• Real Estate

    Ενδιαφέρον από ξένους αγοραστές για τις κατοικίες στο Ελληνικό

    O Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου

    O Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου


    Ενδιαφέρον από ξένους αγοραστές εκδηλώνεται για τις κατοικίες στο Ελληνικό, λίγους μήνες μετά την εκκίνηση της καμπάνιας για το έργο εκτός συνόρων.

    Όπως είπε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των χρηματιστηριακών αναλυτών μέσω τηλεδιάσκεψης ο Χάρης Γκορίτσας, οικονομικός διευθυντής, το 30% των συμβολαίων που έχουν υπογραφεί για τα οικιστικά προϊόντα στη γειτονιά Little Athens αφορά αγοραστές από το εξωτερικό.

    Η Lamda Development έχει ξεκινήσει τη διάθεση επιλεγμένων διαμερισμάτων στη Little Athens, με τις κρατήσεις από ενδιαφερόμενους αγοραστές να ανέρχονται σε 206 διαμερίσματα ή περίπου 60% αυτών των επιλεγμένων διαμερισμάτων.

    Ο ίδιος επανέλαβε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για την πώληση οικοπέδων σε περιοχές του Ελληνικού, που τρέχει η Lamda Development με τη βοήθεια της Savills, με τις πρώτες συναλλαγές να κλείνουν τον επόμενο μήνα, κίνηση που επιταχύνει την αύξηση της κερδοφορίας.

    Η οικοδόμηση των συγκεκριμένων εκτάσεων αντιστοιχεί σε 50.000 τ.μ., ενώ τα οικόπεδα διατέθηκαν προς τίμημα υψηλότερο των 2.000 ευρώ ανά τετραγωνικό.

    Κερδοφόρο το Ελληνικό

    Το Ελληνικό κατέγραψε για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο καθαρά κέρδη ύψους 1,4 εκατ. ευρώ το διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου, όταν το αντίστοιχο διάστημα του 2023 οι ζημιές ήταν 20,6 εκατ. και τη χρήση του 2023 ήταν ακόμη ζημιογόνο κατά 7 εκατομμύρια ευρώ.

    Πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι το έργο της ανάπλασης του Ελληνικού είχε ήδη εμφανίσει λειτουργική κερδοφορία της τάξης των 65 εκατ. ευρώ (προ αποτιμήσεων ακινήτων).

    Σε επίπεδο έργου, τα μεικτά κέρδη του Ελληνικού εξαπλασιάστηκαν το πρώτο τρίμηνο, φτάνοντας τα 33,9 εκατομμύρια, ενώ αύξηση της ίδιας τάξης εμφάνισαν τα έσοδα που παρήγε το ίδιο διάστημα το project και διαμορφώθηκαν σε 92,5 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί εδώ ότι η Lamda Development, παραχωρησιούχος του Ελληνικού, εμφάνισε ταμειακά διαθέσιμα ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ.

    Τα έσοδα προήλθαν από την πώληση του οικοπέδου όπου Lamda και Brooklane θα αναπτύξουν τον πύργο μεικτών χρήσεων (39 εκατ. ευρώ), ενώ 19 εκατομμύρια προήλθαν από την πώληση οικοπέδων που κατασκευάζονται οι παραθαλάσσιες βίλες, 17 εκατ. από την πώληση διαμερισμάτων του Riviera Tower, 13 εκατ. από την πώληση Cove Residences και 4 εκατ. ευρώ προήλθαν από την μακροχρόνια μίσθωση του οικοπέδου όπου ΓΕΚ Τέρνα και Hard Rock αναπτύσσουν το ολοκληρωμένο συγκρότημα καζίνο.

    Υπενθυμίζουμε πως η Lamda αναμένει έσοδα 900 εκατ. ευρώ από τις πωλήσεις κατοικιών και οικοπέδων έως το τέλος του χρόνου.

    Σύμφωνα με τον κ. Γκορίτσα, η διοίκηση προσδοκεί ότι και τα επόμενα τρίμηνα θα είναι θετικό το EBITDA του Ελληνικού, χάρη στην πρόοδο των έργων και των πωλήσεων ακινήτων.

    Ο ίδιος εκτίμησε επίσης πως ούτε το 2024 θα χρησιμοποιηθούν οι χρηματοδοτικές γραμμές για το Ελληνικό, εξαιρουμένων αυτών που έχουν εγκριθεί για την ανάπτυξη των εμπορικών κέντρων.

    Διαβάστε επίσης:

    Pantelakis Securities για Lamda Development: Σταδιακή αποκατάσταση της εμπιστοσύνης

    Ελληνικό: Εισπράξεις 670 εκατομμυρίων για τη Lamda έως τέλος Μαΐου

    Προς νέο ρεκόρ βαδίζει ο τουρισμός το 2024 – Οι ελλείψεις, τα παράπονα και οι προτάσεις του ΣΕΤΕ



    ΣΧΟΛΙΑ