• AUTO

    Xάμιλτον: Δεν μπορώ να σταματήσω να κλαίω!

    Χάμιλτον :Ο Βρετανός πρωταθλητής που έγραψε ιστορία στο Σίλβερστον κερδίζοντας για 9η φορά δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

    2024 British Grand Prix, Sunday – Finn Pomeroy


    Η χθεσινή μέρα, ήταν μια μεγάλη μέρα, για έναν μεγάλο αθλητή. Που πλέον στα 40 του χρόνια με 104 νίκες στο ενεργητικό του απείχε από το μεσαίο σκαλί του βάθρου για καιρό. Σ’ αυτό απέδωσε και ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου τη συγκίνησή του: «Πιστεύω ότι τελικά οφείλεται στο ότι έχει περάσει τόσο πολύς καιρός. Πέρασαν 900… μόλις μου είπε κάποιος 946 μέρες από την τελευταία νίκη. Ξέρετε, ήταν πραγματικά μια πρόκληση, μια δύσκολη περίοδος προφανώς από το 2021 και μετά η επιστροφή με ένα μονοθέσιο με το οποίο δεν μπορούσαμε να παλέψουμε τα τελευταία δύο χρόνια. Νομίζω ότι απλά ήταν απίστευτα απαιτητικό σε ψυχικό επίπεδο. Πιστεύω για όλους στην ομάδα, ξέρω πόσο σκληρά συνέχισαν να εργάζονται όλοι, ξέρω πώς κατάφερα να κρατήσω το μυαλό μου συγκεντρωμένο και μετά με όλα όσα συνέβησαν φέτος επίσης, με τόσα πολλά συναισθήματα φέτος, προφανώς ανακοινώνοντας ότι φεύγω και την ίδια στιγμή ξεκινώντας με ένα μονοθέσιο με το οποίο δεν νιώθαμε ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε για να φτάσουμε τελικά σε ένα σημείο όπου κερδίζουμε. Όχι απλά κερδίζουμε αλλά κερδίζουμε στο Grand Prix της Μεγάλης Βρετανίας μπροστά στους συμπατριώτες μου. Ειλικρινά, είναι η πιο απίστευτη τιμή να βρίσκομαι στην κορυφή του βάθρου και να ακούω τον εθνικό ύμνο με το όνομα του Βασιλιά μέσα, για παράδειγμα. Είναι η πρώτη φορά που το βιώνω αυτό. Επιπλέον είναι και η οικογένειά μου εδώ».

    Νίκη Χάμιλτον

    Αναφερόμενος στους φιλάθλους ο Χάμιλτον τόνισε: «Το μονοθέσιο είναι τόσο θορυβώδες, τόσο δύσκολο να ακούσεις τριγύρω , αλλά μπορούσα να δω, την αντίδραση των οπαδών, πραγματικά το ένιωθα.

    Ξέρετε, όταν περνάς από τη στροφή 7, είναι μια πολύ, πολύ μεγάλη στροφή, και βλέπεις τους τύπους στα αριστερά, ή μέσα από τις τελευταίες στροφές, μπορείς επίσης να δεις αυτό το απίστευτο πλήθος, ή προς τη στροφή 15.

    Είναι πραγματικά ένα απίστευτο συναίσθημα να βρίσκεσαι σε αυτή την πίστα. Αυτή είναι η καλύτερη πίστα για μένα, προσωπικά. Νομίζω ότι είναι η καλύτερη πίστα στον κόσμο. Αλλά είναι και οι φίλαθλοι, όλο το μέρος, η κατεύθυνση του ανέμου που έχεις μπαίνοντας στη Stowe. Αυτή η στροφή είναι απίστευτη»,

    2024 British Grand Prix, Sunday - LAT Images
    Μιλώντας για την απόδοση του ο Χάμιλτον ξεκαθάρισε: «Νομίζω πιθανότατα στο τέλος το μονοθέσιο ήταν καλύτερο. Στο πρώτο μέρος ήμουν λίγο πιο πίσω λόγω ρυθμίσεων είχα υποστροφή. Το διαχειριζόμουν, προσπαθώντας να βεβαιωθώ ότι, δε φθείρω τα ελαστικά.

    Κρατούσα απόσταση από τον Τζορτζ. Είχε πολύ καλό ρυθμό και προσπαθούσε, προφανώς, να απομακρυνθεί οπότε προσπαθούσα να κρατιέμαι σε 1.5 – 2.0 sec.

    Mπορούσα να δω ότι έρχεται η βροχή, όταν ήρθε, ήξερα ότι αυτή ήταν η στιγμή να επιτεθώ. Tότε βγήκαμε και οι δύο από την πίστα και οι McLaren πέρασαν.

    Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Δεν μπορούσα να καταλάβω πώς μπόρεσαν να διατηρούν σε θερμοκρασία τα ελαστικά τους ή ίσως είναι η αεροδυναμική ή οτιδήποτε άλλο.

    Μετά προσπαθούσα απλά να κρατηθώ πίσω τους. Προφανώς το τελευταίο μέρος το εκτελέσαμε τέλεια. Προσπεράσαμε το Λάντο κάνοντας αλλαγή ελαστικών νωρίτερα, ήταν πραγματικά το κλειδί και η ομάδα έκανε επίσης εξαιρετική δουλειά με το pit stop».

    2024 British Grand Prix, Sunday - LAT Images
    Κλείνοντας και όσον αφορά στον επόμενο αγώνα στις 21/7 στην Ουγγαρία, όπου επίσης έχει κερδίσει 8 φορές ο Χάμιλτον τόνισε: «Λατρεύω την Ουγγαρία. Οπότε, ναι, σίγουρα ανυπομονώ πολύ να πάω εκεί καθώς το μονοθέσιο αρχίζει να ζωντανεύει πραγματικά και να είναι ανταγωνιστικό».

    2024 British Grand Prix, Sunday - Sebastian Kawka

    Διαβάστε επίσης:

    Τι ζητά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ουάσιγκτον και το ΝΑΤΟ – Ερντογάν, Μίτσκοσκι και Ράμα στο επίκεντρο

    ΙΜΟ: Υποχρεωτική αναφορά των πλοιάρχων για τα χαμένα κοντέινερ

    Μηχανισμός των Αντικυθήρων: Η αστροφυσική στην υπηρεσία ανατρεπτικής έρευνας



    ΣΧΟΛΙΑ