• Τι συμβαίνει σε ΤΕΝΕΡΓ, ΕΛΠΕ και Intralot, η αναξιοπιστία του Ξενοκώστα, o Φάις και το ΧΑ, η συμφωνία του Εξάρχου, το πρόβλημα του Ρέμου, η μάχη του Δούκα, ο γάμος της χρονιάς στο Πόρτο Χέλι και ένα hot quiz

    Οι αισιόδοξοι αναφέρουν οτι θα υπάρξουν αγορές στην μετοχή της ΤΕΝΕΡΓ, άρα θα ολοκληρώσει την συνεδρίαση, υψηλότερα των 19,22 ευρω. 

    Wiseman
    image
    Wiseman

    Περιεχόμενα

    ΤΕΝΕΡΓ, ΕΛΠΕ, Intralot 

    Αγαπητοί αναγνώστες η σημερινή ημέρα στο ΧΑ είναι ιδιαίτερα κρίσιμη κυρίως για 3 μετοχές.

    Για τις Τέρνα Ενεργειακή (ΤΕΝΕΡΓ) , τα ΕΛΠΕ και την Intralot. 

    Πρώτη και καλύτερη λοιπόν η Τέρνα Ενεργειακή (ΤΕΝΕΡΓ) , η οποία  κόβει το μέρισμα των 0,38 ευρώ. 

    Δηλαδή σήμερα λογικά θα ξεκινήσει  την διαπραγμάτευση στα 19,22 ευρώ, καθώς την Παρασκευή  ολοκλήρωσε  την συνεδρίαση στα 19,60 ευρώ. 

    Προσέξτε όμως. 

    Ολόκληρη η επενδυτική  κοινότητα αναμένει να δει την συμπεριφορά  της ΤΕΝΕΡΓ. 

    Δηλαδή εάν θα κλείσει στην περιοχή των 19,22 ευρώ η υψηλότερα. 

    Οι αισιόδοξοι αναφέρουν ότι θα υπάρξουν αγορές στην μετοχή της ΤΕΝΕΡΓ, άρα θα ολοκληρώσει την συνεδρίαση,  υψηλότερα των 19,22 ευρω. 

    Επίσης μην ξεχνάμε ότι η Δημόσια πρόταση θα γίνει στα 20,00 ευρώ.

    Η δεύτερη μετοχή, που λογικά θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον, θα είναι τα ΕΛΠΕ. 

    Την προσεχή Τετάρτη 10 Ιουλίου, κόβει το μέρισμα των 0,60 ευρώ. 

    Την Παρασκευή η τιμή της μετοχής διαμορφώθηκε στα 8,085 με ισχυρά κέρδη 2% και όγκο συναλλαγών τα 302.000 χαρτιά.   

    Δηλαδή ισχυρή μερισματική απόδοση 8%.

    Η τρίτη μετοχή είναι η Intralot. 

    Τις τελευταίες ημέρες έχει πραγματοποιήσει ράλι, και έχει βρεθεί στην ζώνη των 1,23 ευρώ. 

    Μεγάλο στοίχημα το κλείσιμο στα 1,26 ευρώ τις επόμενες ημέρες, καθώς λέγεται ότι στην μετοχή μπαίνουν ξένα θεσμικά χαρτοφυλάκια. 

    Ο αναξιόπιστος Πάνος

    Τις τελευταίες ημέρες αγαπητοί αναγνώστες, ένας επιχειρηματίας, ο Πάνος Ξενοκώστας των Ναυπηγείων Ελευσίνας, συζητείται στους πολιτικούς κύκλους. 

    Και  όχι βέβαια με θετική, αλλά με αρνητική  χροιά. 

    Άπαντες όταν αναφέρονται σε αυτόν τον ονομάζουν “ο αναξιόπιστος Πάνος”. 

    Είναι το νέο του παρατσούκλι. 

    Ο επιχειρηματίας σκέφτηκε, συνέγραψε και κατέθεσε στο Μέγαρο Μαξίμου και τουλάχιστον σε δυο υπουργούς (Χατζηδάκη, Δένδια) μια  επιστολή “φαντομά” προθέσεων, για να επενδύσει στην εταιρεία Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ). 

    Μια επιστολή που ήταν γεμάτη ανακρίβειες. 

    Δημιούργησε “fake” συμμαχίες και ενέπλεξε στην φανταστική του ιστορία έναν απλό κουβανό έμπορο όπλων τον MARC MORALES, σαν να ήταν μεγαλοβιομήχανος οπλικών  συστημάτων. 

    Στην αρχική του επιστολή του αναφέρει ότι ήδη έχουν κλειστεί συμφωνίες με τις ΗΠΑ  1,2 δισ. δολαρίων. 

    Δηλαδή κ. Ξενοκώστας που δεν έχει  ιδέα απο οπλικά συστήματα, ξαφνικά υποστηρίζει οτι έχει κλείσει συμφωνίες με το αμερικανικό Πεντάγωνο ύψους 1,2 δισ. δολαρίων. 

    Όμως ο κουβανός μόλις αντιλήφθηκε “τα φίδια του αναξιόπιστου” έστειλε δυο επιστολές με “οργισμένο”  για τον Ξενοκώστα περιεχόμενο,  στους υπουργούς Δένδια και Χατζηδάκη.

    To mononews.gr αποκάλυψε την Παρασκευή ότι ο Κουβανός με 2 επιστολές του, στους υπουργούς Οικονομικών και Άμυνας Κωστή Χατζηδάκη και Νίκο Δένδια, αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη στο εγχείρημα της επένδυσης στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ).

    «Δεν έχω ιδέα για αυτό και σας δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν έχω καμία ανάμειξη σε οποιοδήποτε πρόταση για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα» εξηγεί εμφατικά ο Κουβανός έμπορος όπλων, στις επιστολές, που έχουν περιέλθει σε γνώση του mononews.gr.

