• Business

    Smartphones ιδανικά για gaming


    Βρισκόμαστε πλέον για τα καλά στην εποχή των διακοπών και της ξεκούρασης. Για πολλούς από εμάς το καλοκαίρι σημαίνει κάμποσα Σαββατοκύριακα ή και ολόκληρες εβδομάδες στο εξοχικό, το νησί ή το χωριό κι αν αυτό έχει τα καλά του (βουτιές στη θάλασσα, ηλιοθεραπεία, καλό φαΐ και χαλάρωση), έρχεται με ένα βασικό μειονέκτημα: τον χρόνο που θα χρειαστεί να περάσεις μακριά από την αγαπημένη σου κονσόλα.

    Μην αγχώνεσαι όμως αφού εδώ είναι που το smartphone σου μπορεί να αποβεί σωτήριο, καλύπτοντας αυτό σου το κενό. Για να απολαύσεις ωστόσο τα αγαπημένα σου παιχνίδια στην ποιότητα που τους αρμόζει -και έχεις συνηθίσει- θα χρειαστείς και το κατάλληλο gaming phone. Ευτυχώς για ‘σένα όμως στην αγορά θα βρεις αρκετές προτάσεις. Έλα να δούμε μερικές.

    ASUS ROG Phone 8 Pro Edition

    Το ROG Phone 8 Pro Edition της ASUS είναι ένα handheld gaming σύστημα στο σώμα ενός smartphone. Η ισχύ που κρύβει μέσα του το συγκεκριμένο μοντέλο είναι απλά συγκλονιστική, αφού είναι σε θέση να παίξει όποιον τίτλο τραβά η όρεξή σου με τα settings στο max.

    Ο Snapdragon 8 Gen 3 με οκτώ πυρήνες Qualcomm Kryo και γραφικά Adreno 750 πλαισιώνεται στην ισχυρότερη έκδοση της συσκευής από 24 GB μνήμης LPDDR5X και 1 TB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου UFS 4.0 για ασύλληπτες επιδόσεις και μοναδική ταχύτητα απόκρισης.

    Η μπαταρία των 5500 mAh δεν διαρκεί απλά πολύ αλλά συνοδεύεται και από ταχεία φόρτιση HyperCharge 65 W για να μην περιμένεις ούτε για αστείο.

    Στα παραπάνω πρόσθεσε το εντυπωσιακό σύστημα ψύξης GameCool 8 και έχεις τη συσκευή που θα κάνει level up στις εμπειρίες gameplay σου.

    ASUS ROG Phone 8

    Φοβερό το ROG Phone 8 Pro Edition αλλά για πολλούς, η τιμή του θα αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα. Αν όμως οι προτάσεις της ASUS σε έχουν πείσει για τη σοβαρότητά τους, μπορείς να κοιτάξεις το πιο προσιτό οικονομικά ROG Phone 8.

    Διαθέτει premium σχεδιασμό με σύστημα ψύξης GameCool 8 και μπαταρία 5500 mAh με ταχεία φόρτιση HyperCharge 65 W που χρειάζεται μόλις 39 λεπτά για το 0-100%. Στο εσωτερικό του κρύβει έναν Snapdragon 8 Gen 3, 12 GB μνήμης RAM και χωρητικότητα UFS 3.1 256 GB, παραμένοντας σβέλτο όσο αυξημένος κι αν είναι ο φόρτος εργασίας του.

    Η AI αναλαμβάνει να βελτιστοποιήσει τις ρυθμίσεις της συσκευής όσο εσύ απολαμβάνεις τα αγαπημένα σου παιχνίδια ενώ τα πλήκτρα υπερήχων AirTrigger θα σου χαρίσουν απλόχερα την άνεση που χρειάζεσαι για να σολάρεις στα αγαπημένα σου video games.

    Nubia REDMAGIC 9 Pro

    Μια συσκευή που κάνει… high score, το REDMAGIC 9 Pro διαθέτει ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η τεχνολογία προκειμένου να τρέξει κάθε mobile game σε υψηλό frame rate με τα settings στην κορυφή. Ο Snapdragon 8 Gen 3, ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η Qualcomm συνοδεύεται από έως και 16 GB μνήμης RAM και 512 GB χωρητικότητας.

    Το δε σύστημα ψύξης Magic Cooling εξασφαλίζει μειωμένες θερμοκρασίες επεξεργαστή που φτάνουν και τους 25ο C.

    Η θηριώδης μπαταρία των 6500 mAh εγγυάται έως και 56 ώρες αυτονομίας ενώ τα δύο ηχεία 1115K με τις πέντε μαγνητικές μονάδες, προσφέρουν επιβλητικό ήχο που μάλιστα φέρει και πιστοποίηση DTS:X Ultra. Τα έξτρα πλήκτρα με ρυθμό δειγματοληψίας 520 Hz χαρίζουν άπαιχτο έλεγχο, εφ’ όσον φυσικά δεν σε… θαμπώσει η υπέροχη οθόνη AMOLED των 6,8 ιντσών.

    OnePlus 12

    To OnePlus 12 δεν είναι ακριβώς gaming smartphone, όμως τα χαρακτηριστικά και οι προδιαγραφές του, διασφαλίζουν πως θα έχεις την άνεση να απολαύσεις όποιο mobile game θες σε άριστη ποιότητα.

    Κατ’ αρχάς η οθόνη AMOLED ProXDR των 6,82 ιντσών με HDR10+, HLG και Dolby Vision είναι σκέτη απόλαυση σε τέτοιο βαθμό που δεν θα μπορείς να πάρεις τα μάτια σου από εκείνη. Ο Snapdragon 8 Gen 3 προσφέρει την απαραίτητη ισχύ ενώ το σύστημα ψύξης με τον διπλό θάλαμο ατμού τον διατηρεί δροσερό ακόμα κι όταν το πράγμα σοβαρεύει.

    Τα 16 GB RAM και τα 512 GB αποθηκευτικού χώρου, τέλος, θα ικανοποιήσουν και τους πλέον απαιτητικούς με τη μπαταρία των 5400 mAh να χαρίζει την απαραίτητη αυτονομία και την τεχνολογία AirVOOC να ολοκληρώνει μία πλήρη φόρτιση σε 55 λεπτά.

    Apple iPhone 15 Pro Max

    Ούτε το iPhone 15 Pro Max είναι gaming phone, όμως όταν έχουμε να κάνουμε με μία από τις ισχυρότερες συσκευές που κυκλοφορούν στην αγορά, αν όχι την ισχυρότερη, τότε τα υπόλοιπα… πάνε περίπατο.

    Για το συγκεκριμένο smartphone δεν έχουμε να σου πούμε και πολλά -όχι ότι χρειάζεται άλλωστε. Το τσιπ A17 Pro μπορεί να τρέξει άνετα κάθε ΑΑΑ τίτλο με κορυφαία απόδοση, τη στιγμή που η οθόνη της συσκευής θα σου χαρίσει μοναδικές εμπειρίες θέασης πλαισιωμένες από πολύ καλής ποιότητας ήχο. Σ

    ημείωσε ακόμα πως ο σχεδιασμός του iPhone 15 Pro Max είναι ό,τι πρέπει για σταθερό και άνετο κράτημα. Από πλευράς τίτλων τώρα, το App Store είναι γεμάτο με τα μεγαλύτερα και πλέον δημοφιλή franchises στον χώρο του gaming, οπότε η μεγαλύτερη πρόκληση που θα κληθείς να αντιμετωπίσεις θα είναι να αποφασίσεις… ποιο θα πρωτοπαίξεις.



    ΣΧΟΛΙΑ