• Business

    Τσέτη – Θεοδωρόπουλος: Τι θα πουν στις ομιλίες τους πριν από την ψηφοφορία στον ΣΕΒ

    Σπύρος Θεοδωρόπουλος - Ιουλία Τσέτη

    Σπύρος Θεοδωρόπουλος – Ιουλία Τσέτη


    Την τελευταία τους ευκαιρία να κερδίσουν τις εντυπώσεις έχουν σήμερα οι δύο υποψήφιοι για το τιμόνι του ΣΕΒ, Ιουλία Τσέτη και Σπύρος Θεοδωρόπουλος, και αυτά, που θα πουν στις ομιλίες τους, αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον.

    Μετά από μια αξιοπρεπή “μάχη”, από την οποία, βέβαια, δεν έλειψαν οι εντάσεις και οι αιχμές, σήμερα ολοκληρώνεται ένας κύκλος και για τους δύο υποψήφιους, που ο καθένας τους ευελπιστεί να αφήσει το δικό του αποτύπωμα και να βοηθήσει τον Σύνδεσμο και κατ’ επέκταση τις επιχειρήσεις στη χώρα, εφόσον εκλεγεί.

    Στο πλαίσιο της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, λοιπόν, που θα συνεδριάσει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του ΣΕΒ (Διοικητικό και Γενικό Συμβούλιο).

    Πριν από την ψηφοφορία οι δύο επιχειρηματίες θα έχουν στη διάθεσή τους δέκα λεπτά με ένα τέταρτο έκαστος, για να απευθυνθούν στα περίπου 800 μέλη του ιστορικού φορέα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει μυστική ψηφοφορία.

    Τσέτη – Θεοδωρόπουλος: Τι θα πουν στις ομιλίες τους

    Η κα Τσέτη, πρόεδρος και CEO του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ), τάραξε τα νερά με την υποβολή της υποψηφιότητάς της, καταλαμβάνοντας πολλούς εξαπίνης.

    Παρά το προφίλ της πολύ μαχητικής επιχειρηματία, που προτάσσει βέβαια πάντα την ιδιότητα της φαρμακοποιού, αλλά και του ανθρώπου που του αρέσουν τα δύσκολα, στις ομιλίες της εκφράζεται συχνά συναισθηματικά, εξωτερικεύοντας ένα πιο ευαίσθητο προφίλ ηγέτη.

    Στη σημερινή ομιλία της αναμένεται, λένε οι πληροφορίες, να αναφερθεί στη νέα γενιά, που χρειάζεται κίνητρα για να μείνει, να εργαστεί και να δημιουργήσει εντός συνόρων, καθώς και στη σημασία της υποστήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που, όπως έχει πει κι άλλες φορές το τελευταίο διάστημα, πρέπει να βοηθηθούν, για να αναπτυχθούν και να παραγάγουν μεγαλύτερο έργο.

    Είναι, δε, πιθανό να μιλήσει και για τον αγώνα, που δίνουν οι επιχειρηματίες στην Περιφέρεια, καθώς το τελευταίο διάστημα ταξίδεψε σε πολλές περιοχές της χώρας και είχε την ευκαιρία να ακούσει τα αιτήματά τους και τις αγωνίες τους. Σύνθημά της η σύμπνοια, η διαφάνεια και η συνεργασία.

    Ο κ. Θεοδωρόπουλος, αντιπρόεδρος του ΣΕΒ και επικεφαλής του Ομίλου Bespoke SGA Holdings, μετρά πολλά χρόνια στον Σύνδεσμο.

    Επιχειρηματίας αυτοδημιούργητος, έχει πολλάκις αναφερθεί στις αντιξοότητες που αντιμετώπισε στην πορεία του, μέχρι να καταφέρει να δημιουργήσει την Chipita, την πρώτη ελληνική πολυεθνική στον χώρο των τροφίμων, και να… απογειωθεί.

    Άνθρωπος μάλλον εσωστρεφής, προτιμά να απαντά με πράξεις και όχι με λόγια, όταν βάζει κάποιον μεγαλεπήβολο στόχο. Στη σημερινή ομιλία του αναμένεται να αναφερθεί στη σημασία των κινήτρων για τις επενδύσεις στη βιομηχανία, αλλά και στις επιχειρήσεις της λεγόμενης νέας οικονομίας.

    Οι πληροφορίες λένε ότι θα μιλήσει από στήθους, διεκδικώντας την ψήφο των μελών του ΣΕΒ, τονίζοντας τις βασικές του προτεραιότητες, εφόσον εκλεγεί. Θα αναφερθεί στις αξίες, που πρέπει να έχει ο ηγέτης του ΣΕΒ, και οι οποίες στηρίζονται στον βασικό άξονα των αρχών, του σεβασμού και της συνεργασίας.

    Η επόμενη μέρα

    Τον τελευταίο καιρό η ευγενική και αξιοπρεπής – όπως τη χαρακτήρισαν οι δύο υποψήφιοι – κούρσα για τη διάδοχη κατάσταση στον Σύνδεσμο απασχολεί τα επιχειρηματικά πηγαδάκια και όχι μόνο. Κάποιοι στοιχηματίζουν υπέρ των υποψήφιων και εκτιμούν ότι το αποτέλεσμα δεν θα κρύβει εκπλήξεις.

    Σε κάθε περίπτωση το σίγουρο είναι ότι οι εκλογές θα σημάνουν μια νέα μέρα για τον ΣΕΒ, που καλείται να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της εποχής, με τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των επιχειρήσεων να ορθοποδήσουν και να αναπτυχθούν μέσα σε ένα περιβάλλον αλλαγών και ανταγωνισμού.

    Διαβάστε επίσης

    ΣΕΒ: Η δίωρη μάχη των ισχυρών, τα πρόσωπα και οι διεκδικήσεις

    Ι. Τσέτη: Η μάχη για την ηγεσία του ΣΕΒ, οι αντίπαλοι, η δέσμευση, το μήνυμα και μια δυσάρεστη στιγμή

    ΣΕΒ: Μονομαχία στην οδό Ξενοφώντος όπως… στο Ελ Πάσο: Ποιοι ψηφίζουν Θεοδωρόπουλο και ποιοι Τσέτη



    ΣΧΟΛΙΑ