• Top Stories

    Με τραγούδια, αρκετές αιχμές και ηχηρές απουσίες πραγματοποιήθηκε η γιορτή του Αρείου Πάγου

    δικαστές άρειος πάγος

    Η εισαγγελέας του ΑΠ Ξένη Δημητρίου υποδέχεται τη χορωδία νυν και πρώην κρατούμενων


    Με ένα τραγουδιστικό “ευχαριστώ” από νυν και πρώην κρατούμενους, αρκετές αιχμές από ομιλητές σε όσους επέκριναν τη σημερινή εκδήλωση αλλά και σημαντικές απουσίες, δικαστές και εισαγγελείς γιόρτασαν τα 182 χρόνια από την ίδρυση του Αρείου Πάγου. Σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, η πρόεδρος Βασιλική Θάνου (που τέλος του μήνα αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης) και η εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ξένη Δημητρίου υποδέχθηκαν τους προσκεκλημένους τους.

    «Η κυρία Θάνου ενοχοποιήθηκε άδικα», τόνισε στη σύντομη ομιλία του ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: «Η Δικαιοσύνη είναι πυλώνας της Δημοκρατίας. Τα φρούρια πέφτουν από μέσα. Μόνο υπερασπιστές από μέσα μπορούν να τους επιτεθούν και να τους εξουδετερώσουν.

    Η κυρία Θάνου στοχοποιήθηκε άδικα, αλλά αυτό το έχετε υποστεί. Οι δικαστές και οι εισαγγελείς που δεν συμβιβάζονται και δεν υποκύπτουν σε συμφέροντα και σε εκπροσώπους των ΜΜΕ δεν συγχωρούνται εύκολα.»

    Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου στην ομιλία της, αναφέρθηκε στο έργο του Ανωτάτου Πολιτικού και Ποινικού Δικαστηρίου στο πέρασμά του από την ίδρυσή του το 1835 έως σήμερα.

    «Τα μέλη του Αρείου Πάγου -είπε μεταξύ άλλων- ήταν πρόσωπα ώριμης ηλικίας, ώστε να διαθέτουν γνώση και εμπειρία των ανθρωπίνων πραγμάτων, είχαν διατελέσει προηγουμένως σε σημαντικές διοικητικές θέσεις, ώστε να είναι δοκιμασμένοι και να διαθέτουν αδιαμφισβήτητο ήθος στη δημόσιο και ιδιωτική ζωή τους».

    Κλείνοντας, την ομιλία της η κυρία Θάνου αποχαιρέτησε με το δικό της τρόπο τους συναδέλφους της : «Ευχαριστώ όλους θερμά για τη στήριξη, την αγάπη και για την εκτίμηση με την οποία με περιβάλλατε, την οποία ομοίως ανταποδίδω».

    Από την πλευρά της η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου στην ομιλία της αναφέρθηκε και αυτή διαχρονικά στην πορεία της Εισαγγελίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
    Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρο της Ένωσης Ανωτάτων και Ανωτέρων Δικαστικών και Εισαγγελέων (Ε.Α.Α.Δ.Ε.), αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Γεώργιος Σακκάς.

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής δεν παραβρέθηκε στην εκδήλωση καθώς όπως ανακοινώθηκε είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις στη Βουλή.

    Δεν παραβρέθηκε ούτε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Αλεξανδρής, λόγω απουσίας του στο εξωτερικό ενώ απούσα ήταν και η χορωδία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

    Η Ξένη Δημητρίου ανακοίνωσε ότι «η χορωδία του ΔΣΑ δεν ήρθε για άγνωστους λόγους, θέλω να πιστεύω πολύ σοβαρούς».

    Όμως, η καλύτερη στιγμή της εκδήλωσης ήταν η χορωδία πρώην και νυν κρατουμένων και εθελοντών μουσικών που συνδράμουν. Η κυρία Δημητρίου χαιρέτησε και φίλησε όλους τους συμμετέχοντες στη χορωδία και το ευχαριστώ των μελών της ήταν τα λόγια μιας νεαρής πρώην κρατούμενης που σήμερα είναι φοιτήτρια, για τη στήριξη που είχαν από δικαστές και εισαγγελείς στην προσπάθεια επανένταξης τους.

    Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν αντιπροσωπίες από δικαστικές Ενώσεις της Γαλλίας, Πορτογαλίας και Κύπρου, όπως επίσης παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαος Σακελλαρίου, η πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, η γενική επίτροπος των Διοικητικών Δικαστηρίων Ευτυχία Φουντουλίδου, ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος Δημήτριος Ασπρογέρακας, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, της Βουλής, της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασίλης Κόκκινος, ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Λινός, η δικηγόρος Ελένη Τζούλη, σύζυγος του Πάνου Καμμένου, δικαστές και εισαγγελείς.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κυριάκος Μητσοτάκης: Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση από τη Βουλή – «Κάνετε ό,τι σας ζητούν» (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνάντηση Τσίπρα – Χόφμαν για οικονομία και εργασιακά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ευκλείδης Τσακαλώτος: Δεν είναι όλα οικονομία, εξίσου σημαντικό είναι και το Gay Pride



    ΣΧΟΛΙΑ