• Ναυτιλία

    Diana Shipping (Σεμίραμις Παληού): Εξασφάλισε έσοδα 12,43 εκατ. δολάρια

    Σεμίραμις Παληού, Διευθύνων Σύμβουλος της Diana Shipping Inc.

    Σεμίραμις Παληού, Διευθύνων Σύμβουλος της Diana Shipping Inc. και Πρόεδρος της INTERMEPA


    Η Diana Shipping, της Σεμίραμις Παληού, εξασφάλισε νέο συμβόλαιο χρονοναύλωσης με τη Nippon Yusen Kabushiki Kaisha (NYK Line) για το πλοίο της, Los Angeles.

    Η NYK Line ναύλωσε το bulker newcastlemax Los Angeles, κατασκευής 2012, χωρητικότητας 206.104 dwt με ακαθάριστη τιμή ναύλωσης 28.700 δολάρια, μείον προμήθεια 5% που καταβάλλεται σε τρίτους, για περίοδο τουλάχιστον έως την 1η Οκτωβρίου 2025, με δυνατότητα επέκτασης έως τις 15 Δεκεμβρίου 2025.

    Η εταιρεία δήλωσε ότι η ναύλωση αναμένεται να ξεκινήσει στις 18 Ιουλίου σε άμεση συνέχιση της τρέχουσας ναύλωσης που είναι με ημερήσια τιμή 17.700 δολάρια.

    Η απασχόληση του πλοίου αναμένεται να αποφέρει περίπου 12,43 εκατομμύρια δολάρια ακαθάριστων εσόδων για την ελάχιστη προγραμματισμένη περίοδο της χρονοναύλωσης.

    Μετά την ολοκλήρωση της προαναγγελθείσας πώλησης του bulker του “Χιούστον”, ο στόλος της Diana Shipping θα αποτελείται από 38 πλοία ξηρού χύδην φορτίου και αναλυτικότερα από τέσσερα newcastlemaxes, οκτώ capesizes, πέντε post-panamaxes, έξι kamsarmaxes, έξι panamaxes και εννέα ultramaxes.

    Η εταιρεία αναμένει επίσης να παραλάβει δύο νεότευκτα πλοία ξηρού χύδην kamsarmax, με προώθηση μεθανόλη διπλού καυσίμου έως το δεύτερο εξάμηνο του 2027 και το πρώτο εξάμηνο του 2028, αντίστοιχα.

    Σήμερα, η συνδυασμένη μεταφορική ικανότητα του στόλου, συμπεριλαμβανομένου του “Χιούστον” και εξαιρουμένων των δύο πλοίων που δεν έχουν παραδοθεί ακόμη, είναι περίπου 4,4 m dwt με μέση ηλικία τα 10,92 έτη.

    Διαβάστε επίσης

    Τζο Μπάιντεν: Μόνο «ο Θεός» μπορεί να με βγάλει από την κούρσα των προεδρικών εκλογών



    ΣΧΟΛΙΑ