Με ισχυρές απώλειες έκλεισαν την Τρίτη τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου, με τις τιμές τους να υποχωρούν στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και μια εβδομάδα, υποχωρώντας από το υψηλό δύο μηνών που σημείωσαν τη Δευτέρα.

Ειδικότερα, το πιο ενεργό συμβόλαιο του West Texas Intermediate,  αυτό για παράδοση Αυγούστου, υποχώρησε 80 σεντς ή -1%, για να διαμορφωθεί στα 80,83 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το Brent Αυγούστου, έχασε 1 δολάριο ή -1,2%, για να κλείσει στα 85,01 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, το χαμηλότερο κλείσιμο πρώτου μήνα από τις 17 Ιουνίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς Dow Jones.  Τη Δευτέρα το Brent είχε κλείσει στο υψηλότερο επίπεδο από τις 30 Απριλίου.

Το Brent Σεπτεμβρίου υποχώρησε 93 σεντς ή -1,1%, στα 84,22 δολάρια το βαρέλι.

Η αύξηση των τιμών τις προηγούμενες ημέρες είχε στηριχθεί κυρίως στις γεωπολιτικές κρίσεις, μετά από μια σειρά επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά ρωσικών πετρελαϊκών υποδομών αλλά και την κλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ της υποστηριζόμενης από το Ιράν Χεζμπολάχ και του Ισραήλ.  Παράλληλα, στήριξη στις τιμές έδωσαν οι ενδείξεις για μια ισχυρής καλοκαιρινή ζήτηση, μετά από προηγούμενες ανησυχίες για ένα ασταθές ξεκίνημα της αποκαλούμενης «θερινής περιόδου οδήγησης» στις ΗΠΑ, αλλά και οι προσδοκίες για αύξηση της ζήτησης καυσίμων για τις αερομεταφορές.

Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στις αυριανές δημοσιεύσεις της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ για την εβδομαδιαία έκθεση αποθεμάτων και προμηθειών. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της S&P Global Commodity Insights αναμένουν ότι η υπηρεσία θα αναφέρει μείωση της προσφοράς κατά 200.000 βαρέλια για τα αποθέματα αργού. Η προηγούμενη έκθεση είχε δείξει μειώσεις στα εμπορικά αποθέματα.

Διαβάστε επίσης

Κικίλιας: Πραγματικοί ήρωες οι πιλότοι που δίνουν καθημερινά μάχη με τις φλόγες

Στον ανακριτή Πειραιά την Τετάρτη τα 13 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού «PERSEFONI I» – Τι αναφέρει η εταιρεία

Γεραπετρίτης: Άστοχες και καταδικαστέες οι δηλώσεις Φιντάν – Κορωνίδα της εξωτερικής μας πολιτικής το Κυπριακό