• Business

    Αλέξανδρος Εξάρχου (Intrakat): Να σταματήσει η ευθυνοφοβία – Πρέπει να ληφθούν αποφάσεις με σθένος

    Ο αντιπρόεδρος ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος της Intrakat, Αλέξανδρος Εξάρχου συμμετέχει σε συζήτηση, κατά τη διάρκεια του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου ΤΜΕΔΕ με τίτλο: «Redefining the Future Horizons: Σχεδιάζοντας τις βιώσιμες στρατηγικές του αύριο», Αθήνα, Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΤΕΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ


    Στην ανάγκη για τη δημιουργία ενός παραγωγικού οικονομικού μοντέλου για την Ελλάδα, το μήνυμα που έλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Ευρωεκλογές και το έργο-αστραπή στην Αθηνών-Κορίνθου, αναφέρθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της Intrakat, Αλέξανδρος Εξάρχου, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο πρώτο διεθνές συνέδριο του ΤΜΕΔΕ υπό την αιγίδα της ΤτΕ και του ΤΕΕ.

    Ξεκινώντας από την κατεδάφιση της αερογέφυρας στον Ισθμό Κορίνθου ύστερα από την ανατροπή του βυτιοφόρου το βράδυ της 7ης Ιουνίου, ο κ. Εξάρχου ανέφερε ότι ο Όμιλος Intrakat διαθέτει το προσωπικό και το πάθος για να ανταποκριθεί γρήγορα σε έκτακτα έργα.

    Τόνισε ότι ήταν σημαντική η καίρια απόφαση του υπουργού υποδομών και μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα και του υφυπουργού υποδομών, Νίκου Ταχιάου, να καλέσουν την Intrakat καθώς επέδειξαν αποφασιστικοτητα και δε δίστασαν να λάβουν μία δύσκολη απόφαση και να σηκώσουν το τηλέφωνο στη 01:00 το βράδυ και να ζητήσουν τη συνδρομή της κατασκευαστικής..

    Σχετικά με το μήνυμα των Ευρωεκλογών ανέφερε ότι το μήνυμα έχει ληφθεί από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και ότι πρέπει να δράσει όπως στην πρώτη τετραετία, δηλαδή με ταχείες μεταρρυθμίσεις για την επιτάχυνση των επενδύσεων.

    Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα νέο παραγωγικό μοντέλο δημιουργίας πλούτου και να μη στηριζόμαστε μόνο στο τουρισμό, αλλά για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται να γίνουν τομές.

    Ειδάλλως δε θα παράγουμε, αλλά θα ανακυκλώνουμε τον πλούτο των ξένων και δεν αποκλείεται αν συνεχίσουμε έτσι να επιστρέψουμε στις εποχές του 2010-2015.

    Σχολίασε, δε, ότι δε πρέπει να μας τυφλώνει το Ταμείο Ανάκαμψης καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι στενά και ότι τα κονδύλια θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για επενδύσεις, ενώ είναι απαραίτητο να προσελκύσουμε ως χώρα και ξένες εταιρείες

    Όσον αφορά τη δεύτερη θητεία της κυβέρνησης, ο κ. Εξάρχου ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους καταγράφεται μία δυσπραγία και πρέπει να ακολουθηθεί η πεπατημένη της πρώτης τετραετίας και να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις με σθένος και αποφασιστικότητα.

    Πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρξει έλεγχος και δε γίνεται να βρίσκονται σε θέση ευθύνης άτομα που τον αποφεύγουν, ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα έχει απλά διασωθεί κατά την πρώτη θητεία του Κυριάκου Μητσοτάκη και έχουμε πολύ δρόμο ακόμα για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε ως χώρα.

    Διαβάστε επίσης

    Φωκίων Καραβίας (Eurobank) στο ΣΕΤΕ : Το να ανάγουμε σε καθολικό πρόβλημα τον «υπερτουρισμό» είναι αυτοκαταστροφικό

    ΑΑΔΕ: Παράταση για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων νομικών προσώπων

    Αυξημένος κατά 16,1% ο τζίρος των επιχειρήσεων τον Απρίλιο – Άλμα 49,7% για τις κατασκευές



    ΣΧΟΛΙΑ