• ΑΓΟΡΕΣ

    Goldman Sachs: Πουλήστε ευρωπαϊκές μετοχές με έκθεση στην Κίνα – Καμπανάκι για LVMH και L’Oreal

    • Bloomberg
    Lilia Peytavin, αναλύτρια Goldman Sachs

    Lilia Peytavin, αναλύτρια Goldman Sachs


    Πώληση των ευρωπαϊκών μετοχών που αντλούν το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεών τους από την Κίνα λόγω της υποτονικής κατανάλωσης και της αυξημένης εμπορικής έντασης στη χώρα, προτείνουν στους επενδυτές οι στρατηγικοί αναλυτές της Goldman Sachs.

    Η ομάδα, με επικεφαλής τη Lilia Peytavin, συνιστά αντ’ αυτού την αγορά εταιρειών με υψηλή έκθεση στις ΗΠΑ, όπως η Novo Nordisk και η BP Plc.

    Οι αναλυτές προειδοποίησαν για την περιορισμένη διάθεση για δαπάνες στην Κίνα, την πρόθεση της χώρας να φορολογήσει τα είδη πολυτελείας και την πιθανότητα το Πεκίνο να προβεί σε αντίποινα για την αύξηση των δασμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις εισαγωγές ηλεκτρικών οχημάτων. Σημειώνεται ότι, το “καλάθι” της Goldman αποτελείται κατά κύριο λόγο από μετοχές των κλάδων πολυτελείας, αυτοκινητοβιομηχανίας, βασικών πόρων και ημιαγωγών.

    «Ενώ έχουν ήδη σημειωθεί πολλές υποβαθμίσεις κερδών από τις αρχές του έτους για το “καλάθι” μας με τις μετοχές του κλάδου πολυτελών ειδών, ανησυχούμε ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν περισσότερες», έγραψε η Peytavin σε σημείωμα της Τετάρτης.

    Luxury Stocks Trade at a Premium to European Stocks
    Οι μετοχές πολυτελείας διαπραγματεύονται με premium σε σχέση με τις ευρωπαϊκές μετοχές

    Ορισμένες από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της Ευρώπης συγκαταλέγονται μεταξύ εκείνων που η Goldman σορτάρει.

    Σε αυτές περιλαμβάνονται οι εταιρείες πολυτελών ειδών LVMH και L’Oreal, οι οποίες αντλούν αντίστοιχα το 17% και το 21% των πωλήσεών τους από την Κίνα. Η κατασκευάστρια καλλυντικών προειδοποίησε τον περασμένο μήνα ότι αναμένει βραδύτερη ανάπτυξη για την αγορά ομορφιάς το 2024 λόγω της αδυναμίας που εμφανίζει η Κίνα μετά από χρόνια ισχυρής ανάπτυξης.

    Ομοίως, οι πωλήσεις της Mercedes-Benz Group έχουν 36% έκθεση στην Κίνα, το υψηλότερο ποσοστό μεταξύ των ευρωπαϊκών κατασκευαστών αυτοκινήτων.

    Στο μεταξύ, καλύτερη τύχη περιμένει τις εταιρείες με έκθεση στις ΗΠΑ, ανέφεραν οι στρατηγικοί αναλυτές.

    Καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ προηγείται αυτή τη στιγμή στις δημοσκοπήσεις για την κούρσα στον Λευκό Οίκο, ένα αποτέλεσμα που είναι πιθανό να ωφελήσει το δολάριο, οι μετοχές στο καλάθι της Goldman θα κερδίσουν πιθανότατα αν το αμερικανικό νόμισμα ανατιμηθεί.

    Στις επιλογές της περιλαμβάνονται σε μεγάλο βαθμό μετοχές του τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και των μέσων ενημέρωσης, καθιστώντας τις σχετικά αμυντικές.

    Μια εταιρεία όπως η Novo, παρασκευάστρια του φαρμάκου για την απώλεια βάρους Ozempic, λαμβάνει το 59% των εσόδων της από τις ΗΠΑ. Άλλα ονόματα είναι αυτά των εισηγμένων στο Λονδίνο εταιρειών Pearson Plc και BAE Systems Plc.

    Αυτός ο όμιλος «θα τα πήγαινε μάλλον καλά σε περίπτωση κλιμάκωσης των δασμών, δεδομένου ότι η πλειονότητα των εταιρειών του έχει άμεσες δραστηριότητες στις ΗΠΑ», ανέφεραν οι στρατηγικοί αναλυτές.

    US-Exposed Firms Outerpform | Goldman recommends a long position as dollar may strengthen
    Οι επιχειρήσεις που έχουν έκθεση στις ΗΠΑ υπεραποδίδουν | Η Goldman συνιστά “buy” καθώς το δολάριο μπορεί να ενισχυθεί

    Οι μετοχές αυτές είναι σχετικά φθηνές, σύμφωνα με τους αναλυτές.

    «Ένα ισχυρότερο δολάριο, εφόσον παραμένουν ίδιες οι υπόλοιπες μεταβλητές, είναι καλό για τις ευρωπαϊκές εταιρείες με έκθεση στις ΗΠΑ», δήλωσε η Peytavin.

    Διαβάστε επίσης:

    Wood & Company: Tι προβλέπει για την ελληνική οικονομία – Ο κρίσιμος ρόλος του τουρισμού

    Autonomous: Τι είπε η Τράπεζα της Ελλάδος για αναβαλλόμενο φόρο, μερίσματα, εξαγορές και συγχωνεύσεις για τις ελληνικές τράπεζες

    Goldman Sachs για Coca Cola HBC: Αναμένουμε ισχυρή δυναμική στα κέρδη EBIT



    ΣΧΟΛΙΑ