    Ο Ξενοκώστας μετά τις αποκαλύψεις του  mononews.gr αναγκάστηκε να αναδιπλωθεί.

    Σε νέα του επιστολή προθέσεων για τα ΕΑΣ, (όπως δημοσιεύθηκε σε MEDIA που φαίνεται να απηχεί τις απόψεις  του)   αφαιρεί τον όνομα του κουβανού,  αλλά επιμένει στις παραγγελιές του 1,2 δισ. δολαρίων από το Αμερικανικό  Πεντάγωνο για λογαριασμό των ΕΑΣ. 

    “Περίεργα πράγματα”  θα συμπλήρωνα εγώ…

    Όμως γιατί ο Ξενοκώστας έπεσε σε αυτή την παγίδα των ΕΑΣ που τον χαρακτήρισε, σύμφωνα με πολιτικούς κύκλους “αναξιόπιστο”; 

    Αφέλεια η βλακεία;

    Προφανώς ο Ξενοκώστας είναι ζορισμένος με τις δουλειές του Ναυπηγείων Ελευσίνας.  Τα έξοδα του Ναυπηγείου είναι θηριώδη (μισθοί κλπ) και το περιθώριο κέρδους που έχει είναι μικρό, πέριξ του 7%. 

    Επίσης φαίνεται οτι οι δουλειές δεν πάνε καλά ενω τα μηνιαία έξοδα “τρέχουν”. 

    Έτσι αποφάσισε να μπει σφήνα, σε μια άλλη κοινοπραξία που τρέχει την δουλειά, με μια πρόταση για τα ΕΑΣ όταν γνωρίζει ότι ήδη έχουν εγκριθεί κονδύλια την ΕΑΣ, 40 εκατ. ευρώ, από την Ευρωπαϊκή Ένωση  για παραγωγή φυσιγγίων. 

    Ο Φάις και το ΧΑ

    Ιδιαίτερα ευδιάθετος εθεάθη  επιχειρηματίας ο Σάμι Φάις στο Balthazar την Παρασκευή το βράδυ. 

    Καταρχήν πούλησε το  50% του ακινήτου των Μύλων Αλλατίνη στην Θεσσαλονίκη αντί του ποσού των 7 εκατ. ευρώ. Είχε αγοραστεί 3,5 εκατ ευρώ προ δύο ετών. 

    Έτσι τώρα ο έτερος επιχειρηματίας κατέχει το 100% του ακινήτου και θα το αξιοποιήσει ανάλογα.  `

    Κατά δεύτερον ο Φάις, είναι έτοιμος να βάλει πλώρη για το Χρηματιστήριο Αθηνών. 

    Ο όμιλος εκτιμάται οτι θα πραγματοποιήσει το αρχικό IPO προς το τέλος της χρονιάς του 2024.    

    H Euroxx όπως μαθαίνω είναι ιδιαίτερα ενεργή σε αυτό   project αυτό. 

    Attica Bank: Στα 670 εκατ. ευρώ η ΑΜΚ συν ένα ομολογιακό 100 εκατ. ευρώ

    Είμαστε εν αναμονή των τελικών ανακοινώσεων για τη συμφωνία των μετόχων για το σχέδιο εξυγίανσης της Attica Bank.

    Όπως μου λένε οι ανακοινώσεις από το ΤΧΣ και το υπουργείο Οικονομικών θα γίνει πολύ σύντομα και θα κλείσει και αυτή η εκκρεμότητα ώστε να προχωρήσει η συγχώνευση με την Παγκρήτια και η ΑΜΚ τον Σεπτέμβριο.

    Οι πληροφορίες μου λένε ότι η συμφωνία για τα ποσά που θα δοθούν στην ΑΜΚ έκλεισε με αμοιβαίες υποχωρήσεις, αλλά και με σοβαρή δουλειά που έγινε από το ΤΧΣ και από την Thrivest των Μπάκου – Καϋμενάκη και Εξάρχου.

    Όπως μου λένε, το ποσό φτάνει στα 670 εκατ. ευρώ ενώ θα υπάρξει και η έκδοση ενός ομολογιακού δανείου ύψους 100 εκατ. ευρώ.

    Λεπτομέρειες προσεχώς, τόσο για τα χρήματα που θα βάλει το ΤΧΣ όσο και για τα ποσά με τα οποία θα μπει η Thrivest.

    Πάντως, τα χέρια, όπως αποκάλυψε την Παρασκευή το mononews, δόθηκαν το βράδυ της Πέμπτης, ο επόπτης Γιάννης Στουρνάρας περίμενε το νομικό κείμενο και ήταν όλοι… happy.

    Ένα είναι σίγουρο: Την Τρίτη 16 Ιουλίου η CEO της Attica Bank Ελένη Βρεττού θα μιλήσει από το βήμα της  Γενικής Συνέλευσης της τράπεζας με τη συμφωνία στα χέρια της.

    Σε δύσκολη θέση ο Αντώνη Ρέμος…

    H υπόθεση της φοροδιαφυγής και του «ξεπλύματος χρήματος» του τραγουδιστή Αντώνη Ρέμου, έχει ταράξει τα νερά της κοσμικής, κι όχι μόνο Αθήνας.

    Και παρ’ ότι δεν υπάρχει ακόμη επίσημη κατηγορία κι ο Ρέμος θα κληθεί σύντομα δια των δικηγόρων του να εξηγήσει τα στοιχεία που βρήκε η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος, η υπόθεση μου λένε ότι είναι εξαιρετικά σοβαρή.

    Μαθαίνω λοιπόν ότι οι ελεγκτές της Αρχής, σε συνεργασία και με την ΑΑΔΕ, δηλαδή ο Χαράλαμπος Βουρλιώτης και ο Γιώργος Πιτσιλής, έχουν συντάξει ένα πόρισμα που δύσκολα μπορεί να αμφισβητηθεί από τον Αντώνη Ρέμο.

