• Κοινωνία

    Αποκάλυψη: Ο Λύτρας, ο δικηγόρος με τη Ferrari, πνίγεται στα χρέη – Σε πλειστηριασμό σπίτι και γραφείο


    «Πνιγμένος» στα χρέη προς τις τράπεζες, είναι ο γνωστός ποινικολόγος, Απόστολος Λύτρας, ο οποίος βρίσκεται στη δίνη ενός απίστευτου δικαστικού κυκλώνα, μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

    Με διαταγές πληρωμών σε βάρος του, με κατασχέσεις των ακινήτων που βρίσκονται στο όνομά του και με πλειστηριασμούς που έχουν οριστεί προκειμένου να πληρωθούν τεράστια ποσά που χρωστά ο γνωστός δικηγόρος.

    Το mononews σας αποκαλύπτει σήμερα με επίσημα έγγραφα που έχει στη διάθεσή του, την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ποινικολόγος ή την παντελή αδιαφορία του για οφειλές που χρονολογούνται ακόμη και 15 χρόνια πίσω.

    Οι εκθέσεις κατάσχεσης ενός σπιτιού στην περιοχή «Πάτημα Γέρακα» στο Χαλάνδρι, καθώς και του γραφείου του στο κέντρο της Αθήνας, δείχνουν επίσης ότι η εικόνα του bon vivant, με τα ταξίδια στο Ντουμπάι και το Παρίσι, με τις Ferrari και τις πολυδάπανες διακοπές στη Μύκονο, με τις glamour φωτογραφήσεις και τα αφιερώματα σε εκπομπές life style και σε ιλουστρασιόν περιοδικά, είναι απλά η άλλη όψη του νομίσματος.

    Ο Απόστολος Λύτρας φαίνεται ξεκάθαρα από τα έγγραφα ότι χρωστούσε πολλά και αδιαφορούσε για τις πληρωμές των δανείων που όφειλε να κάνει ακόμη και 15 χρόνια πίσω.

    Ισως έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι είχε γράψει όλη την περιουσία του στην σύζυγό του, κυρίως δε τη μονοκατοικία στον Γέρακα, εκεί όπου το βράδυ της Τρίτης έγινε το επεισόδιο με την πρώην σύζυγό του που είχε πάει να πάρει τα προσωπικά αντικείμενα του Λύτρα.

    Το σπίτι αυτό που αγοράστηκε μεταγενέστερα, μετά τη γνωριμία και το γάμο του με την Πολυζωγοπούλου, είναι γραμμένο στο όνομά της και φυσικά δεν μπορεί να γίνει κατάσχεση για τα μεγάλα χρέη που είχε ο ποινικολόγος.

    Ωστόσο, τουλάχιστον δύο ακίνητα δεν μπορούν να ξεφύγουν από τη «μέγγενη» των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων.

    Αποκαλύπτουμε σήμερα τις κατασχετήριες εκθέσεις για τα ακίνητα αυτά καθώς και την εντολή για διεξαγωγή πλειστηριασμού για μονοκατοικία στο Πάτημα Γέρακα, ο οποίος είναι προγραμματισμένος να γίνει την ερχόμενη Τετάρτη 26 Ιουνίου μέσω του e-auction.

    Νομικοί με γνώση της υπόθεσης εικάζουν ότι το μήνυμα που έστειλε ο Απόστολος Λύτρας στη γυναίκα του λέγοντάς της «στείλε τα λεφτά και τα ρούχα» και η κίνησή του να πάει στο άλλο σπίτι στο Γέρακα για να τα πάρει, ενδεχομένως να υποδηλώνει και την απελπισία που βρίσκεται ενόψει του πλειστηριασμού.

    Λένε δηλαδή ότι ο Λύτρας ενδεχομένως να είχε μετρητά στο κοινό τους σπίτι με τη Σοφία Πολυζωγοπούλου και να ήθελε να πληρώσει μέρος της οφειλής του προς τις τράπεζες προκειμένου να ανακόψει τον πλειστηριασμό της 26ης Ιουνίου.

