• Business

    Εκτόξευση για τη μετοχή της Q&R – Στο +12% και η ΑΜΚ

    Παναγιώτης Πασχαλάκης, CEO της Q&R

    Παναγιώτης Πασχαλάκης, CEO της Q&R


    Άνω του 12% εκτοξεύθηκε η μετοχή της Q&R κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, καθώς σήμερα το πρωί θα πραγματοποιηθεί επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση, η οποία αναμένεται να εγκρίνει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των 30 εκατ. ευρώ.

    Η προηγούμενη ΕΓΣ αναβλήθηκε καθώς δεν συμπλήρωσε την απαιτούμενη απαρτία. Ωστόσο σήμερα η διοίκηση της εταιρείας, με επικεφαλής τον CEO Παναγιώτη Πασχαλάκη, αναμένει να ολοκληρωθεί ομαλώς, να ψηφιστεί η ΑΜΚ των 30 εκατ. ευρώ και άρα να προχωρήσει ο επενδυτικός σχεδιασμός της εταιρείας που επίκεντρο έχει τις εξαγορές και τη διευθέτηση δανείων.

    Η μετοχή έκλεισε χθες με άνοδο 12,28% στα 1,280 ευρώ.

    Πρωταρχικός στόχος οι εξαγορές

    Από τα 30 εκατ. ευρώ της ΑΜΚ, τουλάχιστον τα 20 εκατ. ευρώ θα προσανατολιστούν σε εξαγορές, ίσως και σε παραπάνω από μία, με στόχευση στην πληροφορική, την τεχνητή νοημοσύνη, το cyber security καθώς και τον χρηματοπιστωτικό τομέα.

    Οι εταιρείες που κοιτάει η διοίκηση δεν είναι μόνο εντός Ελλάδας καθώς προσανατολίζεται και σε εταιρείες του εξωτερικού. Όπως είπε προσφάτως και ο CEO της Q&R «αυτό που σίγουρα μας νοιάζει είναι οι εταιρείες που θα εξαγοράσουμε να είναι εξωστρεφείς, να έχουν δηλαδή δραστηριότητα σε πολλές αγορές», ενώ κοιτάνε αγορά πλειοψηφικού πακέτου.

    Όπως επισημαίνουν άνθρωποι της αγοράς, στην αύξηση μπορούν να μπουν όσοι μέτοχοι της εισηγμένη το επιθυμούν, ωστόσο το μεγαλύτερο ποσοστό αναμένεται να καλυφθεί από τους βασικούς μετόχους.

    Ο λόγος γίνεται για την κ. Σοφία Σωτηράκου-Τριάντη, σύζυγο του πρώην εφοπλιστή Καραγεώργη, η οποία προσφάτως έγινε βασικός μέτοχος της εταιρείας με ποσοστό 31,9%. Φυσικά, στην αύξηση θα συμμετάσχει και ο Ηλίας Γκότσης, ο οποίος πρόσφατα τοποθετήθηκε με σχεδόν 5%, αλλά και ο Παναγιώτης Πασχαλάκης, CEO της εισηγμένης.

    Κύκλοι της αγοράς χαρακτηρίζουν την αύξηση ιστορική για την εταιρεία, καθώς αποδεικνύει ότι οι νέοι μέτοχοι μπήκαν για να οδηγήσουν την Q&R στη νέα εποχή και στόχο έχουν μόνο την ανάπτυξή της. Ενώ δεν αποκλείουν να μπουν και άλλοι ξένοι επενδυτές.

    Που θα διατεθούν τα λεφτά

    Όπως ανακοίνωσε η εισηγμένη, τα χρήματα θα τοποθετηθούν σε νέες εξαγορές, επενδύσεις και ανάπτυξη νέων προϊόντων, ενώ ένα ποσό θα χρησιμοποιηθεί για μείωση του δανεισμού της Q&R.

    Η έγκριση της ΑΜΚ θα τεθεί προς ψηφοφορία στις 21 Μαΐου, όταν και θα πραγματοποιηθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση.

    Εφόσον εγκριθεί η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει το σύνολο των καθαρών αντληθέντων κεφαλαίων ως εξής:

    -Ποσό περίπου 19 εκατ. ευρώ θα διατεθεί εντός 36 μηνών από την ολοκλήρωση της αύξησης για την απόκτηση συμμετοχών ή/και την πραγματοποίηση εξαγορών σε  άλλες εταιρείες πληροφορικής. Οι εν λόγω συμμετοχές δεν έχουν προσδιοριστεί  προς το παρόν και οι πληροφορίες των οποίων η γνωστοποίηση απαιτείται βάσει  του  άρθρου  4.1.3.13.2 2  του  Κανονισμού  του  Χρηματιστηρίου  Αθηνών  θα  αποσταλούν σε μεταγενέστερο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα κατά το χρόνο  απόκτησης των συμμετοχών ή/και πραγματοποίησης των σχετικών εξαγορών.

    -Ποσό περίπου 5  εκατ. ευρώ θα διατεθεί εντός 36 μηνών από την ολοκλήρωση της αύξησης για αγορά ακινήτου για τις ανάγκες στέγασης των κεντρικών γραφείων της εταιρείας.

    -Ποσό περίπου 2  εκατ. ευρώ θα διατεθεί εντός 36 μηνών από την ολοκλήρωση της  αύξησης  για  την  εξόφληση  ισόποσου  μέρους  των  υφισταμένων  δανείων  της εταιρείας.

    -Ποσό  περίπου 4 εκατ. ευρώ  θα  διατεθεί εντός 36  μηνών  από  την  ολοκλήρωση  της  αύξησης  για  την  κάλυψη  δαπανών  ανάπτυξης  νέων  προϊόντων  καθώς  και  την  ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης.

    Διαβάστε επίσης:

    Πασχαλάκης (Q&R): Τουλάχιστον μία εξαγορά μέσα στο 2024 – Κοιτάμε ευκαιρίες και στο εξωτερικό

    Apple: Νέα άνοδος 4%, έγινε ξανά η πολυτιμότερη εταιρεία στον κόσμο

    Ντε Γκίντος: Η ΕΚΤ πρέπει να κινηθεί πολύ αργά με τις μειώσεις επιτοκίων – «Σκοτεινό το δωμάτιο»



    ΣΧΟΛΙΑ