    Πρόκειται για τουλάχιστον 20 σελίδες με κινήσεις λογαριασμών μεταξύ εταιρειών, πολλά λεφτά που εμφανίζονται και… εξαφανίζονται, αδήλωτα ποσά και διάφορες άλλες δραστηριότητες.

    Στο πόρισμα φαίνεται, όπως με πληροφορούν, ότι υπήρχαν και συναλλαγές μεταξύ μιας εταιρείας καφέ του γνωστού τραγουδιστή με τον φίλο του επιχειρηματία Κωνσταντίνο Πηλαδάκη,  και με άλλους που έχουν σχέση με το χώρο των νυχτερινών κέντρων.

    Βεβαίως, σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνουν όλα αυτά ότι ο Ρέμος είναι ένοχος.

    Θα κληθεί να αποδείξει ότι δεν φοροδιαφεύγει και ότι δεν ξεπλύθηκαν χρήματα μεταξύ εταιρειών. Κι αν είναι όλα ψέματα, όπως υποστηρίζουν οι δικηγόροι του, τότε θα δικαιωθεί.

    Αλλά το ξαναλέω: Μια έρευνα τουλάχιστον 6 μηνών, ένα πόρισμα μαμούθ και τα δεκάδες στοιχεία που εμπεριέχονται σε αυτό μετά από μια καλά δουλεμένη προσπάθεια, είναι σε βάρος του Αντώνη Ρέμου.

    Μαθαίνω δε ότι δεν αποκλείεται να έχουμε ανάλογα πορίσματα και για τουλάχιστον δύο ακόμη τραγουδιστές που εμφανίζουν χαμηλά εισοδήματα αλλά η ζωή τους δεν συνάδει με κάτι τέτοιο.

    Μην ξεχνάμε: Η Αρχή για το Ξέπλυμα και η ΑΑΔΕ έχουν πλέον στα χέρια τους ψηφιακά εργαλεία με τα οποία μπορούν να αποκαλυφθούν τα πάντα.

    … και τα γελοία troll

    Και για να συνεχίσω με την υπόθεση και την παραπολιτική όπως αυτή διαμορφώνεται από τις στρατιές των troll, είναι τουλάχιστον γελοίο να συνδέουν κάποιοι την αποκάλυψη της υπόθεσης Ρέμου με αυτήν του νταή Αυγενάκη. Δ

    Δηλαδή κατηγορούν την κυβέρνηση ότι έδωσε εντολή στον Βουρλιώτη να βγάλει στη φόρα τη φοροδιαφυγή του τραγουδιστή για να ξεχαστεί ο τσαμπουκάς και η διαγραφή Ρέμου.

    Αν δεν έκανε τίποτε η κυβέρνηση με τον Αυγενάκη και τον διέσωζε, κι αν η υπόθεση Ρέμου χάνονταν σε κάποια συρτάρια, τότε ο Μητσοτάκης θα έπρεπε να κρεμαστεί στο Σύνταγμα

    Τώρα που και έναν σημαντικό υπουργό του έδιωξε κι ένας αοιδός με τον οποίο είχε εξαιρετική σχέση οδηγείται στην «αγκαλιά» της Αρχής για το Ξέπλυμα, πάλι φταίει η κυβέρνηση.

    Αλλά έτσι είναι όταν θέλουν να κάνουν πολιτική τα troll.

    Tελεσίγραφο Κομισιόν σε Λευκωσία: «Θα χαθούν 657 εκατομμύρια»…

    Διαβάσατε χθες αναλυτικά σε mononews.gr και wiseman πως «επί ξυρού ακμής» βρίσκεται το έργο της ηλεκτρική διασύνδεσης Κρήτης-Κύπρου-Ισραήλ, έργο των 2 δις δολαρίων, λόγω βέτο της Λευκωσίας που υπαναχώρησε και δεν βάζει τα 100 εκατομμύρια  όπως είχε δεσμευτεί.

    Σας αποκαλύψαμε ακόμη πως το παιχνίδι «πήρε πάνω του» ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να ξεκολλήσει το σημαντικό αυτό ενεργειακό αλλά και γεωπολιτικό έργο.

    Τώρα πλέον στο παιχνίδι μπήκε και η Κομισιόν: Υψηλόβαθμοι τεχνοκράτες των Βρυξελλών σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον  Κύπριο  υπουργό  Ενέργειας Γιώργο  Παπαναστασίου  του είπαν ξεκάθαρα πως ανακαλείται η επιδότηση των 657 εκατομμυρίων  ευρώ για το έργο, αν η Λευκωσία δεν βάλει τα 100 που έχει δεσμευτεί.

    Αν γίνει αυτό, ναυαγεί οριστικά το σχέδιο για  το ηλεκτρικό καλώδιο Κρήτης- Κύπρου – Ισραήλ, (Great Sea Interconnector), έργο των  2 δις θυμίζουμε.

    Κρίσιμη σύσκεψη την Τρίτη…

    Η Κομισιόν, συγκάλεσε επειγόντως σύσκεψη την επόμενη Τρίτη 9 Ιουλίου, με τη συμμετοχή του κατασκευαστή του καλωδίου, της γαλλικής Nexans. Η σύσκεψη ήταν μεταξύ της αρμόδιας κοινοτικής διεύθυνσης και της κυπριακής πλευράς, ωστόσο βλέποντας οι Βρυξέλλες τη σοβαρότητα της κατάστασης, κάλεσαν  και την ελληνική κυβέρνηση, καθώς και τους δυο ρυθμιστές (ΡΑΑΕΥ και ΡΑΕΚ) και τον ΑΔΜΗΕ.

    Μπήκαν δυνατά και οι Ισραηλινοί που ενδιαφέρονται…

    Τώρα όμως στο παιχνίδι μπήκε δυνατά  και το Ισραήλ, που ενδιαφέρεται άμεσα.

