• Business

    BBQ στην εξοχή; Βρες σήμερα την ιδανική ψησταριά


    Επειδή κάθε απόδραση στην εξοχή αποτελεί την κατάλληλη ευκαιρία για BBQ, ήρθε η ώρα να βρεις την ιδανική ψησταριά.

    Μιας το καλοκαίρι ξεκίνησε, ολοένα και περισσότεροι επιδιώκουν να κερδίσουν στιγμές μακριά από την αστική βαβούρα και το περιττό άγχος. Έτσι, τα διήμερα στο εξοχικό αυξάνονται σταδιακά ενώ τα όμορφα ταξιδάκια στη φύση προσφέρουν την ιδανική ευκαιρία για μια εμπειρία BBQ.

    Η μυρωδιά μιας καλοψημένης μπριζόλας, το τσιτσίρασμα των λαχανικών στα κάρβουνα ή το σιγομαγειρεμένο ψαράκι στη σχάρα έρχονται και μπλέκονται τέλεια με τις εξαίσιες μυρωδιές της εξοχής. Το φαγητό δεν παραμένει ένα απλό φαγητό. Ανάγεται σε μια μοναδική εμπειρία που θα δημιουργήσει μια ξεχωριστή ανάμνηση για όλους εκείνους που θα το ζήσουν. Ξέχνα λοιπόν την κουζίνα και βρες την ιδανική ψησταριά BBQ.

    Dosette Φορητή Ψησταριά BBQ

     

    Καμιά φορά, είναι αλήθεια ότι δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο πέρα από καλές πρώτες ύλες, όπως εκλεκτό κρέας ή φρέσκο ψάρι και μια απλή και εύκολη στη χρήση ψησταριά. Με αυτά τα δύο όχι μόνο θα κάνεις απλά τη δουλειά σου, αλλά θα βγάλεις και ένα γευστικότατο αποτελέσματα.

    Εάν ψάχνεις για μια απλή, οικονομική και άκρως εύκολη στην μεταφορά BBQ ψησταριά κάρβουνου, τότε αυτή της Dosette τικάρει όλα τα κουτάκια. Είναι αναδιπλούμενη και πανάλαφρη (μόλις 1,65kg) κάτι που την καθιστά ιδανική για μια μονοήμερη εξόρμηση στη φύση για BBQ. Πιο φορητή και πιο εύχρηστη επιλογή δεν… πρόκειται να βρεις!

    Η σχάρα της έχει διάσταση 43cm x 23cm, προσφέροντάς σου έναν ικανοποιητικό χώρο ψησίματος. Έχε το νου σου μονάχα, ως καλός ψήστης που είσαι, για την ένταση της φωτιάς

    Όπως θα γνωρίζεις ήδη, το κάρβουνο κάποιες φορές, δεν… συγχωρεί την απροσεξία. Μην ξεχνάς να καθαρίζεις την σχάρα όσο ακόμα καίει. Τα ξεραμένα λίπη και οι άλλες τροφές που μπορεί να μείνουν, χρειάζονται πολύ περισσότερο τρίψιμο εάν το κάνεις εκ των υστέρων. Κάνε λοιπόν τη χάρη στον εαυτό σου και γλίτωσε από την αγγαρεία.

    Dosette Ψησταριά BBQ

    Και περνάμε σε μια πρόταση ψησταριάς BBQ που θα καλύψει όσους θέλουν να ψήνουν ταυτόχρονα μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού αλλά και να ελέγχουν καλύτερα την ένταση της φωτιάς.

    Αυτή η ψησταριά της Dosette φέρει τον χαρακτηριστικό κυκλικό σχεδιασμό της πιο κλασικής αμερικάνικης BBQ ψησταριάς. Αν και εδώ θα χρησιμοποιήσεις το κάρβουνό σου, έχεις την επιλογή να ψήσεις είτε άμεσα είτε έμμεσα τα κρέατά σου, τα λαχανικά σου ή τα ψαρικά σου.