    Ο δεύτερος πλειστηριασμός για το γραφείο στο κέντρο της Αθήνας έχει οριστεί για τις 20 Νοεμβρίου 2024, κάτι που σημαίνει ότι ο Λύτρας είχε… παραδώσει τα όπλα ως προς τις οφειλές του και βρισκόταν αντιμέτωπος με ηλεκτρονικά «σφυράκια».

    Είναι απορίας άξιον βεβαίως πώς ένας φτασμένος ποινικολόγος, που αναλάμβανε πολύκροτες υποθέσεις, είχε γίνει γνωστός στο Πανελλήνιο λόγω των τηλεοπτικών του εμφανίσεων και φυσικά διατηρούσε ένα μεγάλο γραφείο με πολλούς συνεργάτες στην οδό Σκουφά, «αμελούσε» να πληρώσει τα χρέη του και θα έχανε την ακίνητη περιουσία του.

    Και πώς ξόδευε χιλιάδες ευρώ για να κάνει μια πλούσια ζωή την οποία επεδείκνυε στα social media, την ίδια στιγμή που η θηλειά των χρεών του έσφιγγε το λαιμό και οι πλειστηριασμοί πλησίαζαν επικίνδυνα.

    Να σημειωθεί μόνο ότι αν δεν ξυλοκοπούσε τη σύζυγό του και δεν βρισκόταν εν μέσω ενός απίστευτου σκανδάλου, ενδεχομένως να μη μαθαίναμε ποτέ για τα κατασχετήρια και τους πλειστηριασμούς. Είτε γιατί ο Λύτρας θα άφηνε την περιουσία του να χαθεί είτε γιατί θα πλήρωνε κάποιο μικρό ποσό και θα πάγωνε τις διαδικασίες.

    Αλλαξε τους κωδικούς στο e – banking

    Το mononews σας αποκαλύπτει επίσης ότι η Σοφία Πολυζωγοπούλου, η κακοποιημένη σύζυγος του Απόστολου Λύτρα, φέρεται να έχει στο όνομά της εκτός από την πολυτελή μονοκατοικία στον Γέρακα και τους τραπεζικούς λογαριασμούς του ζευγαριού, κάποιοι από τους οποίους συνδέονται με τη δικηγορική εταιρεία.

    Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι μετά τη σύλληψη του Λύτρα και τα περιοριστικά μέτρα που του επέβαλαν ανακριτής και εισαγγελέας, η Σοφία Πολυζωγοπούλου φέρεται να άλλαξε τους κωδικούς στο e-banking έχοντας στην ουσία μόνο η ίδια πρόσβαση στα χρήματα που διέθεταν.

    Όμως, η κίνηση αυτή φέρεται να μπλόκαρε και τις πληρωμές του δικηγορικού γραφείου. Πληροφορίες του mononews αναφέρουν ότι στο κοινό group του viber στο οποίο εντάχθηκε (χωρίς η ίδια να το επιθυμεί) και η σύζυγος του Λύτρα, τα μηνύματα στέλνονταν όχι μόνο από τον ποινικολόγο από συνεργάτες στο δικηγορικό γραφείο που έβλεπαν ότι είχαν μπλοκάρει όλοι οι λογαριασμοί και δεν μπορούσαν να γίνουν συναλλαγές.

    Και ζητούσαν από την κ. Πολυζωγοπούλου να λύσει το πρόβλημα. Να σημειώσουμε ότι από χθες η ιστοσελίδα της δικηγορικής εταιρείας του Απόστολου Λύτρα έχει «πέσει».

    Κατασχέσεις και πλειστηριασμοί

    Με βάση τα έγγραφα που έχει στην κατοχή του το mononews, ο Λύτρας χρωστά στην τράπεζα Πειραιώς 342.724, 89 ευρώ, χρέος που έχει περάσει στην εταιρεία ειδικού σκοπού Vega ενώ επισπεύδουσα είναι η Intrum.

    Το χρέος αυτό είναι έντοκο από 13 Οκτωβρίου 2011, όταν έγινε το οριστικό κλείσιμο του λογαριασμού και η καταγγελία της σύμβασης, επομένως ο δικηγόρος είχε πάψει να πληρώσει την τράπεζα Πειραιώς.