    Όπως παραδέχτηκε ο κος Παπαναστασίου μιλώντας στα ΜΜΕ της Μεγαλονήσου: «Και το Ισραήλ πιέζει πολύ και μας σπρώχνει στην υλοποίηση του έργου, μαζί και η ελληνική κυβέρνηση, μαζί και η Κομισιόν!»

    Μετά από αυτό το μπαράζ, σύμφωνα με πληροφορίες του wiseman από τη Λευκωσία, υπάρχουν ενδείξεις αλλαγής πλεύσης της κυπριακής πλευράς, χωρίς όμως να είναι κάτι σίγουρο ακόμη…

    Οψόμεθα στις 20 Ιουλίου…

    Το mononews.gr και ο wiseman όμως επιμένουν σε αυτό που σας έχουν ήδη αποκαλύψει: η αποφασιστική συνάντηση θα γίνει στις 20 Ιουλίου στη Λευκωσία, όταν θα κατεβεί στην κυπριακή πρωτεύουσα για να δει τον Νίκο Χριστοδουλίδη, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Εκεί θα ανοίξουν όλα τα χαρτιά πάνω στο τραπέζι…

    Σιάμισιης για αγωγό με Σκόπια: πολύ επιφυλακτικός…

    Επιφυλακτικός εμφανίστηκε ο CEO της Helleniq Energy Ανδρέας Σιάμισιης αναφορικά με το αν επαναλειτουργήσει μετά από 13 χρόνια o αγωγός με τα Σκόπια.

    Ο κος Σιάμισιης μίλησε πρόσφατα για τον πετρελαιαγωγό Θεσσαλονίκης-Σκοπίων, εκφράζοντας την προσδοκία να λειτουργήσει ο αγωγός μέχρι τα τέλη του έτους.

    Όπως εξήγησε, όμως, «το σύνολο των αδειοδοτικών εκκρεμοτήτων για να λειτουργήσει ο αγωγός ολοκληρώθηκε πρόσφατα αλλά  το επόμενο βήμα είναι να ξεκαθαριστούν οι τελωνειακές διαδικασίες» κάτι που δεν εξαρτάται από τον όμιλο.

    Ο  κ. Σιάμισιης, είπε ότι  η διοίκηση της Helleniq Energy παραμένει επιφυλακτική, «δεδομένης της κωλυσιεργίας που σημειώνεται στο σύνολο της διαδικασίας και των όσων έχουν προηγηθεί για να φτάσει σήμερα η υλοποίηση του έργου σε αυτό το στάδιο».

    …και μάλλον καλά κάνει και είναι επιφυλακτικός

    Ο wiseman μετά από εκτενές ρεπορτάζ και στα γειτονικά Σκόπια, διαπίστωσε πως… καλά κάνει ο κος Σιάμισιης που είναι επιφυλακτικός.

    Διπλωματικές πηγές από τη γειτονική χώρα μας είπαν για «εμπόδια και  εκκρεμότητες  που αναδεικνύουν τώρα τελευταία και εντελώς ξαφνικά» οι  αρχές της Β. Μακεδονίας. Θυμίζω πως η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας της γειτονικής χώρας έχει ήδη εγκρίνει το πρότζεκτ.

    Μετά τις εκλογές όμως και την αλλαγή κυβέρνησης στους γείτονες ανέκυψαν (οποία σύμπτωση!) προβλήματα με το νέο υπουργό  Εσωτερικών, το νέο υπουργό Μεταφορών και τις υπηρεσίες προστασίας  περιβάλλοντος, που ως τώρα δεν είχαν θέμα.

    Αλλά τελικά μπλέχτηκε και  υπουργείο Οικονομικών της Βόρειας Μακεδονίας, που ξαφνικά ομιλεί για  ασφαλή λειτουργία του αγωγού  σε περίπτωση ατυχήματος και (προσέξτε) πρόσβαση τρίτων στον αγωγό.

    Όλα αυτά ανακαλύφθηκαν, μετά τις εκλογές στη γειτονική χώρα.

    Μιλάμε για… φοβερές συμπτώσεις…

    Η απίστευτη ηλεκτρονική απάτη και ο… Δημήτρης Γιαννακόπουλος

    Οι ηλεκτρονικές απάτες και το «ψάρεμα» μέσω του διαδικτύου δεν έχουν τελειωμό και οι ψηφιακοί «κλέφτες» εφευρίσκουν απίστευτες ιστορίες για να βρίσκουν θύματα.

    Μια τέτοια απάτη μου περιέγραψε πρόσφατα ένας γνωστός ο οποίος διάβασε στο διαδίκτυο για μια υποτιθέμενη συνέντευξη του προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, και επικεφαλής της ΒΙΑΝΕΞ, Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

    Προβεβλημένο πρόσωπο, με χιλιάδες ακόλουθους στα social media ο Γιαννακόπουλος εμφανίζεται να δίνει συνέντευξη στον γνωστό δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ και ο τίτλος είναι: «Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος είναι εξοργισμένη από τις δηλώσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, οι οποίες δείχνουν να απειλούν ολόκληρο το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα».

    Διαβάζοντας κανείς το κείμενο εν ολίγοις καταλαβαίνει ότι ο Γιαννακόπουλος έχει ένα μοναδικό μυστικό για να βγάζει εκατομμύρια ευρώ χωρίς να κάνει απολύτως τίποτε.

    Στην αρχή αρνείται να μοιραστεί το μυστικό, στη συνέχεια μαθαίνουμε όλοι ότι μέσω ενός προγράμματος ονόματι Trader Duac i6 βγάζεις πολλά λεφτά και άκοπα.

