• Ναυτιλία

    DP World: Επέκταση σε λιμάνι του Περού με 400 εκατ. δολάρια

    Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της DP World Group Sultan Ahmed Bin Sulayem

    Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της DP World Group Sultan Ahmed Bin Sulayem


    Η εταιρεία DP World με έδρα το Ντουμπάι ολοκλήρωσε ένα μεγάλο έργο επέκτασης συνολικού ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων στο λιμάνι του Callao στο Περού, ενισχύοντας την ικανότητα διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων στο South Terminal κατά 80% και ενισχύοντας τη θέση της Callao ως βασικής πύλης για το παγκόσμιο εμπόριο στο δυτική ακτή της Νότιας Αμερικής.

    Το έργο επέκτασης του Bicentennial Pier επεκτείνει την προβλήτα από 650 μέτρα σε 1.050 μέτρα, καθιστώντας το Callao ένα από τα λίγα λιμάνια στη Νότια Αμερική ικανό να φιλοξενήσει τρία σκάφη ή δύο μεγάλα σκάφη ταυτόχρονα.

    Η DP World αποκάλυψε ότι το έργο αυξάνει τη χωρητικότητα του λιμένα από 1,5 εκατομμύρια TEU ετησίως σε 2,7 εκατομμύρια TEU, ενώ ο χώρος του ναυπηγείου εμπορευματοκιβωτίων έχει επίσης επεκταθεί σε συνολικά 40 εκτάρια.

    Το έργο αποτελεί βασικό μέρος του σχεδιασμού της DP World για τη Λατινική Αμερική, που ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα.

    Δεδομένης της εγγύτητάς του με την πρωτεύουσα Λίμα και συμπληρώνοντας την ανάπτυξη του κοντινού αεροδρομίου Jorge Chávez, η ανάπτυξη αναδεικνύει το λιμάνι του Callao από ένα αποτελεσματικό λιμάνι σε έναν κορυφαίο κόμβο εφοδιαστικής για ολόκληρη την περιοχή.

    Μαζί με την επέκταση της προβλήτας και τον χειρισμό εμπορευματοκιβωτίων, το έργο προσθέτει επίσης εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας με ηλεκτρική ενέργεια, συμπεριλαμβανομένων 15 ηλεκτρικών γερανών και 20 ηλεκτρικών ITV. Πρόκειται για οχήματα εσωτερικής μεταφοράς.

    Τέλος, ο τερματικός σταθμός φιλοξενεί πλέον τον πρώτο σταθμό ηλεκτρικής φόρτισης φορτηγών στη Λατινική Αμερική.

    Ο σταθμός, 2 μεγαβάτ θα υποστηρίξει τον στόλο ηλεκτρικών ITV της DP World, μειώνοντας τις εκπομπές CO2 κατά περισσότερους από 2.000 τόνους ετησίως και προωθώντας μια βιώσιμη ενεργειακή μετάβαση στην αγορά του Περού.

    Διαβάστε επίσης:

    Αλέξανδρος Τομπάζης: Μια μικρή ωδή (και αντίο) στον κορυφαίο αρχιτέκτονα

    Ο εφοπλιστής Γιουρούκος, το email των Χούθι και η αδιαφορία των υπουργείων, το θερμό καλοκαίρι της Βρεττού, η συμφωνία Στάσση – Βαρδινογιάννη, η εγρήγορση Μυλωνάκη και τι συμβαίνει (πάλι) με τα ΕΑΣ

    Aλλάζει τα δεδομένα στη ναυτιλία η βύθιση του ελληνόκτητου πλοίου Tutor από τους Χούθι

     



    ΣΧΟΛΙΑ