• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ανάκαμψη για Dow Jones σπάζοντας το αρνητικό σερί – Νέα ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq

    Wall Street


    Σε θετικό έδαφος επέστρεψε τη Δευτέρα ο Dow Jones, σπάζοντας το αρνητικό σερί των τεσσάρων πτωτικών συνεδριάσεων στη Wall Street.

    Παράλληλα, τόσο ο S&P 500 όσο και o Nasdaq σημείωσαν από άλλο ένα ιστορικά υψηλό κλείσιμο μέσα στο 2024.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε τη Δευτέρα στις 38.778,10 μονάδες, σημειώνοντας κέρδη 0,49%. Από την πλευρά του ο S&P 500 ολοκλήρωσε στις 5.473,23 μονάδες με άνοδο 0,77%, ενώ ο Nasdaq στις 17.857,02 μονάδες με κέρδη 0,95%.

    Οι μετοχές των τεχνολογικών κολοσσών ήταν αυτοί που ώθησαν την άνοδο για τις μετοχές του S&P 500, με τη μάχη της Apple με τη Microsoft για την εταιρεία με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση να συνεχίζεται. Η μετοχή της Apple έκλεισε με κέρδη 1,97% στα 216,67 δολάρια, στη καλύτερη επίδοση για μετοχή του Dow Jones, με την κεφαλαιοποίησή της να διαμορφώνεται στα 3,32 δισ. δολάρια. Η μετοχή της Micrοsoft έκλεισε με κέρδη 1,31% στα 338,37 δολάρια, με τη δική της κεφαλαιοποίηση να διαμορφώνεται στα 3,33 δισ. δολάρια.

    Από την άλλη, με απώλειες 0,68%, στα  30,98 δολάρια έκλεισε τελικά η μετοχή της Nvidia, η οποία είδε την κεφαλαιοποίησή της να περιορίζεται στα 3,22 δισ. δολάρια. Η μετοχή είχε σημειώσει αρχικά ισχυρή άνοδο, φτάνοντας σε νέο ρεκόρ (μετά το split 10 προς 1), καθώς η State Street ανέφερε πως ο κατασκευαστής τσιπ πιθανότατα θα έχει  βαρύτητα άνω του 20% στην αναπροσαρμογή του τεχνολογικού δείκτη.

    Από τις μετοχές των υπόλοιπων του κλάδου των κατασκευαστών τσιπ, ισχυρή άνοδο 5,41% σημείωσε επίσης η μετοχή της Broadcom, συνεχίζοντας την εντυπωσιακή πορεία της προηγούμενης εβδομάδας, ενώ και η μετοχή της Intel έκλεισε με κέρδη 1,74%, η οποία μάλιστα ήταν και η δεύτερη καλύτερη επίδοση για μετοχή του Dow Jones.

    Ισχυρή άνοδο σημείωσε επίσης η μετοχή της Super Micro Computer, η οποία μαζί με την Nvidia θεωρείται από τις μεγαλύτερες κερδισμένες του «ράλι της Τεχνητής Νοημοσύνης», κλείνοντας στο +5,08%

    Οι επενδυτές στη Wall Street αναθάρρησαν την περασμένη εβδομάδα από τα θετικά νέα για την επιβράδυνση του πληθωρισμού, αν και η FED έδειξε μόνο μια μείωση επιτοκίων μέσα στο 2024. Αυτή την εβδομάδα στο επίκεντρο θα βρεθούν τα στοιχεία των λιανικών πωλήσεων Μαΐου, τα οποία αναμένεται να κυκλοφορήσουν την Τρίτη, καθώς και τα στοιχεία για τις πωλήσεις κατοικιών και τις εκκινήσεις κατοικιών αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

    Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet αναμένουν ότι οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,3% τον περασμένο μήνα, έναντι μηδενικής αλλαγής στην προηγούμενη ανάγνωση.

    Νωρίτερα, η Goldman Sachs αναθεώρησε τις εκτιμήσεις της για τον S&P 500, προβλέποντας πλέον πως θα φτάσει μέχρι τις 5.600 μονάδες μέχρι το τέλος του έτους, καθώς η αύξηση των κερδών αποδεικνύεται ισχυρή. Η νέα πρόβλεψη του επικεφαλής στρατηγικού αναλυτή μετοχών για την αμερικανική αγορά David Kostin υποδηλώνει περίπου 3% ανοδική πορεία σε σχέση με το σημείο που ολοκλήρωσε την περασμένη εβδομάδα και συνολική απόδοση άνω του 17% για ολόκληρο το έτος.

    Διαβάστε επίσης

    Πετρέλαιο: Επέστρεψε στα 80 δολάρια το WTI παρά τα άσχημα νέα από Κίνα

    Μεικτά πρόσημα για τις ευρωαγορές – Ανάκαμψη 0,91% για τον γαλλικό CAC 40

    Χρηματιστήριο: Με +3,3% η Lamda λόγω deal με τον εφοπλιστή Προκοπίου, χαμηλό 5 μηνών η Πειραιώς, πάνω από την τιμή του placement ο ΜΥΤΙΛ



    ΣΧΟΛΙΑ