• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Νέο ρεκόρ για τον S&P 500 εν αναμονή της κατάθεσης Παόυελ στο Κογκρέσο

    • NewsRoom
    χρηματιστές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στη Wall Street κατά τη διάρκεια συνεδρίασης


    Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street τη Δευτέρα, με τον S&P 5o0 να φτάνει σε νέο ιστορικό ρεκόρ, το 35ο για το 2024, εν αναμονή των νέων ανακοινώσεων για τον πληθωρισμό και της κατάθεσης του Τζερόμ Πάουελ στο Κογκρέσο.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 39.344,79 μονάδες με απώλειες -0,08%.

    Αντίθετα ο S&P 500 έκλεισε στις 5.572,85 μονάδες με άνοδο 0,10% ενώ ο Nasdaq στις 18.403,74 μονάδες με κέρδη 0,28%.

    Οι αποδόσεις των κρατικών αμερικανικών ομολόγων των 10 και 30 ετών ολοκληρώθηκαν στα χαμηλότερα επίπεδα εδώ και πάνω από μια εβδομάδα εν αναμονή της διήμερης κατάθεσης του Τζερόμ Πάουελ στο Κογκρέσο. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε λιγότερο από 1 μονάδα βάσης, στο 4,267%, ενώ αυτή του 30ετούς ομολόγου μειώθηκε κατά 1,1 μονάδα βάσης, στο 4,457%, στα χαμηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 25 Ιουνίου και τις 27 Ιουνίου, αντίστοιχα.

    Η αγορά αναμένει επίσης τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή την Πέμπτης για τον μήνα  Ιούνιο, με τους επενδυτές να περιμένουν πως θα κινηθούν προς μια κατεύθυνση που θα επιτρέψει στην Federal Reserve να μειώσει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο. Ο  ΔΤΚ για τον Ιούνιο αναμένεται να πλησιάσει το 3,1% σε επίπεδο μήνα, σύμφωνα με το Bloomberg. Η αγορά θα ήθελε να δει τον δείκτη να υποχωρεί έως το 2,8% τους επόμενους μήνες, μέχρι τη συνεδρίαση της FED του Σεπτεμβρίου.

    Όσον αφορά τον Πάουελ, η αγορά θα ήθελε να ακούσει τον πρόεδρο της FED να δίνει στη διήμερη κατάθεσή του ένα σήμα τουλάχιστον μια πρώτη μείωση των επιτοκίων στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου.

    Πάντως, οι αναλυτές υπενθυμίζουν πως το τρίτο τρίμηνο παραδοσιακά είναι πιο δύσκολο για την αγορά, με τον Mike Wilson της Morgan Stanley μάλιστα να μην αποκλείει μια υποχώρηση στην αγορά της τάξης του 10% από τώρα μέχρι τις εκλογές.

    Σε επίπεδο μετοχών, τη μεγαλύτερη άνοδο από τους τίτλους του Dow Jones σημείωσε η Intel, με άλμα 6,15%, στην καλύτερη ημερήσια επίδοσή της για το 2024. Μάλιστα η επίδοσή της βοήθησε και τον δείκτη PHLX Semiconductor Index των μετοχών κατασκευαστών chip να κλείσει στο +1,93%.

    Ισχυρή άνοδο σημείωσε επίσης η Home Depot (1,50%), η Travelers (1,17%) και η Dow (1,09%), ενώ στον αντίποδα τη χειρότερη επίδοση στον Dow Jones σημείωσε η Nike (-3,16%), ενώ ακολούθησε η Salesforce (-2,21%). Πτώση άνω του 1% σημείωσαν επίσης οι Coca-Cola, Cisco, McDonald’s και Visa.

    Εκτός του Dow Jones, βουτιά 5,33% σημείωσε η μετοχή της Paramount Global, τη χειρότερη επίδοση για μετοχή του S&P 500, καθώς η Skydance ανακοίνωσε πως εξαγοράζει την εταιρεία, βάζοντας τέλος σε ένα από τα πιο μπλεγμένα επιχειρηματικά «σήριαλ» των περασμένων μηνών.

    Διαβάστε επίσης

    Πετρέλαιο: Σε χαμηλά εβδομάδας WTI και Brent καθώς υποβαθμίστηκε ο κίνδυνος από την καταιγίδα Μπερίλ

    Avramar: Ισπανικό δημοσίευμα για «διαζύγιο» με τη Mubadala Investments

    Wilson (Morgan Stanley): «Πολύ πιθανή» μια διόρθωση 10% στη Wall Street μέχρι τις εκλογές



    ΣΧΟΛΙΑ