θα θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια στα Βαλκάνια

    • NewsRoom
    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο του NATO

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο του NATO


    H πρόοδος, η ασφάλεια και η ευημερία βασίζονται στον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και των διεθνών συμφωνιών, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρώτη συνεδρία των Συμμάχων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Αναφερόμενος στον Πρόεδρο των ΗΠΑ που υπογράμμισε τη σημασία των Δυτικών Βαλκανίων για την ασφάλεια της Συμμαχίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία, όπως είπε, επέτρεψε τη διεύρυνση της Συμμαχίας με την προσχώρηση της Βόρειας Μακεδονίας.

    Η πλήρης εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, τόνισε ο πρωθυπουργός, είναι απαραίτητη για τη Συμμαχία, για τα Δυτικά Βαλκάνια και για τη διεθνή κοινότητα.

    Η παραβίαση ή η επιλεκτική εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, συνέχισε, θα υποβαθμίσει την αξιοπιστία όλων των προσπαθειών για διευθέτηση λοιπών εκκρεμών ζητημάτων στα Δυτικά Βαλκάνια και θα θέσει σε κίνδυνο τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή. «Pacta sunt servanda. Αυτό πρέπει να το θυμόμαστε όλοι», τόνισε χαρακτηριστικά.

    πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης

    Στάρμερ σε Ζελένσκι: Ακλόνητη η υποστήριξη του Λονδίνου στην Ουκρανία

    Μπακογιάννης: Αν ο κ. Δούκας δεν καταλαβαίνει τις συνέπειες της απουσίας του δημάρχου από τον Δήμο του, έχουμε μεγάλο πρόβλημα

    Μητσοτάκης: Είμαι θερμός υποστηρικτής της μεγαλύτερης ενοποίησης των ευρωπαϊκών αμυντικών δαπανών



    ΣΧΟΛΙΑ