• Οικονομία

    Αλέξης Πατέλης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών και το 2025 και το 2026

    • NewsRoom

    Ο Προϊστάμενος Οικονομικού Γραφείου της Γ.Γ. του Πρωθυπουργού της Προεδρίας της Κυβέρνησης Αλέξης Πατέλης συμμετέχει σε συζήτηση, κατά τη διάρκεια του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου ΤΜΕΔΕ με τίτλο: «Redefining the Future Horizons: Σχεδιάζοντας τις βιώσιμες στρατηγικές του αύριο», Αθήνα, Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΤΕΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ


    Νέα μείωση ασφαλιστικών εισφορών, εργοδοτών και εργαζομένων, το 2025 και το 2026, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός της κυβέρνησης και χωρίς καμιά παρέκκλιση, ανακοίνωσε ο Αλέξης Πατέλης.

    Ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, μιλώντας μετά τον διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα στο συνέδριο του ΤΜΕΔΕ με τίτλο «Redefining The Future Horizons» έστειλε το μήνυμα του Μαξίμου για μετά τις εκλογές και το κακό αποτέλεσμα.

    «Είναι η ώρα της δουλειάς για την κυβέρνηση, μετά από 5 εκλογικές αναμετρήσεις, έχουμε λάβει τα μηνύματα, η Ελλάδα είναι σημαντικό να θωρακίσει την δημοσιονομική αξιοπιστία που έχτισε, αυτό θα γίνει με την αύξηση των επενδύσεων και την επιτάχυνση της ανάπτυξης. Οι πολίτες ζητούν βελτίωση της καθημερινότητας, μεταρρυθμίσεις, ταχύτερη αύξηση μισθών, ο κόσμος δεν υπερψήφισε το κόμμα του οποίου το πρόγραμμα κόστιζε 45 δις. ευρώ, δεν ζητούν δημοσιονομική χαλαρότητα οι πολίτες».

    Ανάφερε επίσης ότι πρέπει να υπάρξει αναμόρφωση του ΑΣΕΠ και το κράτος να γίνει πιο αποτελεσματικό, διότι σήμερα έχουμε 520.000 ανέργους. Εχουμε δεξαμενές από τις οποίες μπορούμε να αντλήσουμε εργαζόμενους (γυναίκες, νέοι, μεγαλύτεροι σε ηλικία, ΑΜΕΑ). Παράλληλα, δεν πρέπει τα επιδόματα να αποτελούν αντικίνητρο για εργασία, συζητάμε να αλλάξει η λογική των επιδομάτων με βάση πάντα το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα», ανέφερε, ξεκαθαρίζοντας πως η αρχιτεκτονική του τεκμαρτού εισοδήματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες δεν θα αλλάξει.



    ΣΧΟΛΙΑ