    Παράλληλα, οι τόκοι υπερημερίας για το παραπάνω κεφάλαιο από 13 Οκτωβρίου 2011 έως 18 Οκτωβρίου 2023 ανέρχεται στο ποσό των 238.383, 09 ευρώ, εντόκως από τις 19.10.2023 μέχρι πλήρους και ολοσχερούς εξοφλήσεως.

    Ο Απόστολος Λύτρας δηλαδή βαρύνεται και με όλους αυτούς τους τόκους καθώς δεν πλήρωνε επί 12 χρόνια ούτε ευρώ από το δάνειό του. To συνολικό ποσό της οφειλής είναι επομένως 580 χιλιάδες ευρώ!!!

    Υπάρχει επίσης δικαστική δαπάνη 5.826 ευρώ και διάφορα άλλα έξοδα.

    Μαθαίνουμε, ωστόσο, ότι ενδεχομένως να υπάρχουν κι άλλα χρέη προς τον ΕΦΚΑ και αλλού.

    Ο γνωστός δικηγόρος, που ασφαλώς γνωρίζει από εντολές πληρωμής και κατασχετήρια, είχε ενημερωθεί στις 18 του περασμένου Οκτώβρη με «γραπτή παραγγελία επιδόσεως με επιταγή προς πληρωμή, κινοποιήθηκε νομίμως, εμπροσθέσμως και προσηκόντως προς τον καθ΄ου η εκτέλεση Λύτρα Απόστολο του Εμμανουήλ και της Παρασκευής, κάτοικο Αθηνών, οδός Σκουφά 66». Στο Κολωνάκι δηλαδή που ήταν τα γραφεία του δήλωνε και κατοικία.

    Αφού έγιναν όλες οι νόμιμες ενέργειες από την τράπεζα και την επισπεύδουσα Intrum, μεταξύ των οποίων και η κατάσχεση, αποφασίστηκε ο πλειστηριασμός για την ερχόμενη Τετάρτη.

    Σύμφωνα με την έκθεση: «Ποσό κατάσχεσης σε Ευρώ: το ποσό των τετρακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (450.000,00 €), το οποίο ποσό αποτελεί μέρος της ως άνω επιταχθείσης έντοκης απαίτησης της επισπεύδουσας σύμφωνα με την από 18-10-2023 επιταγή της προς πληρωμή και σύμφωνα με τις στην επιταγή τις αναφερόμενες διακρίσεις, ρητώς επιφυλασσόμενη για την είσπραξη του συνόλου αυτής, εντόκως, νομίμως μετά των εξόδων εκτελέσεως, έως την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση, με άλλη αναγκαστική εκτέλεση ή αναγγελία στον ίδιο ή σ’ άλλον πλειστηριασμό. Χρόνος – Τρόπος – Οροι – Υπάλληλος Πλειστηριασμού: Χρόνος Πλειστηριασμού : Η 26η Ιουνίου 2024, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10.00 π.μ. έως 12.00 μ.μ. της αυτής ημέρας.

    Τιμή Πρώτης Προσφοράς ορίζεται η εμπορική τους αξία σύμφωνα με το άρθρο 995 παρ. 1, εδαφ. 4 και για την κάθε μια ξεχωριστά και ειδικότερα: 1) Η με ΚΑΕΚ 051471537003/0/5 και υπό στοιχεία «Κατοικία Α’» αυτοτελής και ανεξάρτητη οριζόντιος ιδιοκτησία – κατοικία, για τι ποσοστό 100 % της πλήρους κυριότητάς της, στο ποσό των τριακοσίων εξήντα επτά χιλιάδων οκτακοσίων εβδομήντα επτά ευρώ (367.877,00 €). 2) Ο με ΚΑΕΚ 051471537003/0/1 και υπό στοιχεία Πι ένα (Π-1) χώρος στάθμευσης αυτοκινήτου (πάρκινγκ) του υπογείου, για τι ποσοστό 100 % της πλήρους κυριότητάς του, στο ποσό των έντεκα χιλιάδων εκατόν τριάντα δύο ευρώ (11.132,00 €)».