    Μόνη προϋπόθεση; Να εγγραφείς με κατάθεση 250 ευρώ και θα γίνεις μέλος στην ομάδα επαγγελματιών επενδυτών. Και από εκείνη τη στιγμή θα γίνονται συναλλαγές, θα εισπράττεις χρήματα και θα γίνεις… Γιαννακόπουλος.

    Εξαίρετος επιχειρηματίας ο Γιαννακόπουλος και βγάζει λεφτά με μια εξαιρετική βιομηχανία. Οχι με το να κάθεται και να εισπράττει.

    Πράγματι, ήθελα να ήξερα τόσες απάτες πώς μπορείς να τις ελέγξεις…

    Τα παγωτά της οικογένειας Φιλίππου και η ΑΜΚ

    Βαθιά το χέρι στην τσέπη βάζει η οικογένεια Φιλίππου για τη στήριξη της εταιρείας παγωτών EMFI (πρώην ΕΒΓΑ). Λίγες ημέρες πριν προχώρησε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 6 εκατ. ευρώ ενώ είχε προηγηθεί το 2023 μέσω τριών αυξήσεων κεφαλαιακή «ένεση» συνολικού ποσού 12,5 εκατ. ευρώ  και άλλα 5,1 εκατ. ευρώ το 2022.

    Ο τζίρος της εταιρείας πέρυσι μειώθηκε κατά 17,8% στα 31,25 εκατ. ευρώ, οι ζημιές προ φόρων διευρύνθηκαν στα 4,75 εκατ. ευρώ ωστόσο το EBITDA διατηρήθηκε στα ίδια επίπεδα ενώ τα μικτά κέρδη αυξήθηκαν στο 22,11% επί των πωλήσεων από 16,95% ενώ μειώθηκε και ο δανεισμός κατά 5,3 εκατ. ευρώ. Ποντάρει δε πολύ στα επώνυμα παγωτά Menne που λανσάρει και με νέες συμφωνίες που έχει στα σκαριά με στρατηγικούς πελάτες προβλέπει ότι θα γυρίσει το νόμισμα με αύξηση πωλήσεων και επίτευξη κερδοφορίας.

    Κρίση με την Αλβανία αν στις 16 Ιουλίου…

    Εξαιρετικά προβληματισμένος είναι, μαθαίνω, ο πρωθυπουργός από την εξέλιξη της υπόθεσης Μπελέρη. Μετά την καθαίρεσή του από δήμαρχος (χωρίς καν να έχει ορκιστεί), ο Ράμα μεθοδεύει εκλογές στη Χιμάρα τον Αύγουστο, παρά τις έντονες αντιδράσεις της Αθήνας.

    Όπως μου λένε, αν η αλβανική κυβέρνηση δεν δώσει άδεια στον Μπελέρη για να ορκιστεί ως ευρωβουλευτής και να βρεθεί στην ολομέλεια στο Στρασβούργο στις 16 Ιουλίου, τότε τα πράγματα θα πάρουν νέα τροπή.

    Τι σημαίνει αυτό; Ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να προκαλέσει σοβαρή εμπλοκή στην ενταξιακή πορεία της Αλβανίας, να καταγγείλει σε όλα τα διεθνή fora τον Εντι Ράμα και να διεθνοποιήσει ακόμη περισσότερο το θέμα Μπελέρη.

    Όχι μόνο το προσωπικό του, αλλά και γενικότερα της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική μειονότητα στη Χιμάρα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την περιουσία των Βορειοηπειρωτών.

    Πρώτο βήμα από την Ε. Βόζεμπεργκ, επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ η οποία μαζί με τον επικεφαλής του ΕΛΚ, Μ. Βέρνερ, ετοιμάζουν παρέμβαση αύριο Τρίτη, ζητώντας να δώσει το παρών ο Μπελέρης στην ευρωβουλή και θα απαιτήσουν να παρέμβει η Κομισιόν και να πιέσει τα Τίρανα.

    Μου μυρίζεται κρίση με τη γείτονα, εκτός αν…

    Lisis-stegis: Μπήκε δυναμικά στην αγορά στεγαστικού δανείου

    Μαθαίνουμε ότι η εταιρεία οικονομικών συμβούλων Lisis-Stegis έχει μπει δυναμικά στην αγορά στεγαστικής πίστης, η οποία διαμεσολαβεί ανάμεσα στους πελάτες και στις τράπεζες για την άμεση και ομαλή έκδοση δανείου, με αμεροληψία και με προσαρμοσμένους όρους για κάθε πελάτη. Η διαμεσολάβηση έχει στόχο να διευκολύνει την απόκτηση κατοικίας με στεγαστικό δάνειο, από την υποβολή της αίτησης έως και την εκταμίευση.

    Η συνέπεια τους έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των πελατών αλλά και των τραπεζών με τις εξατομικευμένες υπηρεσίες τους και την αμεροληψία τους ενώ είναι διαπιστευμένη από την Τράπεζα της Ελλάδος Να πούμε εδώ ότι είναι η μόνη εταιρεία που αποτελείται από στελέχη του τραπεζικού χώρου και όπως μας είπε η managing director της εταιρείας lisis -stegis η κ.Δούκα « Η έκδοση στεγαστικού δανείου θα είναι πάντα είναι μια βαθιά προσωποποιημένη εμπειρία και ένα εργαλείο διαπραγματευτικής δυνατότητας για τους πελάτες. Στη Lisis Stegis είμαστε αφοσιωμένοι στους πελάτες μας.»

    Ο Στάρμερ, τα ξινά μούτρα του Σούνακ και τα Μάρμαρα

    Αγαπητοί αναγνώστες, ρώτησα κυβερνητικές πηγές πώς βλέπουν τον θρίαμβο του Κιρ Στάρμερ και των Εργατικών στη Βρετανία και κατάλαβα κάτι αξιοθαύμαστο που έχει γίνει.

