• Κοινωνία

    Κιβωτός του Κόσμου: Παραπομπή σε δίκη του πατέρα Αντώνιου για σεξουαλική κακοποίηση 2 ανηλίκων εισηγείται ο εισαγγελέας

    Πατέρας Αντώνιος

    Πατέρας Αντώνιος


    Την παραπομπή σε δίκη του ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου ιερέα Αντωνίου για τη σεξουαλική κακοποίηση 2 ανήλικων τροφίμων σε Δομές, εισηγείται στο Δικαστικό Συμβούλιο ο αρμόδιος εισαγγελέας.

    Ο Δημήτρης Νομικός κρίνει ότι από το υλικό της δικογραφίας προκύπτουν επαρκείς ενδέιξεις για την ενοχή του ιερέα, ο οποίος αρνείται τις καταγγελόμενες πράξεις, αποδίδοντας τις σε σκευωρία.

    Την ίδια πρόταση παραπομπής στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών είχε κάνει ο εισαγγελέας και πριν από μερικούς μήνες. Τότε το δικαστικό συμβούλιο δεν κατέληξε σε απόφαση, κρίνοντας ότι πρέπει να γίνουν κι άλλες ανακριτικές πράξεις (λήψη καταθέσεων).

    Για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, από το Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Αύγουστο του 2022, είναι η κατηγορία που προτείνεται να δικαστεί ο πατήρ Αντώνιος.

    Κατά τον εισαγγελέα:

    “Οι καταγγελίες σε βάρος του από τους δύο τότε τροφίμους σε Δομές επιβεβαιώνονται από πληθώρα διασταυρούμενων και πολλάκις επαληθευμένων μαρτυρικών καταθέσεων ανθρώπων που εργάζονταν ή φιλοξενούνταν στην Κιβωτό ή είχαν έρθει σε προσωπική επικοινωνία με τους παθόντες είτε καταθέτοντας όσα τους είχαν μεταφέρει οι παθόντες σε ανύποπτο χρόνο (και προγενέστερο των επίσημων καταγγελιών) είτε τα είχαν αντιληφθεί οι ίδιοι (ιδίως ως προς τις ιδιαίτερες σχέσεις που είχε ο κατηγορούμενος με τους παθόντες)”.

    Στην εισαγγελική πρόταση αναφέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες ότι “ο ιερέας σε διαφορετικούς χρόνους είχε επιδείξει πανομοιότυπη συμπεριφορά στους ανηλίκους με σκοπό να ικανοποιήσει την γενετήσια ορμή και επιθυμία του προσβάλλοντας την αγνότητα και την καθαρότητα της παιδικής ηλικίας τους».

    Το επόμενο διάστημα αναμένεται το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για την παραπομπή ή όχι σε δίκη του πατρός Αντωνίου.

    Διαβάστε επίσης

    Δίκη Πατέρα Αντωνίου: Κατέθεσε η μητέρα ενός από τα παιδιά που καταγγέλλουν βία

    Δίκη Κιβωτός του Κόσμου: Ξυλοδαρμούς και παιδική εργασία έναντι τροφής και στέγης περιέγραψαν πρώην εργαζόμενοι σε δομές

    Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών: Διαψεύδει τον π.Αντώνιο



    ΣΧΟΛΙΑ