• Πολιτική

    Metron Analysis: Στο 30,4% η ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου, στο 13,8% ο ΣΥΡΙΖΑ

    Στέφανος Κασσελάκης - Κυριάκος Μητσοτάκης - Νίκος Ανδρουλάκης

    Στέφανος Κασσελάκης – Κυριάκος Μητσοτάκης – Νίκος Ανδρουλάκης


    Θολό παραμένει το πολιτικό τοπίο έναν μήνα μετά τις ευρωεκλογές σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

    Η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει ποσοστό 24,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 11,1%, το ΠΑΣΟΚ 10,3%, το ΚΚΕ 7,9%, η Ελληνική Λύση 7,4%, η Πλεύση Ελευθερίας 4,6%, το ΜέΡΑ25 2,6%, η Νίκη 2,4%, η Νέα Αριστερά 2,3% και η Φωνή Λογικής 2,5%.

    Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ ανεβαίνει στο 30,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 13,8%, το ΠΑΣΟΚ 12,9%, το ΚΚΕ 9,9%, η Ελληνική Λύση 9,2%, η Πλεύση Ελευθερίας 5,7%, το ΜέΡΑ25 3,2%, η Νίκη 3%, η Νέα Αριστερά 2,8% και η Φωνή Λογικής 3,1%.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει διαφορά 26 μονάδων από τον Στέφανο Κασσελάκη στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, ωστόσο η ακρίβεια συνεχίζει να θεωρείται το μεγαλύτερο πρόβλημα από σχεδόν έναν στους δύο ψηφοφόρους.

    Το 42% εκτιμά ότι η μεγάλη αποχή στις ευρωεκλογές ήταν μία διαμαρτυρία για το πολιτικό μας σύστημα ενώ το 47% πως ήταν αδιαφορία για τα πολιτικά δρόμενα.  Παράλληλα, ένα 65% εκτιμά ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση.

    Η κυβέρνηση αξιολογείται θετικά με 27% ενώ  αρνητικά με 66%. Η αξιωματική αντιπολίτευση αξιολογείται θετικά με 12% και αρνητικά με 81%.

    Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο κ. Μητσοτάκης έχει 33% – δηλαδή ποσοστό μεγαλύτερο από του κόμματός του στις ευρωεκλογές. Τον κ. Κασσελάκη επιλέγουν μόνο το 7% ενώ τον κ. Ανδρουλάκη το 4%.  Μάλιστα, ο κ. Βελόπουλος προηγείται του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο ερώτημα αυτό με 6%.

    Διαβάστε επίσης

    Δένδιας: Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

    Σαρλ Μισέλ: Η εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ δεν έχει εντολή να συνδιαλέγεται με τη Ρωσία

    Ρέμος: Δεν με έχουν καλέσει για εξηγήσεις – Δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή



    ΣΧΟΛΙΑ