    Συγκεκριμένα, ενώ η ΝΔ θεωρητικά θα έπρεπε να είναι στεναχωρημένη με την κατάρρευση των Τόρις, ουσιαστικά μάλλον χάρηκε αφού έφυγε από τη μέση ο Ρίσι Σούνακ για τον οποίο στο Μαξίμου δεν έτρεφαν ιδιαίτερη συμπάθεια, μάλλον δεν ήθελαν να τον δουν στα μάτια τους.Να σας θυμίσω μόνο ότι τον περασμένο Νοέμβριο, σε μια σπάνια για τη διπλωματία απρέπεια, ο Σούνακ είχε ακυρώσει την τελευταία στιγμή το ραντεβού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί δεν ήθελε να συζητήσει για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα.

    Στην Αθήνα εκτιμούν ότι η νίκη Στάρμερ μόνο θετικά μπορεί να αξιολογηθεί για την υπόθεση των Μαρμάρων καθώς ο ίδιος έχει δηλώσει ότι δεν θα εμποδίσει τη διαδικασία διαπραγμάτευσης που γίνεται μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και Βρετανικού Μουσείου για την επιστροφή του, ακόμη και με τη μορφή δανεισμού.

    Ενα πολύ δύσκολο και πολύπλοκο ζήτημα, αλλά τουλάχιστον «δεν θα βλέπουμε τα ξινά μούτρα του Σούνακ», έλεγαν στην κυβέρνηση.

    Το «Kasselakis party» και η νέα διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ

    Στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο, αυτό που σκέφτονται όλοι είναι πότε θα έρθει η επόμενη μεγάλη διάσπαση.

    Ο Στέφανος Κασσελάκης αποκάλυψε το σχέδιό του για το «Kasselakis party», ένα ιδιωτικό κόμμα της Αριστεράς με αρχηγό τον «τουρίστα» από τις ΗΠΑ και κλακαδόρους μερικούς αποτυχημένους υπουργούς και στελέχη του παλιού ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Νίκος Παππάς (ο 13-0, όπως τον λένε όλοι), ο Πολάκης, ο Αρβανίτης, η Τζάκρη κ.λπ.).

    Οι «87» που έχουν ήδη ξεσπαθώσει, αναζητούν αφορμή για να φύγουν από την Κουμουνδούρου μετά τις προτάσεις του προέδρου για το «ιδιωτικό κόμμα».

    Κι όπως μου έλεγαν χθες κάποιοι που βρέθηκαν στο ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας που συνεδρίαζε η Κ.Ε., το κλίμα ήταν τόσο βαρύ και οι διαφορές των άλλοτε συντρόφων τόσο αγεφύρωτες που δύο πράγματα μπορούν να συμβούν:

    Είτε ο Κασσελάκης να διαγράφει συνεχώς μέσα στο καλοκαίρι στελέχη, είτε να φύγουν μόνοι τους. Τώρα; Στο Καταστατικό Συνέδριο του φθινοπώρου;

    Πιθανότατα εκεί καθώς θα είναι κοντά και στις εσωκομματικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ και πολλοί ήδη βλέπουν διέξοδο και μια πόρτα ανοιχτή στη Χαριλάου Τρικούπη, με όποιον πρόεδρο κι αν εκλεγεί.

    Τα επεισόδια του προέδρου με τον Σπίρτζη και τον άλλοτε υπεύθυνο για τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ, Γεωργόπουλο, δείχνουν ξεκάθαρα ότι άνοιξε ξανά η πόρτα του φρενοκομείου.

    Ο Αλέξης Τσίπρας τι κάνει μπροστά σε όλα αυτά; «Σκέφτεται στο Σούνιο», μου λένε αλλά κίνηση δεν θα κάνει μέχρι το φθινόπωρο…

    ΠΑΣΟΚ: Στη μάχη για τις υπογραφές Δούκας, Ανδρουλάκης, Γερουλάνος

    Στο ΠΑΣΟΚ, πάντως, το καλοκαίρι θα είναι θερμό καθώς η προεκλογική περίοδος έχει ξεκινήσει για τα καλά, όπως και οι περιοδείες. Και να σας πληροφορήσω, όπως μου λένε, ότι οι 7 υποψηφιότητες που είναι ήδη ανακοινωμένες, σύντομα θα γίνουν λιγότερες γιατί θα υπάρξουν αποσύρσεις.

    Για να είναι κάποιος υποψήφιος χρειάζεται το 10% της ΚΕ ή 5.000 υπογραφές μελών του κόμματος, οπότε δύσκολα θα μπορέσουν κάποιοι να καταφέρουν να το κάνουν.

    Οπότε προβλέπω ότι ο δημοσιογράφος Γιάννης Κανελλάκης σίγουρα θα μας αποχαιρετήσει, ενδεχομένως και οι Ν. Γιαννακοπούλου, Μ. Κατρίνης, οι οποίοι πάντως κάνουν αγώνα δρόμου για να τα καταφέρουν.

    Το ίδιο και η Αννα Διαμαντοπούλου που ενδεχομένως να καταθέσει υποψηφιότητα.

    Αν αποφασίσει να κατέβει τότε πιθανότατα θα αποσυρθούν οι Αποστολάκη και Κατρίνης.

    Όπως μου έλεγαν πάντως τα… «πράσινα ανθρωπάκια» που κυκλοφορούν πέριξ της Χαριλάου Τρικούπη, η μεγάλη μάχη θα δοθεί ανάμεσα σε Ανδρουλάκη, Δούκα και Γερουλάνο.

    Και η δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο έκανε το νυν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να χαμογελάσει αφού προηγείται με 17 μονάδες του δεύτερου, του δημάρχου της Αθήνας. «Είναι πολύ νωρίς ακόμη για γκάλοπ και για πανηγύρια», μου έλεγαν πάντως.

    Ειδικά από τη στιγμή που ο Χάρης Δούκας οργώνει την Ελλάδα, «κλέβει» ανδρουλακικά στελέχη και κάνει μια αξιοπρεπή εκστρατεία.

