• Πολιτική

    Ανασχηματισμός: Στις 11.30 οι ανακοινώσεις – Λιβάνιος στο Εσωτερικών, Κεραμέως στο Εργασίας, Ανάπτυξης ο Θεοδωρικάκος

    • NewsRoom
    Κυριάκος Μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Ξεκίνησε ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός ανέβαλε το υπουργικό συμβούλιο και τα τηλέφωνα σε υπουργούς και άλλα στελέχη έχουν ήδη πάρει φωτιά.

    «Στις 11.30 θα ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός και η νέα σύνθεση της κυβέρνησης από τον Υφυπουργό παρα τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης.

    Το προγραμματισμένο για σήμερα Υπουργικό Συμβούλιο αναβάλλεται». Αυτή η ανακοίνωση έβαζε τέλος στα όποια σενάρια για μετάθεση της διαδικασίας για την επόμενη εβδομάδα.

    O Κυριάκος Μητσοτάκης προέκρινε αυτή τη λύση καθώς δεν μπορούσε να «σέρνεται» μια διαρκής ονοματολογία μέχρι την Τρίτη που θα επέστρεφε από το εξωτερικό.

    Σήμερα λοιπόν θα γίνει ο ανασχηματισμός που κάποιοι εκτιμούν ότι θα είναι σαρωτικός και στις 6 το απόγευμα η ορκωμοσία. Ο πρωθυπουργός τις επόμενες ημέρες θα είναι στην Ελβετία και τις Βρυξέλλες οπότε κρίθηκε σωστό να τελειώσουν άμεσα όλες οι διαδικασίες και η κυβέρνηση να ξεκινήσει να δουλεύει καθώς από την περασμένη Κυριακή είχαν παγώσει τα πάντα εξαιτίας της φημολογίας.

    Τα ονόματα που ακούγονται πολλά. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αμετακίνητοι θα μείνουν οι κ. Δένδιας, Γεραπετρίτης, Γεωργιάδης, Χατζηδάκης και Μενδώνη.

    Φαίνεται από τις πρώτες πληροφορίες ότι αναβαθμίζεται ο Θ. Λιβάνιος και θα αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών. Υφυπουργός ο Β. Σπανάκης που φεύγει από το Εργασίας.

    Φαίνεται ότι η Νίκη Κεραμέως μπορεί να μετακινηθεί στο υπουργείο Εργασίας και να αποχωρήσει η Δόμνα Μιχαηλίδου αλλά και οι Λ. Αυγενάκης, Κ. Σκρέκας. Για υφυπουργός Εργασίας ακούγεται το όνομα του Κώστα Καραγκούνη.

    Αποχωρεί από το υπ. Υποδομών και Μεταφορών, όπως όλα δείχνουν ο Χρ. Σταϊκούρας που ακούγεται ότι θα πάει στο Ναυτιλίας. Εκτός μένει ο νυν Ναυτιλίας, κ. Στυλιανίδης.

    Κάποιες φήμες δίνουν επιστροφή του Κώστα Τσιάρα στην κυβέρνηση και στο Αγροτικής Ανάπτυξης. Για τη θέση του Κώστα Σκρέκα ακούγεται έντονα το όνομα του Τάκη Θεοδωρικάκου.

    O Νίκος Παπαγιωτόπουλος πρώην Εθνικής Αμυνας φαίνεται να πηγαίνει στο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

    Στη θέση του Χάρη Θεοχάρη ως υφυπουργός Οικονομικών φαίνεται να πηγαίνει ο Χρίστος Δήμας που τώρα είναι στο υπ. Πολιτισμού.

    Στην κυβέρνηση μπαίνει και ο Κώστας Γκιουλέκας στο υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

    Υφυπουργός παρά το πρωθυπουργώ ο Γιώργος Μυλωνάκης ο οποίος επιστρέφει στο Μαξίμου.

    Σε επίπεδο υφυπουργών αναμένεται να λάβουν πόστο βουλευτές όπως ο Δ. Μαρκόπουλος, η Α. Ευθυμίου, ο Ευρ. Στυλιανίδης, ο Μ. Λαζαρίδης, ο Χρ. Κέλλας.

    Διαβάστε επίσης:

    Κρίσιμες ώρες πριν τον ανασχηματισμό – Τι ζήτησαν από Κυριάκο οι Στουρνάρας, Πατέλης, Εξάρχου, Καραβίας, Παράσχης



    ΣΧΟΛΙΑ