• Business

    Άλκης Δαυίδ: Αποζημίωση 900 εκατ. δολαρίων σε εργαζόμενη – Τη βίασε παρουσία ενός… ντόμπερμαν

    • NewsRoom
    Άλκης Δαυίδ

    Άλκης Δαυίδ Instagram/@alkidavid


    Αποζημίωση μαμούθ ύψους 900 εκατ. δολαρίων για σεξουαλική επίθεση και βιασμό καλείται να πληρώσει σε μία γυναίκα ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος Άλκης Δαυίδ, σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου του Λος Άντζελες.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα των LA Times (Los Angeles Times), η γυναίκα, τα στοιχεία της οποίας δεν έχουν γίνει γνωστά, ισχυρίστηκε ότι παρενοχλήθηκε και βιάστηκε από τον Άλκη Δαυίδ σε διάστημα τριών ετών, από το 2016 έως το 2019, σύμφωνα με τον δικηγόρο της.

    «Είναι τόσο άθλια τα γεγονότα αυτής της υπόθεσης. Βίασε την πελάτισσά μου ενώ δικαζόταν για άλλη υπόθεση», δήλωσε ο δικηγόρος της, Gary Dordick.

    Ο δικηγόρος του Δαυίδ δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για σχόλια, αναφέρει το δημοσίευμα.

    Η απόφαση των ενόρκων, η οποία, όπως υποστήριξε η εταιρεία του Dordick, είναι «μία από τις μεγαλύτερες ετυμηγορίες για σεξουαλική επίθεση που έχουν επιδικαστεί στην ιστορία», είναι μόνο η τελευταία εναντίον του Δαυίδ.

    Ο ίδιος έχει χάσει πολλές άλλες αγωγές για σεξουαλικά εγκλήματα που έχουν ασκηθεί εναντίον του, ενώ τόσο εκείνος όσο και οι επιχειρήσεις του έχουν κληθεί να καταβάλουν συνολικά περίπου 70 εκατομμύρια δολάρια σε αποζημιώσεις.

    Ο Δαυίδ είναι γνωστός για την εταιρεία του Hologram USA, η οποία δημιουργεί ολογράμματα διασημοτήτων που έχουν πεθάνει. Στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας του περιλαμβάνονται επίσης πολλές υπηρεσίες διαδικτυακής ροής.

    Η γυναίκα που μήνυσε τον επιχειρηματία είναι ένα μοντέλο γύρω στα 30 που τον γνώριζε ως «μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης και δισεκατομμυριούχο» όταν πήγε να εργαστεί γι’ αυτόν στην Hologram USA.

    Από το πρώτο διάστημα που άρχισε να εργάζεται εκεί, η συμπεριφορά του Δαυίδ στο γραφείο ήταν ανησυχητική, όπως ισχυρίστηκε. Μία συνάδελφος της είπε στην γυναίκα ότι ο Δαυίδ την είχε φιλήσει με τη βία, ανέφερε η αγωγή.

    Αυτό το γραφείο ήταν “ανησυχητικά εχθρικό”, δήλωσαν οι δικηγόροι της γυναίκας, με ένα δωμάτιο να ονομάζεται “The Rape Room” (Δωμάτιο βιασμού) και μια πορνογραφική εικόνα με την ένδειξη “HER-ASS” να κοσμεί την πόρτα του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού, αναφέρει άρθρο της New York Post.

    Η ενάγουσα ισχυρίστηκε ότι το 2016 ο επιχειρηματίας προσπάθησε να την φιλήσει κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού στο ιδιωτικό του νησί στην Ελλάδα, αλλά εκείνη γύρισε το κεφάλι της και εκείνος της ζήτησε συγγνώμη.

    Απολύθηκε το ίδιο έτος και δεν μίλησε ξανά με τον Δαυίδ μέχρι το 2018, σύμφωνα με την αγωγή. Στη συνέχεια, ο επιχειρηματίας τής προσέφερε μία θέση εργασίας ως brand ambassador στην εταιρεία του που παράγει κάνναβη, την Swiss-X.

    Αφού αποδέχτηκε τη δουλειά, ο Δαυίδ την προσκάλεσε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του, όπου της έδωσε κάτι που όπως ισχυρίστηκε η ίδια ήταν προϊόν CBD, το οποίο την έκανε να αισθάνεται μεθυσμένη και αποπροσανατολισμένη. Τότε ο Δαυίδ αυτοϊκανοποιήθηκε μπροστά της ενώ την ανάγκασε να τον αγγίξει σεξουαλικά, σύμφωνα με την αγωγή.

    Τον Απρίλιο του 2019, η γυναίκα είπε ότι ο Δαυίδ την βίασε σε ένα μικρό δωμάτιο κατά τη διάρκεια μιας επιχειρηματικής συνάντησης, παρουσία του ντόμπερμαν πίντσερ του επιχειρηματία, αναφέρει το δημοσίευμα των LA Times.

    «Αυτή η μνημειώδης ετυμηγορία σηματοδοτεί έναν σημαντικό θρίαμβο για τη δικαιοσύνη και αποτελεί προηγούμενο στον αγώνα κατά της σεξουαλικής επίθεσης στο χώρο εργασίας», δήλωσε ο Dordick στην Νew York Post.

    Διαβάστε επίσης:

    Νέος πόλεμος Άλκη Δαυίδ-Χρήστου Λεβέντη: Η κρυφή συμφωνία, τα κλειδιά για τη βίλα στις Σπέτσες και τα €30 εκατ.

    ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Δαυίδ εναντίον Δαυίδ: Μητέρα κατά κόρης και γαμπρού για τη «βίλα Πικάσο» στους Πεταλιούς

    Άλκης Δαυίδ: Θυσία στις ασυγκράτητες ορέξεις του η αμύθητη περιουσία



    ΣΧΟΛΙΑ