    Το φάουλ του Ανδρουλάκη

    Μου κάνει εντύπωση ότι έχουμε τόσους υποψήφιους προέδρους για το ΠΑΣΟΚ αλλά στα social media του κόμματος δεν έχουμε δει μία ανάρτηση από συνέντευξη η περιοδεία υποψηφίων εκτός του Νίκου Ανδρουλάκη.

    Δεν ξέρω πόσο ηθικό είναι να τα χρησιμοποιεί αποκλειστικά αυτός όταν έχει ξεκινήσει η περίοδος των εσωκομματικών εκλογών του κόμματος. Πάντως γκρίνια και ψίθυροι από στελέχη υπάρχει για το συγκεκριμένο θέμα ενώ έμαθα ότι το θέμα θα το θέσουν προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και οι υποψήφιοι.

    Η Σακελλαροπούλου και ο Πικραμένος

    Όλοι μέσα στην κυβέρνηση λένε ότι μια δεύτερη θητεία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας έχει «καεί», ότι δηλαδή είναι αδύνατο υπό τις παρούσες συνθήκες να την προτείνει ξανά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Και η αλήθεια είναι ότι δεν έχει στηρίγματα ούτε στα υπόλοιπα κόμματα. Ενδεικτική της… καθοδικής πορείας που έχει πάρει η -μην το ξεχνάμε- κορυφαία δικαστικός, πριν γίνει Πρόεδρος, είναι η περίπτωση της ανάδειξης του νέου προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας.

    Οι δικαστικές φήμες λένε ότι η κ. Σακελλαροπούλου προωθούσε τον κ. Κωνσταντίνο Κουσούλη, όμως, ο εκλεκτός του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, ο Μιχάλης Πικραμένος (με ένα μ και χωρίς να έχει σχέση καμιά με τον πρώην πρωθυπουργό) ήταν αυτός που εξελέγη.

    Άλλη μια ήττα για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας δηλαδή…

    Ο «Ωραίος Τζώρτζ» και το ξέφραγο αμπέλι των αγροτικών φυλακών

    Για τον φερόμενο ως δολοφόνο του τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη, έχετε διαβάσει.

    Η Αστυνομία τον συνέλαβε και η υπόθεση παίρνει το δρόμο της Δικαιοσύνης.

    Ωστόσο, ο λεγόμενος και «Ωραίος Τζωρτζ», δεν είναι κάποιος τυχαίος παραβατικός αφού έχει εμπλακεί ενεργά στην απαγωγή του Περικλή Παναγόπουλου καθώς και σε άλλες ληστείες. Είχε «φάει» ισόβια και κατάφερε να μειώσει την ποινή του στα 15 χρόνια.

    Όμως, αυτό που μαθαίνω είναι ότι ο Γ.Κ. τύχαινε ευνοϊκής μεταχείρισης στις φυλακές καθώς είχε καταφέρει να εκτίει την ποινή του στις αγροτικές φυλακές της Τύρινθας.

    Ήταν η περίοδος διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όπου με τον άθλιο νόμο Παρασκευόπουλου και άλλες διατάξεις των δήθεν δικαιωματιστών, κάποιοι σκληροί ποινικοί, ακόμη και δολοφόνοι και βιαστές είτε αποφυλακίζονταν ήταν γίνονταν… αγρότες στις συγκεκριμένες φυλακές.

    Ο «Ωραίος Τζωρτζ» έμενε σε αγροτικά κελιά, χωρίς φύλαξη, έφευγε χωρίς κανέναν έλεγχο, έκανε ληστείες κι επέστρεφε, μέχρι που τον έπιασαν το 2019.

    Την τετραετία 2016 – 2019 από τις αγροτικές φυλακές είχαν γίνει πάνω από 200 αποδράσεις και όταν ήρθε η ΝΔ στην εξουσία αποφάσισε να βάλει τέλος στην κατάσταση «ξέφραγο αμπέλι».

    Να θυμίσω ότι μέχρι και ο δολοφόνος 11 ανθρώπων, ο Δημήτρης Κουφοντίνας σε αγροτικές φυλακές στην Κασσαβέτεια, σε σπιτάκια χωρίς φύλαξη εξέτιε την ποινή του.

    Μετά το 2019 η τότε γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, αυστηροποίησε το καθεστώς ώστε στις αγροτικές φυλακές να εκτίουν την ποινή τους καταδικασμένοι για ελαφρές ποινές κι όχι εγκληματίες.

    Και ο Γ.Κ. είχε μεταφερθεί αρχικά στον Κορυδαλλό και στη συνέχεια σε κλειστές φυλακές.

    Τι είχε γίνει όταν μπήκε επιτέλους τάξη; Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι δικαιωματιστές είχαν ξεσηκωθεί. Γιατί;

    Για να υποστηρίξουν κρατούμενους σαν τον Γ.Κ. ή σαν τον Κουφοντίνα;

    Την περίοδο της κυβέρνησης Τσίπρα επίσης, κάθε χρόνο πήγαιναν στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού 3.000 κρατούμενοι προφασιζόμενοι… αυτοκτονικό ιδεασμό.

    Αυτά τα ωραία συνέβαιναν μέχρι το 2019…

    Και κάτι τελευταίο: Λέγεται ότι ο ύποπτος για τη δολοφονία του Στάθη είχε συνάψει ερωτική σχέση με υπάλληλο φυλακών, χρησιμοποιώντας την για να περνάει καλά…

    Ένας χλιδάτος γάμος στο Πόρτο Χέλι

    Το κοσμικό γεγονός του Σαββατοκύριακου ήταν ο international γάμος που έγινε στο Πόρτο Χέλι και συγκέντρωσε δεκάδες καλεσμένους από Ελλάδα και εξωτερικό.

