• Κοινωνία

    Λασίθι: Για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο κατηγορείται ο άνδρας που σκότωσε τον μπατζανάκη -Σήμερα η απολογία

    • NewsRoom
    Περιπολικό


    Την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, αντιμετωπίζει ο 36χρονος άνδρας που κατηγορείται για την ανθρωποκτονία του 32χρονου στο Οροπέδιο Καθαρού στο Λασίθι, μετά από άσκοπους πυροβολισμούς, στη διάρκεια εκδήλωσης για το κούρεμα προβάτων (κουρά)

    Ο 36 χρονος που παραδόθηκε στις αρχές, απολογείται σήμερα στις 12 το μεσημέρι, ενώ το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε νωρίς το βράδυ Τετάρτης 3 Ιουλίου.

    Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί ότι λίγες ώρες μετά από την κηδεία του 36χρονου άνδρα, αστυνομικοί προχώρησαν σε τρεις συλλήψεις  ανδρών από δύο γλέντια για άσκοπους πυροβολισμούς, με τους συλληφθέντες να είναι “αρματωμένοι” με εκατοντάδες σφαίρες.

    Ο 36χρονος έπεσε νεκρός από μπαλωθιές που έσκασαν από το όπλο του μπατζανάκη του και αδελφικού του φίλου. Ο Γιώργος Νταγιάκος είχε αποφασίσει να εγκαταλείψει τα τελευταία χρόνια την “ξενιτιά” στις λαϊκές αγορές της Αθήνας, για να βρίσκεται κοντά στη σύντροφό του και το αγοράκι τους, και για να μπορεί να είναι κοντά στις θερμοκηπιακές του καλλιέργειες, καθώς και στην ανάγκες της εκτροφής των ζώων τα οποία διατηρούσε.

    Η κηδεί ατου άτυχου άνδρα πραγματοποιήθησε σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα, με πλήθος κόσμου να προσπαθεί δια της παρουσίας του να συμπρασταθεί στη ν οικογένεια.

    Η συγκλονιστική μαρτυρία από τους πυροβολισμούς

    Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία ανθρώπου που ήταν μπροστά στην οικογενειακή τραγωδία και περιγράφει “καρέ-καρέ” τα όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ της Τετάρτης:

    «Τα παιδιά ήταν στην αυλή. Τρώγανε, πίνανε, και είχαν μουσική. Παίζανε μπαλωθιές. Είχαν πιει πάρα πολύ. Το θύμα λίγο πριν γίνει το μοιραίο πήγε τουαλέτα πίσω από το σπίτι.

    Ο 32χρονος πυροβολούσε με το όπλο και όπως ερχόταν ο μπατζανάκης του τον βλέπω να πέφτει. Εκείνη την ώρα άλλοι τραγουδούσανε, άλλοι μιλούσανε και κανείς δεν πρόσεξε τον 36χρονο να πέφτει.

    Εκείνη τη στιγμή έπαιξε τρεις ή τέσσερις. Νομίζω καθόταν, τράβηξε το πιστόλι του με το ένα χέρι, σηκώθηκε όρθιος και έριχνε με το χέρι πάνω. Το θύμα ήταν λίγα μέτρα μακριά. Δεν ξέρω πώς τον πέτυχε.

    Μήπως βρήκε η σφαίρα στο δέντρο που έχουμε στην αυλή;… Μόλις συνειδητοποίησε το παιδί ότι τον πέτυχε, τράβαγε τα μαλλιά του, φώναζε, ούρλιαζε. Τρέχω και βλέπω το παιδί να έχει πέσει και να είναι ξάπλα στο έδαφος.

    Εγώ νόμιζα ότι έπεσε επειδή ήταν πιωμένος. Τον σήκωσα στο πλάι και είδα αίμα στο χέρι μου. Φώναξα: “Βοήθεια παιδιά! Σταματήστε. Τρέχει αίμα. Έχει χτυπηθεί».

    Διαβάστε επίσης:

    Xάμιλτον: Δεν μπορώ να σταματήσω να κλαίω!

    Το 11% των θανάτων των ναυτικών παγκοσμίως οφείλονται σε αυτοκτονία

    Καιρός: Νέο κύμα καύσωνα με 40αρια θα σαρώσει τη χώρα

     



    ΣΧΟΛΙΑ