• Πολιτική

    Η νέα στρατηγική Τσίπρα: Γιατί θα αναγνωρίσει την προσφορά του Κ. Μητσοτάκη στον τόπο


    Προσεκτικό άνοιγμα σε ψηφοφόρους της κεντροδεξιάς επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας κάτι που υποδηλώνει περισσότερο  μία προσπάθεια να χτίσει ένα ενωτικό πρωθυπουργικό προφίλ παρά  μία  προσπάθεια   να τους μετατοπίσει προς την δεξαμενή των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Η σημερινή του παρουσία και συγχρόνως ομιλία στην ειδική συνεδρίαση της Βουλής αφιερωμένη στην μνήμη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη επιβεβαιώνει αυτήν την στρατηγική .

    Ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι δεν πτοήθηκε από τις αποδοκιμασίες που ακούστηκαν κατά την άφιξή του στην Μητρόπολη Αθηνών την προηγούμενη εβδομάδα για την νεκρώσιμη ακολουθία που τελέστηκε  για τον πρώην πρωθυπουργό. Αντιθέτως το Μαξίμου εκτίμησε ότι οι φωνές που ακούστηκαν δεν έβλαψαν την πρωθυπουργική εικόνα παρά εκείνους που αποδοκίμαζαν.

    Γενικώς ο Αλέξης Τσίπρας το τελευταίο διάστημα στέλνει μηνύματα συνεργασίας και συνεννόησης προς όλες τις κατευθύνσεις. Καλεί τα κόμματα να δείξουν ότι στηρίζουν την «εθνική προσπάθεια» για το χρέος, καλεί από το βήμα του ΣΕΒ τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου σε διάλογο «για την επόμενη μέρα στην χώρα», ενώ σήμερα μιλάει για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη θέλοντας να δείξει πως αναγνωρίζει και δεν μηδενίζει την προσφορά ενός πρώην πρωθυπουργού ακόμη κι αν προέρχεται από τον αντίπαλο πολιτικά και ιδεολογικά χώρο της Δεξιάς.

    Ακόμη και αν ήταν πατέρας του κεντρικού πολιτικού του αντιπάλου και αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη.

    Στο Μαξίμου θεωρούν ότι το συναινετικό προφίλ ταιριάζει στην παρούσα φάση στον πρωθυπουργό. Ο Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε προ ημερών στον Λουκά Παπαδήμο και του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση, ενώ συγχρόνως συνομίλησε μαζί του και για τις εξελίξεις περί το ελληνικό χρέος και συνολικότερα την οικονομία.

    Κυβερνητικές πηγές θυμίζουν πως τον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση θα φέρει στη Βουλή την πρότασή της για την Συνταγματική Αναθεώρηση.

    Και σ’ αυτό το πεδίο ο Τσίπρας φέρεται να έχει αποφασίσει να αποσπάσει μία ευρύτερη συναίνεση. Κάτι που θα επιδιώξει άλλωστε όπως είπε προσφάτως στο υπουργείο Εσωτερικών και για την αποκατάσταση των συμβασιούχων του δημοσίου για τους οποίους θα ζητήσει να υπάρξει διακομματική απόφαση ώστε οι συμβάσεις τους να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου.



    ΣΧΟΛΙΑ