• Business

    Νίκος Σταθόπουλος: Τείνει το χέρι στους Άραβες για τη United Group – Άνω των 8 δισ. το λογικό τίμημα

    Νίκος Σταθόπουλος, Πρόεδρος BC Partners

    Νίκος Σταθόπουλος, Πρόεδρος BC Partners


    Το χέρι στους Άραβες τείνει ο επικεφαλής του BC Partners Νίκος Σταθόπουλος για την επικείμενη πώληση της United Group, με τον ίδιο να διαψεύδει ξανά οποιαδήποτε προσέγγιση του CVC για τη Nova.

    Ο Νίκος Σταθόπουλος μιλώντας στο mononews.gr κατά τη διάρκεια ημερίδας, επιβεβαίωσε ξανά το ενδιαφέρον του να πουλήσει τη United Group, είτε ολόκληρη είτε σε κομμάτια, ενώ τόνισε ότι τον επόμενο μήνα αναμένεται να υπάρχει πιο ξεκάθαρη εικόνα, καθώς τότε θα λάβουν τις μη δεσμευτικές προσφορές.

    Ο ίδιος είπε ότι οι ενδιαφερόμενοι ανέρχονται σε διψήφιο αριθμό, τόσο ευρωπαίοι όσο και Άραβες επενδυτές, ενώ έδειξε ξεκάθαρη προτίμηση στους δεύτερους λέγοντας χαρακτηριστικά «και ποιος δεν θέλει τους Άραβες».

    Ο κ. Σταθόπουλος αναφέρθηκε και στο τίμημα, λέγοντας ότι το 1 δισ. που ακούγεται για τη Nova απέχει από τη πραγματικότητα (εννοώντας ότι είναι μικρό), ενώ είπε ότι για το σύνολο της United Group κρίνει λογική μια τιμή πάνω από 8 φορές το EBITDA της εταιρείας (δηλαδή άνω των 8 δισ.).

    Το ενδιαφέρον των Αράβων

    Πριν λίγες εβδομάδες το Bloomberg ανέφερε ότι η Emirates Telecommunications Group Co (e&) εταιρεία τηλεπικοινωνιών με έδρα το Άμπου Ντάμπι, φέρεται να εξετάζει την αγορά της United Group.

    Μάλιστα, σύμφωνα με πηγές που επικαλέστηκε, ο ιδιοκτήτης της United Group, BC Partners, ενδέχεται να αποτιμήσει την εταιρεία περίπου στα 8 δισ. ευρώ (8,6 δισεκατομμύρια δολάρια).

    Ωστόσο το παιχνίδι των Αράβων συνεχίζεται, αφού σύμφωνα με το Reuters και ο όμιλος STC Group της Σαουδικής Αραβίας βρίσκεται στα αρχικά στάδια εξέτασης μιας προσφοράς για τον ευρωπαϊκό φορέα τηλεπικοινωνιών και συνδρομητικής τηλεόρασης.

    Το CVC

    Πάντως αυτή ήταν η δεύτερη φορά που ο κ. Σταθόπουλος διαψεύδει οποιαδήποτε συζήτηση με το CVC για ενδεχόμενη πώληση της Nova.

    Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια του φόρουμ των Δελφών, ερωτώμενος για αυτό το θέμα, ο ίδιος απάντησε πως δεν τον έχουν προσεγγίσει.

    «Ακούω και διαβάζω πράγματα που δεν ξέρω. Διαβάζω για τιμήματα τα οποία δεν ισχύουν. Τα τιμήματα πάντα θα είναι πιο μικρά για έναν πωλητή. Δεν έχει υπάρξει καμία προσφορά από την CVC, δεν έχει υπάρξει καν εκδήλωση ενδιαφέροντος, όχι μόνο από την CVC αλλά από κανένα. Πριν μια εβδομάδα οι τράπεζες που τρέχουν την διαδικασία έστειλαν NDAs σε πάνω από 30 επενδυτές, είτε στρατηγικούς είτε FUNDS και υπάρχει πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον» είχε πει ο πρόεδρος του BC Partners και της Nova.

    «Από όλες τις χώρες της United Group που είναι οκτώ, η Ελλάδα είναι η χώρα που έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον», τόνισε. «Ακόμα δεν είμαστε κοντά σε συμφωνία, δεν έχει υπάρξει ενδιαφέρον από το CVC, ούτε στις τράπεζες που έχουμε βάλει να τρέξουν τη διαδικασία αλλά ούτε και σε εμένα προσωπικά». «Εάν ενδιαφέρεται το CVC ας το εκδηλώσει στις τράπεζες ή σε εμένα απευθείας» κατέληξε.

    Φυσιολογική εξέλιξη η πώληση

    Κατά τη διάρκεια χθεσινής ημερίδας, ο κ. Σταθόπουλος τόνισε ότι η πώληση της UG «είναι φυσιολογική εξέλιξη μετά από πέντε χρόνια επένδυσης στη United Group να κοιτάξουμε την αποεπένδυση και η Nova είναι μέσα σε αυτή τη κατηγορία που κοιτάμε».

    Όπως είπε η UG τα έχει πάει καλά, έχει τετραπλασιάσει τα μεγέθη της έχει EBITDA 1 δισ. και πλέον είναι φυσιολογικό να κοιτάξει ευκαιρία πώλησης. Όπως είπε υπήρξαν στρατηγικοί επενδυτές που τους προσέλκυσαν, υπάρχει ενδιαφέρον θα έχουμε καλύτερη εικόνα τον επόμενο μήνα που θα πάρουμε τις δεσμευτικές και πιστεύω ότι κάτι θα προκύψει στο μέλλον.

    «Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, περιμένουμε προσφορές από ευρωπαϊκά funds αλλά και από αραβικές χώρες» κατέληξε.

    Διαβάστε επίσης:

    Σταθόπουλος: Εξετάζουμε την πώληση της Nova – Δεν υπάρχει ακόμα καμία προσφορά

    Νέο «επεισόδιο» στη μάχη ΔΕΗ με Nova για τις οπτικές ίνες

    Σταθόπουλος: Συνεχίζεται το σίριαλ με την πώληση της United Group – Οι κινήσεις και τα σενάρια



    ΣΧΟΛΙΑ