• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Νέα πτώση άνω του 1% για WTI και Brent και υποχώρηση σε χαμηλά 2 εβδομάδων

    πετρελαιοπηγή με μπλε φόντο


    Νέες ισχυρές απώλειες για τα συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου, με το WTI να σταθεροποιείται σε χαμηλά δύο εβδομάδων καθώς ο τυφώνας Μπέριλ προκάλεσε μικρές μόνο ζημιές στις ενεργειακές εγκαταστάσεις στις ακτές του Τέξας.

    Οι ζημιές αναμένεται να αποκατασταθούν γρήγορα, με τον αντίκτυπό του τυφώνα να μην είναι τελικά όσο σημαντικός φοβόταν η αγορά ενέργειας.

    Ο Μπέριλ έφτασε στις ακτές του Τέξας τη Δευτέρα ως τυφώνας κατηγορίας 1, προκαλώντας 7 θανάτους, τη διακοπή ρεύματος σε εκατομμύρια ανθρώπους και οδηγώντας στην ακύρωση περίπου  Πριν από λίγες ημέρας, ο Μπέριλ ήταν ο πρώτος τυφώνας  για φέτος που είχε καταγραφεί ως κατηγορίας 5 στον Ατλαντικό Ωκεανό, προκαλώντας φόβους στην αγορά. Ενώ η καταιγίδα θεωρήθηκε ότι μειώνει τη ζήτηση, η τελική του επίδραση ήταν περιορισμένη επειδή η πορεία του απέφυγε τις περισσότερες πλατφόρμες στον Κόλπο του Μεξικού.

    Πολλά διυλιστήρια που έκλεισαν προληπτικά πριν άνοιξαν ξανά  ενώ το κανάλι πλοίων του Χιούστον αναμένεται να ανοίξει ξανά πλήρως την Τετάρτη. Συνολικά, μόνο περίπου 70.000 βαρέλια της ημερήσιας παραγωγής στις ΗΠΑ ανεστάλησαν.

    Σε αυτό το κλίμα, το  West Texas Intermediate για παράδοση Αυγούστου μειώθηκε κατά 92 σεντς ή -1,1%, για να διαμορφωθεί στα 81,41 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, το χαμηλότερο κλείσιμο από τις 26 Ιουνίου.

    Το Brent Σεπτεμβρίου υποχώρησε 1,09 δολάρια ή -1,3% στα 84,66 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, το χαμηλότερο από τις 17 Ιουνίου.

    Διαβάστε επίσης

    Το Targa Florio ζει μέσα από τις ιστορίες!

    Πάτρα: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στο Γηροκομείο, παραμένουν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής

    ΕΟΕ: H Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο οι σημαιοφόροι της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες



    ΣΧΟΛΙΑ