    Η περιοχή του Αγίου Αιμιλιανού είχε γεμίσει από σκάφη αφού οι περισσότεροι από τους Έλληνες καλεσμένους κατέφθασαν εκεί για τους τριήμερους εορτασμούς ενώ τα ξενοδοχεία στις Σπέτσες και στην γύρω περιοχή είχαν κλεισθεί για τους προσκεκλημένους που ήλθαν από το εξωτερικό.

    Οικοδεσπότες ο Βούλγαρος επιχειρηματίας Σπας Ρουσσέφ και η σύζυγος του Ντιλιάνα, που ζουν στο Λονδίνο, λάτρεις της χώρας μας αφού αγόρασαν την βίλλα του τέως Βασιλέως Κωνσταντίνου και επέλεξαν το μέρος αυτό για να γίνει ο γάμος της όμορφης κόρης τους Κρίστα με τον εκλεκτό της καρδιάς της, τον Αμερικανό John A. Okemah.

    Η νύφη ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες και εργάζεται σε ένα αμερικανικό fund, το ίδιο και ο γαμπρός.

    Το διεθνές τζέτ σέτ ήταν μεταξύ των καλεσμένων με ονόματα όπως η Carol Ascher, της οικογένειας των αδαμαντωρυχείων, εξ ου και η κοπή Ascher σε διαμάντια, και ‘Βασίλισσα του Saint Tropez που ήλθε στο Πόρτο Χέλι για το γάμο,, η παραγωγός της ταινίας Oppenheimer που κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, αλλά και μέλη της οικογένειας Βαρδινογιάννη, ο Γιάννης Β. Βαρδινογιάννης, ο Γιώργος Β. Βαρδινογιάννης με την Αριέττα Λιβανού που παραβρέθηκαν στο πάρτυ της Παρασκευής, ενώ η Χριστιάνα Β. Βαρδινογιάννη με τον σύζυγό της Γιώργο Γουλανδρη παραβρέθηκαν το Σάββατο στον γάμο και στη δεξίωση που ακολούθησε.

    Οι προγαμήλιες εκδηλώσεις ξεκίνησαν από την Πέμπτη με ένα Welcome κοκτέιλ πάρτυ στο Ξενοδοχείο Ποσειδώνειο στις Σπέτσες ενώ την Παρασκευή δόθηκε ένα Δείπνο Πρόβας του Γαμήλιου δείπνου στην Villa Muria όπου εμφανίσθηκε το ιταλικό συγκρότημα των Gypsy Queens και διασκέδασε τους καλεσμένους.

     

    Το μίνι φόρεμα που φόρεσε η νύφη στο πάρτυ της Παρασκευής

    Η Ισραηλινή εταιρεία Offer είχε αναλάβει τον εξαιρετικό στολισμό μετατρέποντας τους χώρους σε ένα ονειρικό σκηνικό με τα στολισμένα τραπέζια και τα πολύχρωμα λουλούδια και τα κηροπήγια να θυμίζουν ένα παραμύθι.

    Μάλιστα κάποιοι από τους καλεσμένους που είχαν επισκεφθεί την βίλλα πριν αγορασθεί από τον Βούλγαρο Ρουσσέφ, τρόμαξαν να αναγνωρίσουν τους χώρους έτσι όπως είχαν μεταμορφωθεί για τον γάμο.

    Το εκκλησάκι του Αγίου Αιμιλιανού φιλοξένησε το μυστήριο με την νύφη πανέμορφη με ένα πανέμορφο και κομψότατο νυφικό που ήταν δημιουργία της Σήλιας Κριθαριώτη όπως και τα φορεματάκια των παρανύφων.

    Και η συνέχεια δόθηκε στην βίλλα με ένα εξαιρετικό δείπνο δια χειρός Platis Catering με κρύα ουρά αστακού, γαρίδες, καβούρι, χταπόδι, χαβιάρι, αβοκάντο και σώς ρεμουλάντ (Remoulade) για αρχή, μια επιλογή από φιλέτο Chateaubriand, μεδούλι, πουρέ με τρούφα, ψητό φινόκιο, ντοματάκια τσέρυ και σώς bordelaise. Για  τους φίλους των θαλασσινών γεύσεων υπήρχε λαυράκι με σως από γαρίδες, πουρές με κέηλ και φρέσκια αλμύρα με βούτυρο με σαφράν. 

    Λευκά και Κόκκινα γαλλικά κρασιά συνόδευσαν το δείπνο.

    Τα επιδόρπια και ο καφές σερβιρίστηκαν στον χώρο που έγινε το πάρτυ, και τί πάρτυ.

    Μια μπάντα με εκατό και πλέον άτομα, μουσικούς, τραγουδιστές, χορευτές ανέβασε το θερμόμετρο του κεφιού και ξεσήκωσε τους καλεσμένους σε χορό που κράτησε μέχρι τις μεγάλες πρωινές ώρες.

    Μεταξύ των Ελλήνων καλεσμένων ήταν ο Νίκος Τσάκος με την Σήλια Κριθαριώτη, η Αννούσκα και ο Γιώργος Ραφαήλ, ο Γιάννης Κωστόγιαννης με τη σύζυγό του, η Σοφία Σωτηράκου-Καραγεώργη, η Βέτα Στεφανίδου-Τσουκαλά με τον σύζυγό της και πολλοί άλλοι.

     

    Η διακόσμηση του γαμήλιου δείπνου

     

    Η Christa Russeva με το πανέμορφο νυφικό δια χειρός Σήλιας Κριθαριώτη

    QUIZ

    Και στο τέλος ένα quiz για μυημένους.

    Τι πάνε να κάνουν στo Μονακό ο πρίγκιπας Νικόλαος και η Χρυσή Βαρδινογιάννη; Χθες το ζεύγος “πέταξε” Αθήνα – Νίκαια.

    Magnifique !!!

     

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

    Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.