    Άμεσα, όπως ξέρεις, είναι όταν πετάς ακριβώς πάνω από το σημείο που έχεις τοποθετήσει τα κάρβουνα το φαγητό σου. Με έμμεσο τρόπο, θα ψήσεις για παράδειγμα την μπριζόλα σου, όταν την τοποθετήσεις στην απέναντι μεριά από τα καυτά κάρβουνα και αφού κλείσεις το καπάκι της ψησταριάς.

    Κλείνοντας την ψησταριά σου, κρατώντας ταυτόχρονα ανοιχτούς τους αεραγωγούς της, δημιουργείς πρακτικά στην ψησταριά σου τις ιδιότητες ενός φούρνου. Έτσι, η μπριζόλα σου θα αποκτήσει την ιδανική θωράκιση εξωτερικά, ενώ εσωτερικά θα παραμείνει ζουμερή και πεντανόστιμη.

    Fieldmann Ψησταριά Κάρβουνου FZG 1014

    Εδώ απευθυνόμαστε στους πιο… μερακλήδες εκεί έξω. Για εσένα λοιπόν που ξέρεις ήδη να απολαμβάνεις το καλό BBQ και ψάχνεις να ανεβάσεις το επίπεδο στα ψησίματα σου, αυξάνοντας όμως παράλληλα την άνεσή σου καθ’ όλη τη διάρκεια, η FZG 1014 ψησταριά κάρβουνου της Fieldmann είναι η ιδανική επιλογή.

    Διαθέτει ευρύχωρη επιφάνεια ψησίματος στα 54cm, ώστε να ψήνεις ταυτόχρονα μεγάλες ποσότητες ενώ η σχάρα της είναι επιχρωμιωμένη. Τι σημαίνει αυτό; Πως η αντοχή της στην συχνή χρήση και στη θερμότητα είναι εξασφαλισμένες.

    Ξεχωρίζει για τον έξτρα χώρο που σου προσφέρει σε κάθε μεριά της. Έτσι, μπορείς τοποθετείς από τη μία μεριά τα κρέατα που πρόκειται να ψηθούν ενώ από την άλλη μπορείς να κόβεις τους.. πρώτους μεζέδες για τον ψήστη. Αν και σχετικά είναι μεγάλη, τα ροδάκια της την κάνουν πανεύκολη στη μεταφορά της από σημείο σε σημείο στο εξοχικό σου ή ακόμα και από το αμάξι σου στο σημείο που επέλεξες στη φύση ως χώρο BBQ.

    Broil King Ψησταριά Υγραερίου Royal 340 Shadow

    Όχι άλλο… κάρβουνο; Εάν φωνάζεις και εσύ τη φράση αυτή όπως ο Κούρκουλος στην πιο δημοφιλή σκηνή της ταινίας Ορατότης μηδέν, τότε ήρθε η ώρα να… το γυρίσεις το BBQ παιχνίδι σου σε μια ψησταριά υγραερίου.

    Το λεγόμενο… «γκάζι» είναι πολύ πιο εύκολο στο χειρισμό σε σύγκριση με το «ατίθασο» κάρβουνο και έτσι όχι μόνο θα σε κρατήσει… αλέκιαστο αλλά θα βοηθήσει να αναπτύξεις με προσοχή τις ψηστιστικές σου ικανότητες. Εδώ, σου προτείνουμε την Royal 340 Shadow από την Boril King. Διαθέτει τρομερή ισχύ που θα ελέγχεις πανεύκολα χάρη στις βαλβίδες γραμμικής ροής Linear Flow 180°.

    Έτσι, έχεις κάθε στιγμή τον απόλυτο έλεγχο της θερμοκρασίας. Ξέχνα τις μπριζόλες που έγιναν… παντόφλες από την καυτή θερμοκρασία και τα λουκάνικα που σε καλούν τα ίδια με την όψη τους να μην.. τα φας!

    Καλά ψησίματα!



    ΣΧΟΛΙΑ