• Διεθνής πολιτική

    Σύνοδος G7: Συναρπαστική και τρομερή ταυτόχρονα η Τεχνητή Νοημοσύνη, είπε ο πάπας Φραγκίσκος

    O Πάπας Φραγκίσκος με τον Τζο Μπάιντεν στη σύνοδο των G7 στην Ιταλία

    O Πάπας Φραγκίσκος με τον Τζο Μπάιντεν (EPA/GIUSEPPE LAMI)


    Ο πάπας Φραγκίσκος παραβρέθηκε στη σύνοδο των ηγετών των G-7, που πραγματοποιείται στην Ιταλία, δίνοντας μάλιστα μια ομιλία για ένα από τα φλέγοντα ζητήματα, αυτό της Τεχνητής Νοημοσύνης.

    Ο πάπας ανέφερε στην ομιλία του πως η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι ταυτόχρονα «συναρπαστική και τρομερή», τονίζοντας πως είναι απαραίτητο να προβληματιστούμε για το θέμα, παίρνοντας πληροφορίες από την τεχνολογική πρόοδο που έχει παρατηρηθεί μέχρι τώρα.

    «Το AI είναι πρώτα και κύρια ένα όργανο», ανέφερε ο πάπας Φραγκίσκος. «Τα οφέλη ή οι αρνητικές συνέπειες θα εξαρτηθούν από τον τρόπο με τον οποίο θα αναπτυχθεί.»

    Την ίδια ώρα, πάντως, στα ιταλικά ΜΜΕ προκλήθηκαν αρκετές συζητήσεις καθώς μια αναφορά του Bloomberg σχετικά με το προσχέδιο για τα συμπεράσματα της συνόδου των G7, της πρώτης στην οποία παρακολουθεί και ο πάπας, έχουν απαλειφθεί κάποιες αναφορές σχετικά με τα δικαιώματα της κοινότητας LGBT+.

    Σύμφωνα με το προσχέδιο που είδε το Bloomberg, oι λέξεις «ταυτότητα φύλου» και «σεξουαλικός προσανατολισμός» δεν υπήρχαν πλέον σε μια ενότητα για τα άτομα LGBTQ, τα οποία είχαν συμπεριληφθεί το 2023. Το τελικό ανακοινωθέν θα εγκριθεί αργότερα σήμερα και το προσχέδιο ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

    Άνθρωποι κοντά στην ιταλική προεδρία της G-7 είπαν ότι το ρεπορτάζ ήταν «αβάσιμο», αλλά δεν διέψευσαν το περιεχόμενο.

    Με ενδιαφέρον είδαν επίσης την «ψυχρότητα» μεταξύ της Τζόρτζια Μελόνι και του Εμανουέλ Μακρόν, εν μέσω των πολιτικών εξελίξεων στη Γαλλία.

    Διαβάστε επίσης

    Γιατί πήγαν Τσιάρας και Κέλλας στο Αγροτικής Ανάπτυξης – Κινήσεις με το βλέμμα… στα τρακτέρ

    Χάρης Δούκας: Μέχρι το 2030 θέλουμε να παράγουμε καθαρή ενέργεια

    Ουγγαρία: Η Ιταλίδα Ιλάρια Σάλις αφέθηκε ελεύθερη μετά την εκλογή της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο



    ΣΧΟΛΙΑ