    Πρόκειται για μονοκατοικία που βρίσκεται στο Πάτημα και αποτελείται εκτός από τη θέση πάρκινγκ, από ισόγειο με ενιαίο χώρο, οποίος περιλαμβάνει καθιστικό, τραπεζαρία, κουζίνα, WC, ημιυπαίθριο χώρο προς τον πίσω ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου, επιφανείας μέτρων τετραγωνικών (11,88) και κλίμακα ανόδου στον (Α’) όροφο, έχει είσοδο από το έμπροσθεν ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου, έχει επιφάνεια μέτρα τετραγωνικά (67,35), ύψος μέτρα (3,05), όγκο ιδιόκτητο μέτρα κυβικά (205,42).

    Ο πρώτος όροφος, αποτελείται από (3) υπνοδωμάτια, (2) λουτρά, διάδρομο, (1) ημιυπαίθριο χώρο, επιφανείας μέτρων τετραγωνικών (13,70), (1) εξώστη προς τον πίσω ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου και κλίμακα καθόδου στο ισόγειο, έχει επιφάνεια μέτρα τετραγωνικά (65,52), ύψος μέτρα (3,05), όγκο ιδιόκτητο μέτρα κυβικά (199,84).

    Η προπεριγραφείσα υπό στοιχεία «Κατοικία Α΄» ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία – κατοικία, έχει συνολική επιφάνεια μέτρα τετραγωνικά (184,24), συνολικό ποσοστό συνιδιοκτησίας εξ αδιαιρέτου στο οικόπεδο (408/1000), που αντιστοιχούν σε μέτρα τετραγωνικά στο οικόπεδο (166,86) και συμμετέχει στις δαπάνες θέρμανσης κατά (39,20/100).

    Όπως αναφέρει ο δικαστικός επιμελητής υπάρχει προσημείωση υποθήκης κατά Απόστολου Λύτρα και υπέρ της Πειραιώς για ποσό 468 χιλ. ευρώ, ένα δάνειο που πήρε στο 2006 και σταμάτησε να πληρώνει μετά από μια πενταετία.

    Υπάρχει επίσης αναγκαστική κατάσχεση υπέρ της εταιρείας VEGA για ποσό 450 χιλ. ευρώ με ημερομηνία 14.11.2023.

    Το δεύτερο ακίνητο που βγαίνει σε πλειστηριασμό αφορά στο δικηγορικό γραφείο επί της οδού Σκουφά 66 που είναι στο όνομα του Λύτρα.

    Όπως περιγράφεται στην έκθεση κατάσχεσης, ο δικαστικός επιμελητής πήγε στο ακίνητο, δεν βρήκε τον δικηγόρο και προχώρησε στην κατάσχεση του ακινήτου για ποσό 200 χιλ. ευρώ, που είναι μέρος του επιδικασθέντος.

    Πρόκειται για συγκρότημα γραφείων του τρίτου ορόφου και αποτελείται από δύο (2) γραφεία και αποχωρητήριο έχει επιφάνεια μεικτή μέτρα τετραγωνικά τριάντα επτά (37), ιδιόκτητο όγκο μέτρα κυβικά εκατόν δώδεκα (112), αναλογία όγκου κοινοχρήστων μέτρα κυβικά είκοσι (20), ολικό όγκο.

    Η έκθεση εκτίμησης κάνει λόγο για ποσό 74 χιλ. ευρώ και ο πλειστηριασμός έχει οριστεί για τον ερχόμενο Νοέμβριο.

    Διαβάστε επίσης:

    Παραδόθηκε ο Απόστολος Λύτρας και οδηγείται στη φυλακή – Οι πρώτες δηλώσεις του

    Απόστολος Λύτρας: Με 30 μπουνιές χτύπησε τη γυναίκα του ο γνωστός ποινικολόγος

    Σοφία Πολυζωγοπούλου: Παραβίασε διπλά τους περιοριστικούς όρους ο Απόστολος Λύτρας
     



    ΣΧΟΛΙΑ